خرید تور تابستان

توضیح محسن رضایی پیرامون توییت جنجالی درباره‌ی “کربلای چهار”

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که در برنامه حالا خورشید حاضر شده بود درخصوص توییت جنجال‌‌برانگیز اخیر خود درباره عملیات کربلای چهار گفت:‌ هر سال دی ماه با یک داستان تکراری مواجه هستیم که عملیات لو رفته و فرماندهان توجهی به جان مردم نداشتند. ما گفتیم چه کار کنیم که هر سال تکرار می شود.

به گزارش تابناک وی افزود: من توییتی زدم شما که اینقدر حرف می‌زنید از یک زاویه دیگر نگاه کنیم و آن این است که عملیاتی را انجام شد تبدیل به فریب کردیم و درست 15 روز بعد عملیات دیگری انجام دادیم ولی حرف‌های من را طور دیگری برداشت کردند. این عملیات یک تحلیل پسینی است. اولین بار نیست این حرف را می زنیم. ما عملیات کربلای 4 را برای عبور از اروند انجام دادیم تا از طریق آن به بصره وارد شویم ولی زمانی که دیدیم که جزیره ام الرصاص بسته است ما بعدازظهر دستور عقب‌نشینی دادیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما باید در تاریکی حرکت به جلو و عقب را انجام می‌دادیم و ظرف 24 ساعت دستور عقب‌نشینی دادیم . چون آن زمان می‌خواستیم دستور ادامه عملیات را بدهیم و شاید از این مسیر بتوانیم ادامه بدهیم. بنابراین مشخص است که عملیات ما عملیات رسمی بوده ولی عملیات بزرگ ما نبوده است.برخی عملیات ها مثل فاو 75 روز طول کشید یا کربلای 5 حدود 20 روز طول کشید.

رضایی اضافه کرد: عملیات‌ها که یک دفعه‌ای نبوده است. ما 260 گردان را می خواستیم وارد عملیات کنیم. در واقع عملیات بزرگی بود ولی در آن زمان خداوند این فکر را به ذهن ما آورد که حالا که راه از شلمچه باز است و راه ام الرصاص بسته است، در فکر راهکاری بودیم لذا تصمیم گرفتیم که این عملیات را تبدیل به فریب کنیم.کل شهدای کربلای چهار، 985 نفر بود نه هزاران نفر.

وی تصریح کرد: عملیات کربلای 4 را به فاصله 24 ساعت تبدیل به عملیات فریب کردیم. مگر ما این عملیات را عملیات فریب می‌گوییم. ما می گوییم که این عملیات را بعد از انجام، فریب کردیم. کل شهدای این عملیات 950 نفر بوده است و آمار آن در بنیاد شهید است. البته فرماندهان نسبت به یک مجروح و شهید حساس بودند.

رضایی با بیان اینکه ما در جبهه و جنگ افراد را با ژنرال و سردار نمی‌شناختیم. البته برخی به خاطر اینکه امام می‌گفتند آقا محسن به من می‌گفتند آقا محسن. برخی برادر محسن و حاج محسن می‌گفتند. خدا شاهد است من هنوز مهدی باکری که در ذهنم می‌آید کنترل خودم را از دست می‌دهم. من وقتی دیدم کشور اشغال شده است درس و دانشگاهم را ترک کردم و امام من را فرمانده سپاه کردند. آقای سلیمانی و باکری وقتی کسی شهید می‌شد، ابراز ناراحتی می‌کردند. ما در جنگ حالات امام حسین و حضرت ابوالفضل را درک می‌کردیم.

وی افزود: ما دست جوانان حتی آنانی که توهین کردند را می بوسیم. شما از چهره‌های مختلفی در داخل و خارج از کشور اسم بردید. خیلی از این افراد باید پاسخ بدهند که ذهن مردم را هر ازگاهی به حاشیه می‌برند در حالی که در شرایط مشکلات اقتصادی باید مشکلات مردم را حل کرد. من در برنامه حالا خورشید قبول کردم حاضر شوم. من برای دفاع از فرماندهان و شهدای جنگ در این برنامه حاضر شدم.

رضایی تصریح کرد: بحث فریب بودن عملیات‌ها و اینکه از کربلای 4 به والفجر 8 تعمیم می‌دهند، درست نیست. ما در کربلای 4 وقتی فهمیدیم که در شرایط خاصی هستیم، تصمیم گرفتیم که عملیات را به یک عملیات فریب تبدیل کنیم. این تبادل هم خیلی مهم بود. در آن زمان تنها راه ما این بود که نیروها از خرمشهر و آبادان به سمت اهواز رفتند. از تبلیغات هم استفاده کردیم و بعد از هر عملیاتی آن را تکرار می‌کردیم.

وی ادامه داد:‌ مارش پیروزی می‌زدیم و همان کار را در آن زمان انجام دادیم. این عملیات را همه می‌دانستند. حتی امام می‌دانستند و شورای عالی دفاع که آقای خامنه‌ای حضور داشتند و آقای هاشمی به همراه آقای روحانی که از بوشهر به سمت منطقه عازم بودند در جریان این عملیات قرار داشتند و در مصاحبه مفصل مرحوم آقای هاشمی هم به این مساله اشاره شده است. ما با مشورت فرماندهان و مسئولان این عملیات را مطرح کرده بودیم و تصمیم درباره کربلای 4 و توقف و انجام و ساعت و زمان و مکان آن جمعی بوده است.

محسن رضایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عملیات‌های کربلای4 و کربلای5 اظهار داشت: در عملیات آقای زارعی گفت که صحبت عراقی‌ها را شنود کنید و ما بیسیمی انگلیسی را پیدا کردیم و به دانشگاه شریف فرستادیم و با مهندسی معکوس توانستیم به اطلاعات آنان و صحبت‌های آنان اشراف داشته باشیم.

“اینکه عملیات لو رفته است توضیح می‌دهم. آقای زارعی وقتی شنود کرد گفت عراقی‌ها می‌گویند که ایرانی‌ها در حال عقب‌نشینی هستند. تا سه ورز اول آنان مشکوک بودند ولی بعد از سه روز آنان گفتند که اینها به مرخصی رفتند. خیلی‌ها به من ایراد گرفتند که چرا دوباره عملیات را تکرار می‌کنید؟ آقای سلیمانی همان شب نامه نوشت که آقا محسن اوضاع چنین است و به دوستش هم گفته بود که این را ضبط کن تا آن باشد. همین برادر قاسم که خط را شکست پشت خط داد می‌زد که این عملیات عین فتح‌المبین است و همه مرخصی رفتند و کسی نیست.”

رضایی اضافه کرد:‌ همان زمان به من گفتند که یک فرمانده تیپ را با زیرشلواری دستگیر کردیم. به خاطر آنکه خانه بوده و به او زنگ زدند که بیا و قرارگاهت را حفظ کن و او فکر نمی‌کرد که ما تا این‌قدر پیشروی کردیم و او هم که فرصت لباس پوشیدن نداشت ما او را دستگیر کردیم. اگر کربلای 4 نبود ما این پیروزی بزرگ را نداشتیم . این همه خانواده از شهدای کربلای 4 در درجه مهمی قرار دارند و اگر کربلای 4 نبود کربلای 5 وجود نداشت.

فرمانده سپاه در جنگ 8ساله درباره امار دقیق شهدای عملیات کربلای 4 نیز گفت: در عملیات کربلای 4 تا روز چهارم 991 نفر شهید به من آمار دادند. روز چهاردهم تعداد شهدا 985 نفر شد که وقتی راستی‌آزمایی شد و آمار اصلاح شده به این تعداد رسید.

وی افزود:‌ البته قبول دارم که توییتر محیطی برای صحبت درباره جنگ نیست ولی می‌خواستم ذهن‌ها را به کلمه فریب توجه بدهم و در عین حال به اذهان عمومی پاسخ بدهم.من خواستم افکار عمومی را آگاه کنم. البته من قبول کردم که در توییتر حرف نزنم ولی درباره مسایل سیاسی چه اشکالی دارد و اتفاقا توییتر فضای خوبی است. البته اینکه بخواهیم یک مسئله را عملا حذف کنیم یا توییت نکنیم یا درباره جنگ حرف نزنیم درست نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر به قبل برگردم دو کلمه را حذف می‌کنم. اینکه عملیات کربلای 4 فریب دشمن شد و توییت این جوری درست می‌شود. البته در توییت دوم همین مساله را مطرح کردم که گفتیم ما وانمود کردیم عملیات کربلای 4 عملیات اصلی ما بوده است. مسئولان کشور با ما در ارتباط هستند و می‌توانستند با من تماس بگیرند. من به این دلیل دلخور هستم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. هشت سال جنگ تحمیلی با همه پیروزی ها و شکست ها نقطه درخشان حیات اجتماعی و سیاسی محسن رضایی است به اعتقاد بنده ایشان آنجایی فریب خورد که بدون پروا وارد فضای سیاسی شد تا در پس حضور ایشان، خیلی ها با هدف مالی و اقتصادی وارد شوند و اینگونه شود که شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا