گاف های عجیب و غریب «بچه مهندس» سریال جدید صداوسیما [+عکس]
مائده کاشیان در روزنامه خراسان نوشت: فصل اول سریال «بچه مهندس» ماه رمضان 97 از شبکه دو روی آنتن رفت و دوره کودکی زندگی شخصیت اصلی سریال یعنی «جواد» را نشان میداد. اکنون کمتر از یک ماه است که پخش فصل دوم این سریال آغاز شده است و در این فصل، دوره نوجوانی زندگی شخصیت «جواد» روایت میشود. پرداختن به مسائل کودکان و نوجوانانی که در محیطی مانند پرورشگاه بزرگ میشوند و قصه پر کشش آن باعث شد «بچه مهندس» در فصل اول و دوم مورد توجه مخاطبان به ویژه مخاطبان نوجوان، قرار بگیرد و خانواده ها نسبت به تماشای آن رغبت زیادی از خود نشان دهند.
اما در کنار همه نقاط قوت، یکی از مشکلات مهم سریال که موضوع این مطلب است، طراحی صحنه بسیار ضعیف آن است که لطمه بزرگی به باور پذیری آن وارد کرده است. در قسمت هفدهم از زبان «ژاله» شنیدیم که «جواد» سال 67 به پرورشگاه سپرده شده و حالا 16 ساله است، پس با این حساب قصه سریال در سال 83 میگذرد. البته که این اتفاق در بسیاری از فیلمها و سریالهای معروف هم رخ میدهد اما در مورد «بچه مهندس» انگار هیچ تلاشی برای ساختن فضای اوایل دهه 80 یا سال 83 صورت نگرفته و اتفاقات و امکاناتی در این سریال دیده میشود که چند سال جلوتر از زمان قصه است. در ادامه به چند تا از این سکانسها اشاره کردهایم.
اگر در جریان قصه نباشید، تصور میکنید این سکانس مربوط به زمان حال است! در این سکانس یکی از مدل های جدید خودروی اسپورتیج در حاشیه خیابان پارک شده است.
بهروز بودن خودروهایی که در سریال میبینیم، تنها به خودروهای عبوری یا پارکشده محدود نمیشود و ماشین شخصیت «وثوق» با بازی علی اوسیوند، مرسدس بنز مدل سال 2006 (1385) است.
علاوه بر مدل، پلاک خودروها هم جدید است. پلاکهایی که در سریال میبینیم مربوط به سال 84 به بعد است و قبل از آن طرح پلاک خودروها قدیمی بوده است.
در حالی که در قسمت پنجم مدل قدیمی کامپیوتر را میبینیم، در قسمت هشت، ناگهان تکنولوژی پیشرفت میکند و روی میز شخصیت «وثوق»، یکی از مدلهای جدید لپ تاپ دیده میشود.
در سکانسی که «ژاله» وارد فروشگاه شد فروشنده و دوستش درباره بازاریابی شبکهای صحبت میکردند، پدیدهای که در اواخر دهه 80 در ایران رواج پیدا کرد.
دوشنبهشب در سکانس روبهرو شدن «ژاله» با «صورت زخمی»، کتاب «رفیق مثل رسول» در قاب تصویر دیده میشد که زندگی یکی از شهدای مدافع حرم« رسول خلیلی» را روایت میکند و در سال 96 چاپ شده است!
انتهای پیام
اینها که مهم نیست ، مهم این است که نماز خواندن قهرمان سریال نشان داده شود یا اگر نذری شد حتما حاجت نذر کننده روا شود !