خرید تور نوروزی

دری نجف‌آبادی: در پرداخت‌های دولت به حوزه بزرگنمایی شده

[+ فایل صوتی]

حجت الاسلام دری نجف آبادی، در پاسخ به سوالی درباره‌ی استقلال حوزه‌ها و بودجه‌ای که به آنها تعلق می‌گیرد و انتقادات به آن گفت که دولت به طور مستقیم کمکی به حوزه‌های علمیه نمی‌کند و در مورد پرداخت‌های دولت به حوزه بزرگنمایی می‌شود. او در عین حال از دولت خواست که در امور زیربناییاز جمله مسکن طلاب، راه‌ها، کتابخانه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اینترنتی و غیراینترنتی به حوزه‌ها کمک کند.

به گزارش انصاف نیوز، دری نجف آبادی پنجشنبه 29 آذر در برنامه‌ای در شبکه رادیویی معارف در توضیح وظایف و نقش حوزه گفت: «سعی اصلی مقام معظم رهبری و حتی امام (رضوان الله تعالی علیه) بر این بود که حوزه در چارچوب وظایف ذاتی خودش با قدرت و با عظمت بدون ملاحظه به پیش رود. من یقین دارم که امروز هم رهبر معظم انقلاب با تمام وجود علاقه دارد که حوزه در چارچوب وظایف ذاتی خود و در رأس آن وظایف ذاتی حوزوی یعنی حوزه هرچه عمیق‌تر، هرچه پرشاخه و برگ‌تر، مثمر ثمرتر، کادرسازتر، امیدبخش‌تر، نظریه‌پردازتر و با گسترش تعلیم و تربیت اسلامی در حوزه و ایران و منطقه و جهان باشد این حوزه بالنده است. در نجف هم همینطور است.

همین اواخر که دیدید رییس جمهور عراق به حضور مقام معظم رهبری شرفیاب شدند مقام معظم رهبری جمله‌ای فرمودند که بسیار ظریف پشتوانه بیش از ده بیست سال پشتوانه دارد. ایشان فرمودند دولت عراق رابطه خود را با مرجعیت تقویت کند. تعبیری که استفاده کردند «استفاده از مرجعیت» بود. یعنی مرجعیت در عراق هم حرف اول را می‌زند. آیت الله سیستانی و آیت الله سعید حکیم مراجع عالی قدر دیگر عراق حرف اول را می‌زنند. بنابراین این اعتقاد ایشان است که حوزه با شکوفایی و عظمت و در عین حال با حفظ مرجعیت و شوون مرجعیت باشد.

بنابراین برای اینکه بگوییم حوزه مستقل باشد دو سه نکته دیگر را باید عرض کنیم ولی رابطه، رابطه بسیار حکیمانه‌ای است و همه هم یک هدف را دنبال می‌کنند و آن حاکمیت اسلام و قرآن، تعلیم و تربیت اسلامی، گسترش فقه و معارف اسلامی و پاسداری از حقوق امت اسلام، حقوق مسلمانان جهان، حاکمیت ایران اسلامی، منافع ملی جهان اسلام، مصالح جهان اسلام، امنیت و اقتدار جهان اسلام، عزت و کرامت جهان اسلام است. این‌ها آرمان‌های مشترک است. منتها بین مراجع حوزه مقدس قم و رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی تقسیم مسوولیت شده است.»

او درباره‌ی بودجه‌ی حوزه‌های علمیه گفت: «از نظر امور اقتصادی بعضی در مورد پرداخت‌های دولت به حوزه بزرگنمایی می‌کنند. دولت به طور مستقیم به حوزه کمکی نمی‌کند و دولت در شهریه طلبه‌ها هیچ نقشی ندارد، تمام. اینکه طلبه‌ای این پول 200، 500 یا 700 تومانی که در قم از مراجع اعظام (دامت برکاتهم) دریافت می‌کند به خزانه‌ی بیت المال وابسته نیست. نیایند بگویند حوزه گرفته، واقعاً حوزه نگرفته. ما خودمان به طلبه‌ها شهریه 120 هزار تومانی از طرف مقام معظم رهبری می‌دهیم. یک ریال آن هم ربطی به دولت ندارد.

نکته دوم این است که دولت در امور خدماتی کمک می‌دهد مثل بیمه‌های دیگران به روحانی که از سن و سال افتاده و از کار افتاده شده یک بیمه‌ی خدمات درمانی می‌دهد؛ همان بیمه‌ای است که به همه‌ی مردم می‌دهند، مثل بیمه‌ای که به عشایر و روستاییان می‌دهند.

یک کمک هزینه‌ای هم به آدم‌های از کار افتاده و بازنشسته و پیرمرد و پیرزن خانواده‌های علما و روحانیت کمک می‌کند که در حدود 500، 600، 700 تومان یا کمی بیشتر یا کمتر است که صرفاً یک کمک زندگی است، عین همین کمک زندگی به نحوی در بهزیستی و کمیته امداد یا دیگر مراکز دیگر انجام می‌دهیم.»

در نجف آبادی در ادامه گفت: «بعضی از مراکز قم هم هستند که از بودجه‌ی خزانه و عمومی دولت پول دریافت می‌کنند مثل دفتر تبلیغات که برای کارهای خودش یک بودجه‌ای دریافت می‌کند، مثل بعضی مراکز دیگر. از خدمات پژوهشی آنها هم استفاده می‌کند. در اراک ما 5000 طلبه‌ی خواهر و برادر داریم. ما از دولت چیزی دریاف نمی‌کنیم و جدی برای نان و آب طلبه‌ها مشکل داریم اما طوری نیست که از دولت کمک ویژه‌ای دریافت کنیم.

دولت اگر به «جامعه المصطفی» کمک می‌کند عنوان دیگری دارد، آن یک دانشگاه پرعظمت بین‌المللی است مثل دانشگاه بین‌المللی قزوین. اتفاقاً وقتی تصویب شد ما خودمان هم در مجلس بودیم، خدا یاد فخرالدین حجازی را هم به خیر کند. آنجا دانشگاه بین‌المللی است و دولت به دانشگاه بین‌المللی کمک می‌کند.»

او در پایان گفت: «من خواهشم این است که دولت در امور زیربنایی، هرچه می‌تواند به قم و حوزه‌ها کمک کند. امور زیربنایی و زیرساختی مثل مسکن طلاب، راه‌ها، کتابخانه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اینترنتی و غیراینترنتی تسهیل کننده‌ی کارهای پژوهشی و درمان و بهداشت که برای تمام کشور هست برای حوزه‌ها هم این خدمات حتماً لازم است و چه کسی اولی‌تر از دولت؛ چون که حوزه‌ها پشتیبان نظام و دولت هستند و خواهند بود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چون مبنای عدم کمک دولت و حکومت به حوزه ها بنا به نظر تئورریسین جمهوری اسلامی ( به تعبیر رهبری ) یعنی استاد مطهری ، استقلال فکری حوزه و عدم نیاز آن به حکومت، بخاطر تابع حکومت نشدن بخاطر حفظ کمکهای دولتی و حکومتی است، کمک برای شهریه با بیمه و غیره فرقی ندارد چون برای حفظ کمکها باید خواسته های کمک کنندگان تامین شود و به تعبیر استاد مطهری حوزه تابع قدرت، حکومت، سیاست و دولت شود (نقل به مضمون)

  2. “دولت کمکی هم به آدم‌های از کار افتاده و بازنشسته و پیرمرد و پیرزن خانواده‌های علما و روحانیت کمک می‌کند که در حدود ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۰۰ تومان یا کمی بیشتر یا کمتر است ”
    ما سخت اعتراض داریم ، کشور ملک طلق علماست آنوقت دولت ماهی 600 ، 700 هزار تومان به بستگان آنها میدهد ، باید هر مبلغی که خود این عزیزان خواستند به انها داده شود ، والا ما اعتصاب غذا میکنیم !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا