خرید تور تابستان

گزارشی از نشست خبری سه فیلم اکران شده در روز چهارم جشنواره

همایون غنی زاده کارگردان فیلم “مسخره باز” که روز گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد با ابراز تأسف از درگذشت همسر علی نصیریان، بازیگر این فیلم  گفت: بارها در خیالم تصور کرده بودم که آقای نصیریان در نشست خبری این فیلم چه میگویند ولی این‌ رویا زنده نشد.‌

به گزارش ایسنا، اولین فیلم سینمایی همایون غنی زاده که کارگردانی جوان و شناخته شده در تئاتر است، با نام «مسخره باز» عصر شنبه سیزدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برای اهالی رسانه به نمایش درآمد و مخاطبان او که تجربه دیدن نمایش هایش را روی صحنه داشتند، ردی از تئاترهای او از جمله «می سی سی پی نشسته می میرد» را در این فیلم دیدند.

وی درباره این شباهتها در نشست خبری «مسخره باز» گفت: من تلاش کردم این فیلم از «می سی سی پی…» بهتر باشد اما به هر حال من، کماکان هستم و بعضی وقت‌ها نمیتوانم از این من درون خودم بجهم. اصلاً هم قصد این را نداشتم که کسی یاد آن تئاتر بیفتد، مخصوصاً اینکه خیلی ها آن را ندیده اند.

او افزود: لزوم ساخت یک اثر هنری مثل “مسخره باز” همان احساسی بود که “می سی سی پی نشسته می میرد” و در انتظار گودو هم در من زنده کرد.

غنی زاده همچنین گفت: بارها در تصوراتم به این مسئله پرداخته بودم که آقای نصیریان در نشست خبری این فیلم چه خواهند گفت و من چه خواهم گفت ولی این رویا زنده نشد.

در این باره علی مصفا تهیه کننده فیلم هم ابتدای نشست گفت: متأسفیم که آقای نصیریان نتوانست در اینجا حضور داشته باشد و میخواستیم جلسه را لغو کنیم ولی چون قرار گذاشته بودیم و این وظیفه شناسی و پای قرار ایستادن را از ایشان یاد گرفتیم تصمیم گرفتیم به جلسه بیاییم.

«مسخره باز» با بازی علی نصیریان، صابر ابر، بابک حمیدیان، رضا کیانیان و هدیه تهرانی در یک آرایشگاه مردانه و با یادآوری سکانس هایی از سینمای کلاسیک و نقش های ماندگاری از علی نصیریان می‌گذرد و شخصیت اصلی آن در آرزوی هنرپیشه شدن است.
لوکیشن این فیلم به طور کامل طراحی شده و به گفته مصفا چهار میلیارد تومان هم هزینه ساخت فیلم شده است.

در نشست خبری فیلم صابر ابر که بازیگر «آشغال های دوست داشتنی» هم بوده در پاسخ به سوالی درباره این فیلم گفت: من مطمئنم آشغال های دوست داشتنی به وقتش در بهترین سینماهای این مملکت به نمایش در می آید و مردم میبینند که این فیلم برای آنها ساخته شده است.


آرش لاهوتی کارگردان «روزهای نارنجی» در نشست رسانه‌ای فیلمش در پردیس سینمایی ملت، درباره موضوع فیلمش گفت که این اثر فراتر از بحث‌های زنانه و مردانه است و روایتی از یک انسان را دنبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» اولین اثر سینمایی آرش لاهوتی درباره زنی به نام آبان است که هدیه تهرانی نقش آن را ایفا می‌کند. او زنی ۴۵ ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلی است.

کارگردان این اثر که در چندین مرتبه درباره زنانه بودن فیلمش مورد سوال واقع شد، گفت: اساساً با سوال زن و مرد مشکل دارم و به نظرم فیلمم درباره یک انسان است.

علی مصفا که از بازیگران این فیلم است نیز در این مورد معتقد است روزهای نارنجی چهره متفاوتی از زنان ارائه کرده و امروزه زنان از اولین کسانی هستند که حقشان را طلب می‌کنند. به گفته او، این تفاوت در نمایش چهره زن استقبال جشنواره‌های خارجی را هم در پی داشته زیرا آنها عادت داشتند زن را به گونه دیگری ببینند.

علیرضا قاسم‌خان که پیش‌تر مدیرعامل موزه سینما بوده، تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته و فیلم «روزهای نارنجی» چهارمین کار سینمایی اوست است.

تهیه‌کننده این فیلم با بیان اینکه “این اثر در چندین جشنواره خارجی به نمایش گذاشته است”، گفت: یک بار فردی از من پرسید چرا فیلم‌های خواب‌آلوده می‌سازید؟ گفتم شما فیلم‌هایی می‌سازید که نمی‌توانید آن را در جشنواره‌های خارجی نشان دهید اما ما آثاری می‌سازیم که نجیبانه می‌توانیم آن را در جشنواره‌های خارجی به نمایش بگذاریم.

به‌گفته آرش لاهوتی، شش نفر از کاراکترهای فیلم مابه‌ازایبیرونی داشتند و در حقیقت زن و شوهری که در فیلم نمایش داده می‌شود در شمال ایران زندگی می‌کنند و همین شرایط را دارند و درواقع این داستان دراماتورژی شده است.

فیلم «روزهای نارنجی» پیش از این در جشنواره مانهایمآلمان جایزه بهترین فیلم جشنواره با عنوان «سینماگر بزرگ تازه‌وارد» را کسب کرد و از هدیه تهرانی بازیگر زن فیلم نیز به صورت ویژه تقدیر به‌عمل آمد. همچنین جایزه فیپرشی(فدراسیون بین‌المللی منتقدان سینما) و جایزه کلیسای جهانی به اولین ساخته بلند آرش لاهوتی در این جشنواره اعطا شد.

همچنین در چهارمین دوره جشنواره سینه ایران تورنتو نیز «روزهای نارنجی» برنده جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین بازیگر زن شد.

این فیلم تاکنون در جشنواره‌های بین‌المللی متعددی هم پذیرفته شده و روی پرده رفته است.

آرش لاهوتی کارگردان، علیرضا قاسم‌خان تهیه‌کننده، شهنام شهباززاده مجری طرح، فرشاد محمدی مدیر فیلمبرداری، کریستف رضاعی آهنگساز، فاضل ژیان طراح صحنه و لباس، شهرام خلج طراح گریم، رؤیا حسینی، صدف عسگری، ژیلا شاهی، علی مصفا از بازیگران این فیلم در نشست حضور داشتند.


جواد رضویان با اشاره به اینکه برای اولین فیلم سینمایی‌اش به هیچ وجه توقع کسب سیمرغ جشنواره را ندارد، گفت: من تازه وارد این عرصه شدم؛ بی‌رحمانه من را نقد کنید اما جانب انصاف را نگه‌دارید.

به گزارش ایسنا، شامگاه شنبه – سیزدهم بهمن – فیلم «زهرمار» به کارگردانی جواد رضویان در پردیس سینمایی ملت به نمایش درآمد و اگرچه سالن‌ها یکی از سانس‌های شلوغ این چهار روز را تجربه کردند اما رضایت حداکثری از طرف اهالی رسانه و منتقد به دست نیامد.

این فیلم که داستانش در حوزه مواد مخدر و اعتیاد بود، به عنوان یک کمدی بیشتر معرفی می‌شد ولی پیمان عباسی، نویسنده فیلم، تاکید کرد: «زهرمار» کمدی نیست و قصه کاملاً اجتماعی با محوریت معضل مواد مخدر دارد.

در این فیلم سیامک انصاری نقش یک مداح را ایفا می‌کرد و رضویان در نشست خبری فیلم درباره اینکه اثرش به فیلم‌های ضد ارزشی سبک دهه ۸۰ تمام شده است، بیان کرد: من اعتقاد ندارم «زهرمار» ضد ارزشی است و اگر چنین برداشتی شده بخاطر من است.

او هدف از ساخت این فیلم را که حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه داشته، نقد اجتماعی دانست و اینکه نشان داده شود فقر مالی یا فرهنگی می‌تواند منجر به چه چیزهایی شود.

رضویان در مورد شانس دریافت سیمرغ هم گفت: جشنواره کلاً هیجان‌انگیز است و ما مدام در حال ترشح آدرنالین هستیم. خوشحالم از دوستان که اجازه دادند در اولین تجربه کارگردانی‌ام پا به جشنواره بگذارم.

او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره انتظارش از مخاطب بعد از تماشای فیلم گفت: وقتی فیلمی با نقد اجتماعی ساخته می‌شود تلاش بر این است که یک آگاهی‌بخشی به جامعه صورت بگیرد. مکان‌هایی که در فیلم زهرمار نشان داده شد واقعاً وجود دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا