خرید تور نوروزی

آیت‌الله طالقانی به روایت فرزندش

وحیده طالقانی که پدر را «آقا» صدا می زند از خاطرات زمان انقلاب می گوید و نقشی که آیت الله طالقانی در این خصوص داشتند.

وحیده طالقانی در گفت وگو با  شفقنا می گوید: خانه پدری ام یک پنجره داشت که آقا از این پنجره برای مردم سخنرانی می کردند. مردم از مکان های مختلف می آمدند از روستاهای اطراف می آمدند تا صحبت های پدرم را بشنوند. بعد هم که آقا به زندان رفتند ما فکر می کردیم وقتی از زندان آزاد شوند مشکلات ایشان کمتر می شود اما وقتی از همان ساعات اولیه آزاد شدند تازه بسیاری از کارها بر دوش ایشان قرار گرفت. خانه پدری ام به مرکز انقلاب تبدیل شده بود و در دسترس بیشتر مردم. حتی آنقدر کارها و اموری که مربوط به مردم انقلابی از جمله کارگرانی که اعتصاب می کردند و زنانی که همسرانشان در زندان بود اختصاص پیدا کرد که جا برای ما نبود و ما مجبور شدیم به خانه دیگری نقل مکان کنیم. در واقع خانه مان مرکز کمک های مردمی شده بود.

یکی از اطاق ها را اختصاص داده بودند برای مصاحبه با خبرنگاران، یادم می آید که تقریبا هر روز با یکی از رسانه ها مصاحبه می کردند. یکی از اطاق ها هم به محلی برای نشر فرمایشات امام خمینی اختصاص پیدا کرده بود. زمانی که امام(ره) نوفل شاتو بودند دستورات با واسطه به پدر می رسید و ایشان هم منتشر می کردند. یکی از اطاق ها هم اختصاص به مهمانان خارجی داشت که از کشورهای مختلف با ایشان ملاقات می کردند.

وی افزود: آیت الله طالقانی در واقع مبدع راهپیمایی های میلیونی علیه رژیم شاه بود. ایشان در مقطعی احساس کردند که مردم باید در خیابان ها حضور پیدا کنند چرا که رژیم همه امکانات خود را برای سرکوب مردم و انقلابی ها به کار برده بود بنابرین مقطع حساسی بود که نیاز به حضور مردم احساس می شد. امام خمینی هم به همین ترتیب انقلاب را به پیش بردند. یادم می آید که ایشان جمله معروفی داشتند و معتقد بودند که هر چه در مقابل این انقلاب بایستد هلاک می شود. هدف ما حکومت اسلامی بود که انجام شود و لاغیر.

طالقانی در ادامه می گوید: بسیاری بودند که مشتاق آقا بودند. ندیدم کسی از ایشان انتقاد کند یا تهمتی بزند. هر چند برای برخی چهره های انقلاب مانند آیت الله بهشتی بعد از شهادت شان انتقاداتی وارد کردند اما برای آیت الله طالقانی کمتر کسی بود که ایشان مورد انتقاد و اهانت قرار دهد.

دختر آیت الله طالقانی در خصوص چگونگی انتخاب ایشان به عنوان اولین سخنران نماز جمعه بعد از انقلاب گفت: پدر به احمد خمینی پیغام دادند که نماز جمعه را بهتر است به پا کنیم. نماز سیاسی و اعتقادی که بعد از انقلاب می طلبید اقامه شود. بعد از آن امام(ره) گفته بودند که پس به خود ایشان که آن زمان به اسم کوچک«آسید محمود » پدر را مورد خطاب قرار می دادند بگویید اولین نماز جمعه را اقامه کنند. آقا هم به امام خمینی گفتند که من اگر همینطوری نماز اقامه کنم ممکن است نماز مردم را خراب کنم به خاطر همین اگر صلاح می دانید به من حکم کنید، در آن صورت من انجام می دهم. امام هم کتبی دستور می دهند و ایشان هم اگر چه فرصت کمی تا اقامه نماز جمعه داشتند اما نماز را برقرار کردند. آیت الله طالقانی در طول عمر پربرکت شان توانستند تنها ۵ بار اقامه نماز جمعه داشته باشند و پس از اقامه آخرین نماز جمعه دو روز بعد از آن فوت کردند.

وی در خاتمه گفت: آیت الله طالقانی یکی از بازوهای انقلاب است و به نظرم کسانی که خودآگاه یا ناخودآگاه به انقلاب خدشه وارد کنند در واقع روح ایشان را آزرده خواهند کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا