“کمتر شخصیتی در جمهوری اسلامی مانند هاشمی خود را در معرض رای مردم قرار داده”
احمد مسجدجامعی میگوید: آیتالله هاشمی بعد از انقلاب در تمامی مناسبتها تلاش کرد نمایندگی مردم را بپذیرد کمتر شخصیتی در جمهوری اسلامی ایران است که تا این اندازه خود را در معرض رای مردم قرار داده است که اینها به دلیل اعتقاد به مردمسالاری است.
به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در آیین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اقدامات هاشمی رفسنجانی در حوزه فرهنگ، اظهار کرد: زمانی خدمت مرحوم هاشمی رفتیم و این موضوع را مطرح کردم که دلیل دشمنی با اهل فرهنگ و هنر و رسانه را چه میدانید؟ اگر این حجم از دقت در فعالیتهای هر طبقه اجتماعی باشد، مشکلات قابل انتقاد دیده میشود. چرا این هجمهها به اهل فرهنگ و اهل رسانه میشود. در پاسخ مرحوم هاشمی بیان داشت که منظور این افراد تعرض به حوزه فرهنگ و هنر نیست، بلکه حمله به دولت را نشان گرفتند که اگر از خودشان کسی در حوزه فرهنگ مسئولیت داشته باشد اعتراضها کاهش پیدا میکند یا اساسا اعتراضی وجود ندارد پس اینها پوششی برای حمله به دولت میباشد.
وی با اشاره به کتب هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: یکی از کتابهای هاشمی مربوط به فلسطین بود. او مسالهی فلسطین را به بهترین شکل مطرح کرد، چون جهان و زمان خود را میشناخت و به نیاز و پرسش زمان پاسخ میداد.
مسجدجامعی با اشاره به اقدامات هاشمی در دوران ریاست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقای هاشمی رفسنجانی در زمان ریاست مجلس شورای اسلامی گامهایی برای حاکم شدن دیدگاه فرهنگی در کشور برداشت. در آن شرایط ادامه فعالیت حوزه فرهنگ و هنر میسر نبود که در دوره او اقدامهای مهمی همچون تدوین و تصویب قانون سازمان میراث فرهنگی، جهاد دانشگاهی، وزارت ارشاد و اساسنامه کتابخانه ملی انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه هاشمی از فعالیتهای فرهنگی حمایت میکرد، گفت: از آنجایی که هاشمی همواره راه را برای گفتوگو با جهان باز میداشت موافقتنامههایی در زمینههای علمی و فرهنگی با بسیاری از کشورها بسته شد و در این دوره با کشورهای همسایه همجوار، جنوب شرقی آسیا و کشورهای تازه استقلال یافته اتحادیه جماهیر شوروی موافقتنامه همکاری منعقد شد.
وی راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی را از دیگر اقدامات موثر هاشمی رفسنجانی دانست و گفت: در آن دوران بسیاری از اساتید خبره و ممتاز دانشگاهها اجازه فعالیت نداشتند و دانشجویان هم در گزینش رد میشدند؛ آقای هاشمی با راهاندازی دانشگاه آزاد زمینهی مهاجرت از کشور را گرفت و با این کار از ظرفیتهای علمی کشور به نحو مطلوب استفاده شد؛ همچنین دانشجویان دانشگاه آزاد توانستند به تنوع و تکثر محصولات فرهنگی کمک کنند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در این دوران انتشار کتب دو برابر افزایش یافت و به ۱۵ هزار عنوان رسید. نشریات رشد ۳۰۰ درصدی، آثار صوتی رشد سه برابری و اجرای نمایشهای تئاتر رشد دو برابری داشتند. تعداد کتابخانهها نیز دو برابر شد.
مسجدجامعی با اشاره به اقدامات هاشمی به گسترش فعالیتهای قرآنی و حمایت از برپایی نمایشگاههای بینالمللی و داخلی قرآن اظهار کرد: مرحوم هاشمی شخصا در این برنامهها شرکت میکرد و بعد از دوران ریاست جمهوری هم پیگیر بود.
وی با اشاره به انتشار روزنامههای همشهری، جام جم و ایران در دوران هاشمی گفت: عناوین مطبوعات در سال ۱۳۷۶ به ۱۰۵۳ عنوان رسید و شمارگان مطبوعات از ۱۹۷ میلیون نسخه به ۸۵۷ میلیون نسخه یعنی بیش از ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرد.
مسجد جامعی با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی به مردم سالاری پایبندی داشت، گفت: بعد از انقلاب در تمامی مناسبتها تلاش کرد نمایندگی مردم را بپذیرد کمتر شخصیتی در جمهوری اسلامی ایران است که تا این اندازه خود را در معرض رای مردم قرار داده است که اینها به دلیل اعتقاد به مردمسالاری است.
انتهای پیام