خرید تور نوروزی

حاشیه‌های پنج ساله تریبون نماز جمعه کرج

ایرنا درباره‌ی حاشیه‌های تریبون نماز جمعه کرج در پنج سال اخیر نوشت: اعتراض به برگزاری کنسرت، فشار برای عزل مدیرکل ارشاد، انتقاد از هزینه سفرهای استانی رئیس‌جمهوری، حمله به منتخب ملت، هشدار به وزیر امور خارجه،تهدید نائب رئیس مجلس،درخواست مجازات برای سیاسیون و حالا لغو سخنرانی رئیس‌ مجلس، بخشی از کارنامه پنج ساله امام جمعه کرج است.

لغو سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس، در کرج به دلیل مخالفت امام جمعه این شهر نام حجت‌الاسلام سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی را بر زبان‌ها انداخته است. بعد از اینکه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رئیس مجلس را به‌عنوان سخنران مراسم 22 بهمن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان البرز معرفی کرد، حسینی‌همدانی در خطبه‌های نماز جمعه کرج به این انتخاب معترض شد. او به مسئولان ذی‌ربط یک هفته وقت داد در این انتخاب تجدیدنظر کنند. اما کار به اینجا نکشید و لاریجانی خودش از سخنرانی انصراف داد تا به قول بیانیه دفترش «وحدت کشور حفظ شود.»

امام جمعه کرج کیست؟

سیدمحمدمهدی حسینی، مشهور به حسینی‌همدانی در بحبوحه حوادث سال 1342 به دنیا آمد. بر اساس آنچه به‌عنوان زندگی‌نامه در سایت شخصی‌اش آمده، پدرش روحانی سرشناسی بود که در همدان و تهران به منبر می‌رفت. از این رو، چند بار از سوی ساواک بازداشت شد.

سیدمهدی در دوران جنگ که دهه دوم زندگی خود را پشت سر می‌گذاشت معاونت تبلیغات و فرهنگی تیپ امام جعفر صادق (ع) را بر عهده داشت و بعد از تشکیل بسیج مستضعفین نیز به عضویت این نهاد درآمد. او بعد از فوت پدرش در سال 81 به تهران نقل مکان کرد و جانشین پدر در مسجد صاحب‌الزمان در محله تهران‌نو و امام جماعت این مسجد شد.

6 سال بعد وقتی شورا‌های حل اختلاف تأسیس شد، حسینی به مدت یک سال ریاست شعبه 607 شورای حل اختلاف تهران را بر عهده گرفت.

سال 92 برای حسینی‌همدانی سال مهمی بود و مسئولیت جدیدی که بر عهده گرفت، او را از حاشیه خارج کرد. او 9 مهرماه سال 92 پس از کناره‌گیری محسن کازرونی، از سوی رهبر انقلاب به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام جمعه شهر کرج انتخاب شد.

از این تاریخ بود که با خطبه‌ها و مواضعش در کرج، نام او بر زبان‌ها افتاد. او برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال 94 هم نامزد شده بود، اما آن گونه که امروز روزنامه جمهوری اسلامی نوشته، صلاحیتش به دلیل عدم شرکت در آزمون توسط شورای نگهبان، احراز نشد.

اولین اعتراض در قامت امام جمعه

حسینی‌همدانی دو ماه بعد از انتصابش به‌عنوان امام جمعه کرج اولین حرکت اعتراضی خود را در مواجهه با خبرنگاران انجام داد. در حالی که از او به‌عنوان مهمان ویژه افتتاح چهارمین نمایشگاه کتاب استانی در استان البرز دعوت شده بود،‌ حسینی‌همدانی نمایشگاه کتاب را ترک کرد. اعتراض به وضعیت حجاب و پوشش خبرنگاران و عکاسان و برخی از دست‌اندرکاران نمایشگاه، دلیل امام جمعه کرج برای ترک این مراسم رسمی بود.

مخالفت امام جمعه کرج با دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان قبل از آغاز ‌کار حسن روحانی در پاستور کلید خورد. خردادماه سال 94 در حالی که دو هفته به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم مانده بود، همایش «دولت، ملت، همدلی و همزبانی» با سخنرانی علی مطهری در کرج لغو شد. مطهری در نامه سرگشاده‌ای که برای علی لاریجانی، ریاست مجلس نوشت، مخالفت و تهدید حسینی‌همدانی را یکی از دلایل لغو این همایش عنوان کرد.

درخواست عزل مدیرکل ارشاد استان

با شروع به‌کار دولت تدبیر و امید خطبه‌ها و سخنرانی‌های امام جمعه کرج پرحرارت‌‌تر شد. حسینی‌همدانی گام‌‌های اول در مخالفت با دولت را درزمینه مسائل فرهنگی برداشت. او معترض جدی برگزاری کنسرت در استان البرز بود و در یک نمونه حتی خواستار عزل مدیر کل ارشاد استان البرز شد.

او در یکی از خطبه‌های نماز جمعه بهمن‌ماه سال 94 چند روز قبل از برگزاری کنسرت رحیم شهریاری، خواننده آذری‌زبان در کرج، وزیر ارشاد وقت را مخاطب قرار داده و از این تریبون از او خواسته بود مدیر کل ارشاد استان البرز را عزل کند تا به گفته او «شخصی که بتواند در توسعه ارزش‌های دینی و الهی گام‌های مثبتی بردارد بر سرکار بیاید.»

حسینی‌همدانی برای برکناری مدیرکل ارشاد استان البرز به‌صورت حضوری به اراده کل ارشاد استان هم مراجعه می‌کند اما مسئولان ارشاد دولت یازدهم عقب‌نشینی نکردند و نه‌تنها کنسرت رحیم شهریاری در کرج برگزار شد، بلکه مدیرکل ارشاد استان هم به کار خود ادامه داد.

دلواپسی برای هزینه‌های سفر استانی

سفرهای استانی رئیس‌جمهوری بهانه دیگر حسینی‌همدانی برای حمله به دولت یازدهم بود. حسینی‌همدانی اسفندماه سال 95 در حالی که چند روز از سفر روحانی به استان البرز می‌گذشت، از تریبون نماز جمعه به اسراف‌های صورت گرفته در این سفر معترض شد. امام جمعه کرج هزینه‌های سفر رئیس دولت یازدهم به استان البرز را «زیاد»‌ دانست و اظهار کرد: این یک مصیبت است، زیرا آقایان در جلسه‌ای مصوب کردند که هزینه سفر هیأت دولت از بیت‌المال پرداخت شود. حسینی‌همدانی سپس مشکلات پیش‌آمده در خصوص هزینه‌های سفر هیأت دولت به البرز را غیرقابل توجیه اعلام کرد.

تندترین حمله به منتخب ملت

اما تندترین حمله امام جمعه کرج به حسن روحانی به بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری در اردیبهشت‌ماه سال 96 بازمی‌گردد. زمانی که روحانی بخشی از یک سخنرانی رهبر انقلاب در سال 66 را در اینستاگرام خود بازنشر کرد که در آن به اهمیت رأی مردم در انتخاب حاکم اشاره شده بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در آن زمان رئیس‌جمهور بودند، با اشاره به آزادی‌های سیاسی و نظر مردم گفته بودند: « در اسلام به نظر مردم اعتبار داده شده است؛ رأی مردم در انتخاب حاکم و در کاری که حاکم انجام میدهد، مورد پذیرش قرار گرفته است. لذا شما می‌بینید که امیرالمؤمنین (علیه‌الصّلاةوالسّلام) با اینکه خود را از لحاظ واقع منصوب پیغمبر و صاحب حق واقعی برای زمامداری میداند، آن وقتی که کار به رأی مردم و انتخاب مردم میکشد، روی نظر مردم و رأی مردم تکیه میکند؛ یعنی آن را معتبر میشمارد و بیعت در نظام اسلامی یک شرط برای حقانیت زمامداریِ زمامدار است.»

بازنشر این بخش از سخنرانی رهبر انقلاب اما به مذاق مخالفان دولت خوش نیامد و همین شد که همگی در اعتراض به روحانی به صف شدند. یکی از این افراد نیز امام جمعه کرج بود .

حسینی‌همدانی در یکی از خطبه‌های خود در نماز جمعه کرج این رفتار رئیس‌جمهوری را تقابل با رهبری عنوان و شدیداً اعتراض کرد:‌ «یک غلط کاری دارد صورت می‌گیرد و آن تقابل با رهبری است… یک عده‌ای شروع کردند با خواب دیدن و حرف بی‌سند زدن و امثال ذلک، امام و آرمان‌های امام، آرمان‌های انقلاب و ارزش‌های اسلامی را تحریف کنند، وارونه جلوه بدهند.»

او در ادامه به دفاع رئیس‌جمهوری از برجام تاخت و گفت: این آقا بلند می‌شود در سخنرانی رسمی‌اش برای مردم می‌گوید آن کسانی که به مردم القا می‌کنند که برجام سم مهلک است! غلط می‌کنید که شما این‌گونه سخن می‌گویید.»

امام جمعه کرج در پایان «به کسانی که در مقابل رهبری به هر عنوانی صف‌آرایی می‌‌کنند و حتی در مقام بیان و در گفتن عبارات حیا ندارند» هشدار داد «از صبر و حوصله حزب‌‌الله حیا کنند و بدانند اگر کج بروند حزب‌‌الله و انقلابیون «نفس آنان را در سینه» خاموش خواهند کرد.

درخواست مجازات برای کسانی که به عیادت کروبی رفتند
دولت تنها موضوع مورد اعتراض سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی نیست. دامنه اعتراضات او گسترده است و از اعضای هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس تا چهره‌های سیاسی را شامل می‌‌شود.

مردادماه سال 96 مهدی کروبی، رئیس مجلس ششم به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد. بعد از رسانه‌ای شدن این خبر برخی از اعضای حزب اعتمادملی و نمایندگان مجلس برای ملاقات با رئیس مجلس ششم در بیمارستان محل بستری او حضور پیدا کردند. هرچند این افراد موفق به عیادت نشدند، اما امام جمعه کرج در خطبه‌های نماز جمعه خواستار برخورد دستگاه قضا با کسانی که قصد ملاقات با کروبی را داشتند، شد. حسینی‌همدانی با انتقاد از عیادت برخی چهره‌‌های سیاسی از مهدی کروبی در بیمارستان گفت: دستگاه قضا باید با این اقدام برخورد کند، زیرا فتنه خط قرمز ماست.

او با اظهار اینکه «برخی می‌خواهند از فتنه حساسیت‌زدایی کنند و در استان البرز نیز برخی می‌خواهند پای فتنه‌گران را به استان باز کنند» تهدید کرده بود اگر این اتفاق رخ دهد قلم پای آن‌ها شکسته خواهد شد.

درخواست برخورد «محکم» با ظریف

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز یک‌بار از سوی امام جمعه تهدید به برخورد شد. حسینی همدانی این بار هم از تریبون نماز جمعه استفاده کرد و با اشاره به سخنان ظریف درباره پولشویی گفت:«آقا ما را به خیر شما امیدی نیست، شر نرسانید، این چه بازی است که هر چند وقت یک بار با پز دیپلماسی و سیاستمداری سر ملت در می‌آورید، چرا سرشاخه نشسته و بن می‌برید؟!»

او با بیان اینکه «اگر آن موقع که این آقا گفت آمریکا می‌تواند با یک بمب کل سیستم دفاعی ما را نابود کند با او برخورد می‌شد، دیگر امروز این‌‌گونه امنیت ملی ما را به تاراج نمی‌داد» تأکید کرد که نباید از این مسئله به‌سادگی گذشت و از خواستار برخورد «محکم» با وزیر امور خارجه شد.

هشدار به نائب رئیس مجلس

سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی که به‌تازگی با انتخاب علی لاریجانی، ریاست‌ مجلس به‌عنوان سخنران مراسم روز 22 بهمن در کرج اعتراض کرده و اعتراضش منجر به لغو این سخنرانی شد، یک ماه پیش نائب رئیس مجلس را نیز تهدید کرده بود.

علی مطهری در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا برخی بر فتنه 98 مانور می‌دهند، گفته بود: من دقیقاً نمی‌دانم بر چه اساسی این صحبت‌ها مطرح می‌شود. شاید بهتر باشد از خود این افراد سؤال شود که قرار است دوباره چه فتنه‌ای را برپا کنید؟! باید دید منظورشان از طرح چنین مباحثی چیست. لازم است همه مردم و سیاسیون متوجه باشند تا آلت دست این افراد نشوند.

این سخنان مطهری با اعتراض شدید امام جمعه کرج مواجه شد و حسینی‌همدانی، نائب رئیس مجلس را تهدید کرد. او چهاردهم دی‌ماه ضمن انتقاد از صحبت‌های مطهری درباره پشت پرده فتنه 98 گفت:‌ یک‌دفعه می‌بینیم کسی در این بحث در حد نایب‌رئیسی مجلس دهانش را باز می‌کند و می‌گوید کسی که دارد از فتنه آینده خبر می‌دهد بگوید که دارد چه فتنه‌ای را طراحی می‌کند.» او با اظهار اینکه «هرکسی از هرجایی که بلند شد شروع کرد به حرف زدن» تأکید کرد که «رهبری و جایگاه ولایت خط قرمز» است و هشدار داد در مقابل این‌گونه حرف‌ها کوتاه نمی‌آید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا