آیا رفیق احمدی نژاد در ایسنا به نفع او بازی می کند؟
خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) که به تازگی مدیرعاملش تغییر کرده، روز گذشته خبرهای روز دانشجو را به شدت سانسور کرد؛ روزی که پانزدهمین سالگرد تاسیس این خبرگزاری وابسته به جهاد دانشگاهی بود ولی به نظر می رسد با تغییر جدید در مدیرعامل و سیاست های آن، شاید تاریخ «انحراف» از هدف تاسیس خوانده شود.
به گزارش انصاف نیوز، این خبرگزاری حتی خبر و عکس های مراسم روز دانشجویی که دکتر روحانی رییس جمهور در آن حضور پیدا کرد را نیز سانسور کرد؛ همچنین دیگر گزارش هایی که خبرنگارانش از مراسم های دانشگاه های سراسر کشور تهیه کرده بودند به صورت عجیبی سانسور شدند.
به عنوان مثال، مهمترین مراسم روز دانشجو که به یاد کشته شدن 3 دانشجوی دانشکده ی فنی دانشگاه تهران در 16 آذر سال 1332 در این دانشکده برگزار می شود، به شدت سانسور شد به نوعی که حتی یک عکس از این مراسم در ایسنا منتشر نشد؛ در حالی که دو عکاس این خبرگزاری در آن مراسم حضور داشتند.
همچنین گزارش سخنرانی های علی مطهری و مصطفی معین به شدت سانسور شده است؛ پیام سیدمحمد خاتمی که در این مراسم رسما پخش شد به کل سانسور شده و منتشر نشد، گزارشی که به عنوان حاشیه ی این مراسم منتشر شد نیز تقریبا خنثی بوده و نشانی از حال و هوای این مراسم نداشت.
این در حالیست که خبرگزاری منسوب به دانشجویان از بدو تاسیس، همیشه نگاهی ویژه به مراسم های دانشجویی داشته و حواشی این گونه برنامه ها را با جزییات منتشر می کرد.
ایسنا با شعار «ایران به روایت ایرانیان»، در سالهای اولیه تلاش می کرد که به گونه ای رویدادهای خبری داخلی کشور پوشش داده شود که ایرانیان خبرهای کشور را از منابع خبری داخلی تهیه کنند و به مراجعه به رسانه های غیرایرانی و یا اخبار غیررسمی روی نیاورند.
ایسنا تا سالها توانسته بود چنین سیاستی را به نتیجه برساند ولی با روی کار آمدن احمدی نژاد و تغییر ریاست جهاد دانشگاهی و ایسنا که زیر مجموعه ی آن است، به تدریج سیاست های محافظه کارانه ای جای آن را گرفت اما در روزهای اخیر این خبرگزاری دوره ای متفاوت با تمام دوره ی گذشته اش را تجربه می کند.
به نظر می رسد که در صورتی که سیاست جدید و یا مدیر آن به سرعت تغییر نکند، اعتبار این خبرگزاری در مدت زمان کوتاهی در نزد مخاطبانش از بین خواهد رفت.
از سوی دیگر این رویکرد جدید بر خلاف دیدگاه دولت جدید و تاکیدات رییس جمهور بوده و می تواند باعث آسیب رساندن به وجهه ی آن شود؛ تبعاتی که می تواند شائبه ی بازی به نفع رفیق قدیمی رییس کنونی جهاد دانشگاهی را تقویت کند؛ محمود احمدی نژاد.
رییس عجیب جهاد دانشگاهی
حمیدرضا طییی، رییس کنونی جهاد دانشگاهی که سال گذشته به ریاست این نهاد منصوب شد، یک بار دیگر در سال 85 در دولت احمدی نژاد به نظر مستقیم او به ریاست آن رسیده بود.
به گزارش انصاف نیوز، وی در دوره ی ریاست سه ساله اش، کاملا در هماهنگی با دولت احمدی نژاد بود؛ و اظهارات مطابق میل بسیاری در آن دوره به زبان آورد که در زیر به یکی از شاهکارهای آن دوره اشاره می شود تا علت سیاست های عجیب خبرگزاری ایسنا ساده تر بررسی شود.
طیبی در این مصاحبه که آذرماه سال 88 انجام شده، تعریف هایی عجیب از احمدی نژاد کرده و ویژگی «مهم و مورد نیاز کشور» در این «دوست قدیمی» خود را «روحیه ی ساختارشکنی» می خواند و می گوید: ریاست جمهوری فردی مانند احمدی نژاد یکی از نیازهای جدی انقلاب بود.
وی گفته بود: جهاد دانشگاهی نیروهای ارزشی زیادی به بدنه دولت نهم و دولت دهم تزریق کرده است و این مسأله نشان میدهد که نیروهایی که با جهاد دانشگاهی فعالیت میکنند، نیروهای ارزشی هستند. در حال حاضر آقای عبدالرضا داوری معاون خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی در دولت دهم، یکی از نیروهای جهاد دانشگاهی است که به صورت مامور از این نهاد در این خبرگزاری فعالیت میکند و به توصیه ما به این مکان رفته است. … همچنین، دکتر متقیان مدیرکل روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از نیروهای جهاد دانشگاهی هستند که در این نهادها مشغول هستند.
داوری از جمله ی نیروهای بی تجربه ی دولت احمدی نژاد بود که آقای طیبی به او به عنوان یک «نیروی ارزشی» افتخار کرده است.
همینطور آقای «دکتر متقیان»، همین مدیرعامل جدید ایسنا است که خود آقای طیبی یکی بار دیگر در سال 89 او را به مدیرعاملی منصوب کرده بود! و نکته ی جالب این که در آن سال نیز دقیقا مشابه همین تغییر اخیر، انجام شد: «حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی، سعید پورعلی را از مدیریت ایسنا برداشت و علی متقیان را به جای او منصوب کرد».
گزارشی از مصاحبه ی «رفیق احمدی نژاد» در سال 88
طیبی: ریاست جمهوری احمدی نژاد نیاز جدی انقلاب بود
خبرگزاری دولتی ایرنا، پنجشنبه 12 آذر 1388: دکتر “حمیدرضا طیبی” در گفتوگوی تفصیلی با ایرنا، به ماجرای دوستی خود با رییس جمهور پرداخت و گفت: عمر دوستی من با احمدی نژاد به اندازه عمر جهاد دانشگاهی است و از زمانی که وارد جهاد دانشگاهی شدم و زمانی که بعنوان رییس جهاد دانشگاهی علم و صنعت انتخاب شدم، دکتر احمدی نژاد شناخت کاملی نسبت به من دارد. دکتر احمدی نژاد زمانی که در شهردار تهران بودند حتی از جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت دیدار کردند و از آخرین دستاوردهای جهاد دانشگاهی این دانشگاه در زمان تصدی من در این جهاد مطلع شد.
**ماجرای پیشنهاد انتخاب طیبی از سوی احمدی نژاد
طیبی، در ادامه به ماجرای پیشنهاد انتخاب خود بعنوان رییس جهاد دانشگاهی از سوی دکتر احمدی نژاد، اشاره کرد و گفت: از سال 1359 و از زمان تاسیس جهاد دانشگاهی وارد این نهاد شدهام و طی سالهای 1376 تا 1385 رییس جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت بودم. در آن زمان از اعضای هیأت امنای جهاد دانشگاهی شنیدم که بعنوان یکی از گزینههای ریاست جهاد دانشگاهی هستم و متوجه شدم که معرف من بعنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی مسوولیت جهاد دانشگاهی، دکتر احمدی نژاد است. این موضوع برای من غیر منتظره بود اگر چه برنامههایی برای توسعه توانمندیهای جهاد دانشگاهی و اثرگذاری بیشتر آن در نظر داشتم، ولی به ریاست این نهاد فکر نکرده بودم.
در آن زمان اعضای حقوقی هیأت امنای جهاد دانشگاهی شامل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون برنامه ریزی راهبردی ریاست جمهوری آشنایی زیادی با من نداشتند، اما سه عضو حقوقی هیأت امنای جهاد دانشگاهی به همراه رییس هیت امنا من را میشناختند و با فعالیتهای من آشنا بودند. در همین زمان، دکتر احمدی نژاد نام من را بعنوان گزینه پیشنهادی ریاست جهاد دانشگاهی مطرح و حمایت کرد. اعضای هیأت امنا معتقد بودند که رییس جمهور نظر مثبتی دارد. این گونه بود که از سوی اعضاء هیأت امنای جهاد دانشگاهی بعنوان ریاست این نهاد انتخاب و با حکم شورای عالی انقلاب فرهنگی بعنوان ریاست جهاد دانشگاهی منصوب شدم.
**مهمترین ویژگی دکتر احمدی نژاد، روحیه ساختارشکنی است
رییس جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین ویژگی رییس جمهور پرداخت و گفت: روحیه ساختار شکنی، مهمترین ویژگی رییس جمهور است که در دیگر روسای جمهوری اسلامی دیده نمیشود و یکی از نیازهای جدی ما پس از انقلاب اسلامی وجود چنین فردی بود. به طور طبیعی در قبل از انقلاب به ما القاء کرده بودند که کشورهای جهان سوم قادر نیستند خودکفا و متکی به خودشان باشند و الگوی آنها باید از غرب بیاید. رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود مکررا فرمودهاند که علم، منشأ قدرت است. بنابر این، ما باید در زمینه توسعه علمی و فناورانه پیشرفت داشته باشیم. نتیجه توسعه علمی و فناورانه، قدرت و ثروت خواهد بود. غرب این موضوع را خوب فهمید. به همین جهت، از زمان رنسانس غربیها به شدت بر روی توسعه علمی و فناورانه سرمایهگذاری کردند تا اینکه به مراحل کنونی از قدرت و اقتدار علمی رسیدهاند. تفکر “نتوانستن” از سوی غربیان به ما القاء شده بود. در جامعه ما این تفکر به شدت القا شده و در تمام طبقات جامعه این امر رسوخ کرده بود. در دوران سازندگی و دورانی که موسوم به اصلاحات است، کارهای خوبی در زمینه توسعه انجام شد، اما این فعالیتها بر مبنای توسعه علمی و فناورانه خودمان نبود. مثلا برای کسب فناوری و یا انتقال آن حساسیتی وجود نداشت و لزومی به کسب علم و فناورانه در این دولتها احساس نمی شد، بلکه این موضوع در دولت نهم به یک امر مهم تبدیل شد. خیلی از مسوولان محترم در دولتهای گذشته به از بین بردن روحیه عدم خودباوری در استفاده از فناوری داخلی علاقه مند بودند، ولی جسارت نداشتند که این ساختارهای نادرست را در بدنه اجرایی کشور بشکنند، اما این روحیه در دکتر احمدی نژاد دیده میشود. در دیداری با مهندس ثمره هاشمی در همان ابتدای ریاست جمهوری آقای دکتر احمدی نژاد پیشنهاد دادم که جهاد دانشگاهی میتواند اتاق فکر مناسبی برای تغذیه فکری روحیه ساختارشکنی دکتر احمدی نژاد باشد. الآن هم معتقدم این ساختارشکنی باید در حوزه توسعه علمی و فناورانه که منجر به توسعه اقتصادی میشود بیشتر روی دهد.
**پیشنهاد سفرهای وزارتخانهای به رییس جمهور
رییس جهاد دانشگاهی، در بخش دیگری از گفت وگو با ایرنا، با تمجید از سفرهای استانی که با ابداع رییس جمهور انجام میشود، گفت: دکتر احمدی نژاد باید علاوه بر سفرهای استانی، سفرهای وزارتخانهای را با حضور در وزارتخانههای صنایع و معادن، بازرگانی، علوم ،تحقیقات و فناوری،بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، اقتصاد، نفت و… آغاز کند، زیرا این وزارتخانهها، مسوولیت صنعت و توسعه علمی و فناورانه را در کشور دارند. به همین دلیل، هر چه سریع تر باید برنامههای کشور در زمینه توسعه علمی و فناورانه پیگیری شده تا این توسعه علمی نهایتا به توسعه اقتصادی کشور منجر شود. همه همت دکتر احمدی نژاد باید این باشد تا نظام ملی علم، فناوری و نوآوری در کشور شکل بگیرد و کشور در سه برنامه آینده توسعه تا افق 1404، به توسعه علمی و فناورانه و توسعه اقتصادی و اهداف سند چشم انداز نظام دست پیدا کنیم.
**جهاد نیروهای مفیدی به دولت تزریق کرده!
رییس جهاد دانشگاهی، در بخش دیگری از این گفتوگو به تزریق نیروهای ارزشی این نهاد به بخش های مختلف دولت اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی نیروهای ارزشی زیادی به بدنه دولت نهم و دولت دهم تزریق کرده است و این مسأله نشان میدهد که نیروهایی که با جهاد دانشگاهی فعالیت میکنند، نیروهای ارزشی هستند. در حال حاضر آقای عبدالرضا داوری معاون خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی در دولت دهم، یکی از نیروهای جهاد دانشگاهی است که به صورت مامور از این نهاد در این خبرگزاری فعالیت میکند و به توصیه ما به این مکان رفته است. … همچنین، دکتر متقیان مدیرکل روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از نیروهای جهاد دانشگاهی هستند که در این نهادها مشغول هستند.
** احمدی نژاد باید محور توسعه علمی و فناورانه قرار گیرد
رییس جهاد دانشگاهی، در بخش دیگری از سخنان خود، به انتقاد دولتهای گذشته پرداخت و گفت: محور تولید ثروت باید توانمندی و تولیدات علمی و فناورانه باشد. اگر کشور ما میخواهد اقتصاد خوبی داشته باشد باید این اقتصاد مبتنی بر توسعه علمی باشد که این مسأله در دولتهای پیشین رعایت نشده است، ولی دولتهای نهم و دهم انگیزههای بیشتری برای خدمت به مردم و توسعه علمی و فناورانه دارند. برای توسعه علمی و فناورانه باید اقدام عاجل صورت بپذیرد و با توجه به روحیه ساختارشکنی که دکتر احمدی نژاد دارد، باید خودش محور توسعه علمی و فناورانه قرار گیرد.
انتهای پیام