واکنش سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان به شبههی شکنجه
سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به برخی اخبار مربوط به وجود شکنجه در بازداشت اظهار کرد: مبنای ما در مسائل این چنینی بایستی حقوق انسانها باشد. ما نمیتوانیم به بهانه انجام اعمالی که تخطی از قانون شناخته میشود، حقوق انسانی را لکه دار کنیم. خداوند در قرآن کریم فرموده است که وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَني آدَمَ یعنی اعطای کرامت به انسان تنها از جانب خداوند بوده است و بنابراین هیچ کس حق خدشه دار کردن این کرامت را ندارد. شبهه وجود شکنجه، حبسهای ناعادلانه و مواردی از این قبیل که وارد میشود یک ضایعه برای انقلابی است که بهشتی ها شاهد و گواه آن هستند.
کیا محمد صرفی سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در گفتوگو با انصاف نیوز افزود: نسبت به مسالهی شکنجه و شبهاتی از این دست که به صورت مشخص یکی از شاخصههای اصلی عدالت در کشور را زیرسوال میبرد، دستگاههای امنیتی و قوه قضائیه و نهادهایی ذی ربط بایستی شفاف عمل کرده و توضیحات خود را نسبت به صحت و سقم وقایع ارائه دهند. این اولین بار نیست که چنین مسائلی در جامعه اتفاق می افتد امروز خوشبختانه به لطف وجود فضای مجازی که برخی در صدد فیلتر آن هستند در کمترین زمان ممکن همه گیر می شود و یکی از برکاتش الزام به شفاف سازی در هر زمینه است.
صرفی با اشاره به سابقه مطرح شدن چنین اتفاقاتی گفت: در ابتدای انقلاب که مسائل این چنینی مطرح شد، حضرت امام خمینی(ره) با حساسیت بالای خود نسبت به این امر که میتوانست در صورت صحت، ضایعه ای برای انقلاب اسلامی و حتی نشان از محو شدن آرمان های آن داشته باشد، واکنش نشان میداد و با ایجاد کمیته های تحقیق نسبت به شفاف سازی مساله اقدام کرد. امروز نیز مسوولان بایستی با همان روحیه نسبت به این امر موضع بگیرند و با ایجاد کمیته تحقیق، صحت و سقم مساله را بدست آورند و در صورت صحت داشتن با عاملان که به راستی ضد انقلاب هستند، برخورد قاطع کرده و از ملت ایران عذرخواهی کنند.
وی افزود: راه حل؛ تنها بازگشت به قانون است. قانون اساسی ما به صراحت در اصل سی و هشتم خود هرگونه اعتراف گیری که حقوق انسانی را خدشه دار میکند از قبیل شکنجه، ممنوع کرده است. متاسفانه مدتهای مدیدی است که هرگونه اعتراض و تجمع و راهپیمایی که برای احقاق یکسری مطالبات انجام میشود، با برچسبهای امنیتی و عامل بیگانه بودن مواجه میشود. چنین روش هایی تنها به اصل گفتگو بین جامعه مدنی و حاکمیت ضربه وارد میکند و با روح قانون اساسی، اسلام و دموکراسی در تضاد است. بایستی در پرتوی صیانت از گفتگوی ملی بین جامعه مدنی و حاکمیت با تکیه به قانون اساسی، مسائل کشور را حل کنیم.
صرفی با اشاره به نقش جنبش دانشجویی در صیانت از حقوق انسانی گفت: اینکه دانشگاه دیدبان جامعه است، در همین بزنگاه ها مورد محک قرار میگیرد. تشکل های دانشجویی بایستی با حساسیت بالایی نسبت به این مسائل واکنش نشان دهند و هرکدام کاری در جهت بهبود وضعیت انجام دهند. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با تکیه بر هویت خود مبتنی بر عدالت طلبی بر مبنای دین مبین اسلام، در راستای پاسخگویی مسوولین و پیگیری مطالبات فعالین حوزه هایی که حقوقشان نقض میشود، تمام توان خود را به کار بسته است و این کار را چه در گفتگو با مسئولین و چه در پیگیری کارهای اداری انجام خواهد داد و از آنجا که همواره بر شفافیت تکیه میکند، سعی در انتشار آنها خواهد داشت.
سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در پایان گفت: ما معتقدیم که دفاع از انقلاب اسلامی نه در برخوردهای چکشی با هر کس که نظری متفاوت با قرائت رسمی از انقلاب، اسلام و سیاست دارد که در ایجاد فضای همدلی برای مباحثه و مشورت در مسائل مختلف کشور بین مردم و مسوولین است. بارها گفته ایم که ضعف نهادهایی که رابط بین مسوولین و مردم هستند باعث وقوع اتفاقات غیرقابل جبران برای مشروعیت نظام برآمده از انقلاب خواهد بود و هرکسی که در این مسیر حرکت کند خواسته یا ناخواسته در جهت کمرنگ کردن دموکراسی، عدالت و دیگر آرمان های انقلاب قدم برمیدارد. شهید بهشتی در جلسه خبرگان قانون اساسی به نیکی گفت که نباید مسائلی از این دست رویه شود، اگر یک اعتراض با برخورد چکشی مواجه شود، میتوان به این فکر کرد که با بازداشت شدگان آن نیز با نیکی برخورد نمیشود. اینکه امکان مطرح شدن چنین شبهاتی در سطح وسیع در جامعه وجود دارد تنها نشان از اعتماد خدشه دار شده مردم از حاکمیت است. درواقع آنچه که نیازمند برخورد های صریح و شفاف است، نه از بین بردن گفتگو، نقد، اعتراض و مطالبه بلکه صیانت از همین آرمان ها و حقوق انسانی است که این خود نیازمند بسط سازوکارهای دموکراسی در کشور است.
انتهای پیام
زرت…..