بازتاب «رفراندوم حجاب» در رسانههای خارجی
شفقنا نوشت: دیلی میل با پرداخت به موضوع حجاب در ایران نوشته است: یک مقام بلند پایه سیاسی ایران درخواست کرده که موضوع حجاب به رفراندوم گذاشته شود.
به نقل از دیلی میل، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در اشاره به برقراری رفراندومی در زمینه حجاب گفته که اگر هم رفراندومی در این زمینه صورت بگیرد، مردم به باقی ماندن حجاب رای خواهند داد.
روسری یکی از موارد پوشش زنان ایران از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ بوده، اما در سال های اخیر برخی به صورت محدود معترض به این موضوع شده اند. البته علی مطهری تنها یک اظهار نظر شخصی کرده و تاکنون به طور رسمی تلاشی برای برگزاری رفراندوم در این مورد مشاهده نشده است.
بعد از این که علی مطهری گفت که باید موضوع حجاب به رای عمومی گذاشته شود، برخی زنان با اعتراض به پیشنهاد او می گویند که مردان نباید حق داشته باشند که در این مورد که زنان باید چه پوششی داشته باشند، تصمیم بگیرند. شکستن قانون حجاب در ایران با جریمه نقدی و دو ماه زندان تنبیه می شود. رئیس جمهور حسن روحانی که از سال ۲۰۱۳ روی کار آمده و به رویه اعتدالی شهره است یک بار در سال های آغازین ریاست جمهوریش گفته بود که وظیفه پلیس اجبار به پوشاندن موهای زنان نیست. اما در سال ۲۰۱۶ اعلام شد که در ایران ۷۰۰۰ پلیس اخلاقی به مواردی از قبیل حجاب نظارت دارند. حتی پلیس رانندگی تهران هم اعلام کرده که در سال ۲۰۱۵ با چهل هزار مورد بی حجابی در داخل اتومبیل ها برخورد شده است.
به گزارش شفقنا، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست «گفتوگوی دختران و پسران انقلاب با علی مطهری در زمینه حجاب» در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چرا حجاب در ایران اجباری است؟ گفته بود: مصلحت جامعه اقتضا میکند که حتی کسانی که به حجاب اعتقاد ندارند، آن را مراعات کنند، اما معتقدم اگر همین حالا رفراندوم درباره حجاب برگزار شود، مردم به آن رأی مثبت میدهند. گرچه دلیلی برای رفراندوم وجود ندارد و دلایل حفظ حجاب در جامعه از نظر شرعی و عقلی واضح است.
این ادعای مطهری نظرات موافق و مخالف بسیاری را در فضای مجازی برانگیخت؛ شماری از کاربران فضای مجازی با اعتراض به سخنان مطهری نوشتند که او میخواهد حکم خدا را به رفراندوم بگذارد، بعضی از منتقدان حجاب اجباری نیز ادعای او را پیشداوری دانستند.
انتهای پیام