خرید تور نوروزی

آقای جنتی! مسولان هم فقر را تحمل می‌کنند؟

آیت الله احمد جنتی در مراسم سالروز ورود تاریخی امام خمینی به میهن در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مردم حاضرند از جانشان بگذرند، ولی از دینشان نگذرند تصریح کرد: مردم تحمل گرسنگی و تشنگی را دارند، ولی تحمل شکست انقلاب را ندارند.

به گزارش اعتدال، این اظهارات رئیس مجلس خبرگان رهبری که البته دبیر شورای نگهبان هم هست در حالی بیان می شود که ایشان بارها از دولت به علت گرانی های اخیر و مشکلات اقتصادی ناشی از ناکارآمدی دولت انتقاد کرده است. حال سوال اینجاست آیا این مقام بلندپایه کشور از شرایط وخیم معیشتی و اقتصادی مردم اطلاع دارند؟ آیا چنین اظهاراتی در دهه فجر و همزمان با مشکلات اقتصادی فراوان مردم، باعث می شود مردم نسبت به انقلاب و نظام رضایت و علاقه بیشتری داشته باشند.

در این نوشتار نکانی درباره اظهارات آقای جنتی متذکر خواهیم شد، نکاتی که نشان می دهد اظهارات ایشان با توجه به جایگاه قانونی ایشان، مغایرت های جدی با توصیه های اسلامی، نص قانون اساسی و آرمان های انقلاب دارد:

1-    تنها گوشه ای از اظهارات آقای جنتی و آن هم تحت شرایط خاص صحیح است. مردم فقر و نداری را تحمل می کنند و لب به انتقاد نمی گشایند، به شرطی که این فقر تنها ناشی از دشمنی های خارجی و تحریم های گوناگون باشد و نه ناشی از بی کفایتی و ناکارآمدی مسئولین داخلی. بله، مردم فقر را تحمل می کنند به شرط آنکه مسولین نیز در این فقر همراه مردم باشند و شکاف اقتصادی فاجعه بار مردم با مسئولین آن ها را رنج ندهد. مردم فقر را تحمل می کنند به شرط انکه تبعیضی بین مردم و مسئولان در برخورداری از امکانات جامعه وجود نداشته باشد. نه اینکه آقایان و آقازاده با استفاده از رانت های گوناگون به ثروت اندوزی مشغول باشند و فقر ناشی از تحریم ها و بی کفایتی ها تنها دامان مردم را بگیرد. مردم فقر را تحمل می کنند و دم نمی زنند هنگامی که که نبینند و نشنوند آقازاده های آقایان مدعی آرمان های انقلاب، مدام در حال سفرهای لاکچری به اروپا و آمریکای جنایتکار هستند. مردم فقر را تحمل می کنند به شرط آنکه اگر داروی بیماران خاص نایاب می شود، تنها برای مردم نایاب نشود، اگر گوشت و مرغ نیست برای تمام مردم نیست، وضعیتی شبیه به دوران جنگ که همه از لحاظ امکانات در تنگنا بودند و شکاف جدی بین مردم و مسئولان آن چنان پیش نیامده بود.

2-    آقای جنتی به عنوان یک آیت الله و روحانی ابتدا باید با خود و اظهاراتش را با سیره پامبر و ائمه هماهنگ کند، حال چگونه است که اظهارات ایشان زاویه ای شدید با کلام و توصیه های حضرت رسول دارد. ایشان به صراحت می فرماید: «كاد الفقر ان يكون كفراً»، نزدیک است که فقر به کفر بیانجامد. حال چرا آقای جنتی تا این اندازه بر تحمل فقر توسط مردم اصرار دارند.

3-     وقتی از یک روحانی فقه یا منطق و کلام خوانده درباره ماهیت یا تعریف چیزی بپرسید به این شیوه هم اشاره خواهد کرد که «تعرف الاشجار باثمارها» (درخت را از میوه اش می شناسند) برای مثال اگر بخواهید بدانید نماز چیست به این آیه قرآن استناد می‌شود که:« ان الصلاه تنهی عن الفحشا ء و المنکر»، یعنی میوه درخت نماز، دوری جستن از کارهای زشت است. به عبارت دیگر نماز به صرف نماز، نماز نیست بلکه اگر برشاخه آن، میوه دوری جستن از فحشاء و منکر بروید، نماز است. انقلاب ها هم چنین اند.

انقلاب باشکوه، به صرف بیرون ریختن مردم به خیابان ، شورش یا سرنگونی حکومتها اتفاق نمی‌افتد، بلکه شکوه آن در برطرف کردن تبعیض‌ها و فقر حاصل از آن است. انقلاب وقتی تکامل یافته است که مطالبات مردمی که انقلاب کرده‌اند محقق شود زیرا انقلاب، اتفاق نمی‌افتد که صرفا انقلابی اتفاق افتاده باشد ، انقلابها – دست کم از نگاه انقلابیون- روی می‌دهند که وضعیتی بهبود یابد. حال اگر وضعیتی بهبود نیابد، این شائبه به وجود می آید که انقلابی رخ نداده است یا اگر داده در رسیدن به اهداف خود موفق نبوده است.

عبید زاکانی میگوید مردی با کمان و بدون تیر سوی میدان جنگ رفت. یکی گفت: تیرت کو؟ گفت از تیرهایی که در میدان جنگ ریخته  است، برمیدارم . کسی پرسید: اگر تیری نبود؟مرد گفت، اگر تیری نباشد ،یعنی جنگی نیست. بنابراین اگر گرسنگی باشد و فقر و فاقه آن هم بعد از چهار دهه با روندی فزونتر برقرار باشد اصولا انقلابی در کار نیست که شکست آن دغدغه مردم باشد.

4-    آقای جنتی دبیر شورای نگهبان است یعنی قاعدتا باید با زبان قانون و مستند به آن سخن بگویند و از این منظر سخنان را درک کنند. قانون اساسی به عنوان تبلور مطالبات انقلاب در مورد معیشت مردم چنین می گوید:

قانون اساسی  اصل چهل و سوم – برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه‌کن ‌کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، باحفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران براساس ضوابط زیراستوار می‌شود :

1-تأمین نیازهای اساسی ‌: مسکن‌، خوراک‌، پوشاک‌، بهداشت‌،درمان‌، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده‌برای همه‌.

2-تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به‌ اشتغال کامل و قراردادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به‌ کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی‌، از راه وام بدون بهره ‌یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد وگروه های خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای ‌بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورت های حاکم بر برنامه‌ریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت‌ گیرد.

3-  تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعات کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی‌، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی‌، سیاسی و اجتماعی و شرکت ‌فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.

5-     با در نظر داشتن مطالب بالا می توان گفت  این سخن آقای جنتی که  «مردم تحمل گرسنگی را دارند اما تحمل شکست انقلاب را ندارند» سخن نادرستی است زیرا طبق قانون اساسی از محوری ترین دلایل انقلاب مردم علیه نظام سابق همین عامل  فقر و فاقه و تبعیض بوده است زیرا:

اول، اینکه چگونه دبیر شورای نگهبان که مسئولیت تطبیق مصوبات مجلس با قانون اساسی و شرع را دارد، این چنین و به سادگی مخالف نص قانونی اساسی سخن می گوید جای تعجب و البته قابل تامل است.  این سوال مطرح می شود که آیا ایشان با همین شیوه و رویکرد به وظیفه قانونی خویش عمل می کنند و بسیاری از لوایح و طرح های مصوب و البته حیاتی را مخالف قانون اساسی تشخیص می دهند؟

دوم، یکی از مهمترین کلیدواژه های انقلاب “طاغوت” و “مبارزه با اشرافیگری ” است. طاغوت و اشرافیگری به خودی خود بار منفی ندارند بلکه انگاه مورد بغض قرار می گیرند که به قیمت گرسنگی و فقر طیف گسترده یا از مردم بروز پیدا میکنند. به همین دلیل بود که در ادبیات انقلابی،” کاخ ها” نقطه مقابل “کوخ ها” بود. بنابراین اگر بگوییم توسعه کوخ ها و کاخ ها قابل تحمل است و شکست انقلاب، یعنی از اساس معنای انقلاب از منظر انقلابیون را درک نکرده ایم.

سوم، بخش عمده سخنان امام خمینی رهبر کبیر انقلاب، وعده زندگی راحت یا رایگان شدن خدمات اجتماعی و بالمآل روشهایی است که نجات دهنده مردم از فقر و مسکنت است زیرا روحانیون، آن زمان حتا برای ارتقای معنویت نیز قایل به رفع فقر بودند.

چهارم، آقای جنتی در موارد عدیده ای مثل اجلاس شهریور ماه گذشته خبرگان فقر و معیشت مردم را دغدغه اصلی و باعث نگرانی و به خطر افتادن انقلاب دانسته اند. البته جنتی در همین 10 ورز پیش نیز از گرانی های مکرر انتقاد کرده و گفت: نباید عملکرد مسئولان به صورتی باشد که مردم احساس کنند که مسئولان نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند روند گرانی‌ها را مهار کنند.  این نگرانی از فقر- که معمولا به هنگام برآمدن دولتهایی که جناب جنتی چندان دل خوشی از انان ندارد- بیان می شود، نشان می دهد که حتا در پس ذهن جناب جنتی هم نمی شود مردمی را تصور کرد که فقر برایشان قابل تحمل تر از شکست انقلاب است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. شما که چشمهایت را بستی و دهان باز کردی به انتقاد از انقلاب و وضعیت موجود بهتره چشمهایت را باز کنی تا رشد، توسعه و ترقی های دوران بعد از انقلاب را نسبت به دوره قبل از انقلاب ببینی. وجود پاره ای مسائل و مشکلات در دوره ای خاص آن هم به دلیل اینکه مدیرانی که خود مردم انتخاب کرده اند در پاره ای مسائل به جای عمل به آموزه های قرآنی، دل به وعده و وعیدهای دشمنان این نظام و انقلاب بسته اند باعث نمیشود که دستاوردهای انقلاب بکلی نادیده گرفته شود.

    1. کسی منکر رشد و ترقی بعدازانقلاب نشده ، ولیکن الان صحبت فقر و نداری مردمه. همین رشد و بالندگی دربسیاری از کشورهای ازجمله جهان سوم هم داره اتفاق میوفته ولی مردمانش هم از رفاه خیلی بیشتری نسبت به ما برخوردارن. مخلص کلام نگارنده اینه که چرا باوجود اینهمه ایثار و فداکاری ، قدرشناسی ووفاداری ملت نسبت به انقلاب ، انقلاب مصادره شده و تنها برخی از مسئولین نمک نشناس و نمک به حرام می بایست از امکانات عمومی از طریق رانت و … برای خود و آقازاده هاشون استفاده کنن و خیل عظیم مردم زیر خط فقر و فلاکتی که همین مسئولین بی تدبیر و بی کفایت برایشان بوجود آوردند بمانند.!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا