خرید تور نوروزی

روحانی: اگر استاد و دانشجو را آزاد نگذارید امکان پیشرفت وجود نخواهد داشت

رییس‌جمهور روحانی گفت: اگر استاد و دانشجو را برای اندیشیدن، سخن گفتن و اظهارنظر آزاد نگذارید امکان پیشرفت وجود نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» روز شنبه در جمع رییسان و مدیران شرکت های دانش بنیان و استارت آپی، اظهار داشت: اولین زیربنای آزادی، اندیشه است، فناوری یکی از میوه‌های علوم و علم و دانش هم پایه اصلی فناوری است و اگر پیشرفت فناوری بخواهد سرعت پیدا کند باید دانش های پایه رشد یابد.

رییس جمهوری تاکید کرد: اگر ما در زمینه پایه رشد پیدا نکنیم، ستون های اصلی برقرار نشده تا ساختمان بر روی آن بنا شود و اگر بناست علم و دانش پیشرفت کند پایه اصلی آن آزادی و محیط مناسب است.

روحانی ادامه داد: شما اگر استاد و دانشجو را برای اندیشیدن، سخن گفتن و اظهارنظر آزاد نگذارید امکان پیشرفت وجود نخواهد داشت.

وی با بیان این که پیشرفت از آزادی شروع می شود، تصریح کرد: پیشرفت علم دانش و فناوری از آزادی و محیط مناسب شروع می شود.

رییس جمهوری همچنین گفت: آزادی که ما در دوران خودمان، یعنی 45 سال پیش در حوزه علمیه قم داشتیم فکر می کنم هنوز در دانشگاه های ما نباشد. یک عالم در حوزه علمیه خیلی راحت نظریات همه علمای بزرگ را نقد می کند و کنار می گذارد.

روحانی ادامه داد: گاهی یک نظریه ای که بر روی آن ادعای اجماع شده است یک مدرس در کرسی درس، به راحتی تمام آن را رد می کند و راحت می گوید، اشتباه کرده است و در نهایت نظر خودش را می گوید. در همان جلسه شاگرد به استاد می گوید تو اشتباه کردی، فکر نکنم همچین آزادی در دانشگاه های ما باشد.

وی افزود: زمانی که دانشجو بودم این آزادی نبود که یک دانشجو مقابل استاد بایستد و با آزادی زبان حرف بزند. می خواهم بگویم دولت، حکومت و نظام باید زیر ساخت ها را برای شما آماده کند. فکر می کنیم زیر ساخت یعنی ساختمان، وام یا پول و… این موارد زیر ساخت نیست نخستین زیر ساخت آزادی است. دولت باید بتواند زیر ساخت فیزیکی مهیا کند. اما از این زیر ساخت مهم تر زیر ساخت حقوقی است.

رییس قوه مجریه ادامه داد: فکر می کنیم زیرساخت یعنی ساختمان، برق و جاده و… اما وقتی می خواهید فناوری یا اختراعی را به ثبت برسانید ماه ها گرفتار می شوید. این همان زیر ساخت های حقوقی و مقرراتی است که دولت و مجلس باید به وجود آورد. اگر این زیرساخت‌ها را از هر لحاظ آماده کردیم در آن محیط مناسب، دانشجو می تواند رشد کند.

روحانی خاطرنشان کرد: رشد دانشجو و تحقیقات و فناوری به پیوستگی و وابستگی است یعنی اگر ارتباط شما با دانشگاه، تولید، بازار و صنعت ضعیف باشد کار پیش نمی رود و فعالیت شما را کند و محدود می کند.

وی اضافه کرد: بالاترین نشاط را گروهی دارند که به خلق می رسند از صفات خداوند، خالقیت، علم و علم است اما یکی از صفات خداوند مهلت دهنده بودن است ولی ما مهلت نمی دهیم. اگر کسی خطا کند می تواند با توبه خطایش را جبران کند. خداوند مجازاتش را معمولا وقتی که همه فرصت ها و تجربه های کرده اید، انجام می دهد.

رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: باید همه فرصت ها را به نسل جوان بدهیم آنجا گناه است و در اینجا خطا، ممکن است در یک فناوری به نتیجه ای نرسید و برگردید و دوباره شروع کنید این اشکالی ندارد باید فرصت دهیم.

روحانی اضافه کرد: از طرف دیگر شرایط ما هم شرایط خوب و هم شرایط سختی است، یکی از اعتقادات دولت از ابتدای کار خود در سال ۹۲ این بوده که علم مثل هنر، فناوری،اخلاق و ایمان مرز نمی شناسد. شما نمی‌توانید بگویید این فرد چون تبعه ایران بوده پس مسلمان است یا اگر تبعه کشور دیگر است پس اسلام او ضعیف است.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ایمان مرز نمی‌شناسد شناسنامه این کشور و آن کشور ندارد، هنر مرز نمی‌شناسد؛ یک نقاشی خوب ،یک مجسمه خوب و یا فیلم خوب آهنگ خوب، یک داستان و رمان خوب، کتاب خوب در هر زمینه ای در فرهنگ برویم فرهنگ و هنر مرز نمی شناسد.

روحانی افزود: علم، علم است و مرز نمی شناسد، دو -دو تا در ایران هم چهارتاست در هر جای دنیا هم چهارتاست، اگر به علم برسیم – نه در مراحل اولیه – علم است. پزشکی مرز نمی‌شناسد اگر کسی تبعه جای دیگر باشد نمی‌تواند در ایران جراحی کند؟ ما اصلا مرز نداریم.

وی تصریح کرد: فناوری مرز معنی ندارد، کمتر فناوری است که یک کشور به تولید و ساخت برسد و صد در صد ایده و قطعه و همه چیز آن از یک نفر یا یک کشور باشد. ممکن است قطعه را شما بسازید اما ممکن است اصلا به صرفه شما نباشد و سیاری از قطعات در صنعت و فناوری تان را از جای دیگر استفاده می کنید.

رییس جمهوری با بیان این که ارتباط با دنیا باید ارتباط سهلی باشد و یکی از وظایف دولت ایجاد ارتباط سهل است، یادآورشد: بعضی از کشورها امروز به فکر دیوار افتادند و هم دیوار فیزیکی می خواهند بسازند نمی توانند بودجه خود را از کنگره بگیرند.هم برای ویزا ،هم برای علم دیوار درست می کنند، یک محقق می خواهد ازآنجا به ایران بیاید در یک سمینار شرکت کند نمی گذارند. آنها نمی‌دانند که تمام پیشرفت هایشان در سایه این بوده که سال‌ها دیوار نداشتند.

روحانی اضافه کرد:اگر رشد و پیشرفتی در آمریکا هست از کشورها و ملیت های مختلف است، چقدر ایرانی در آنجا کار و تلاش می کنند. آنها زمانی به مرز علم و دانش و پیشرفت رسیدند که دیوار نداشتند.هر کشوری دور خود دیوار درست کند در داخل نابود می شود و پیشرفت نمی کند.

وی اضافه کرد:ما باید بتوانیم با محققین، متفکرین و اندیشمندان در کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی در ارتباط باشیم، گاهی می بینید در جمع یک نفر از همین کشورهای اطراف، فرد با استعداد و درس خوانده محقق اگر به جمع شما اضافه شود تاثیر گذار می شود.
رییس جمهوری خطاب به شرکت کنندگان در این مراسم ادامه داد: بسیاری از فناوری های تولیدی شما باید از کشور خارج شود.فناوری محبوس نمی ماند، شما هرچه می سازید هم باید در مصرف داخلی از آن استفاده شود هم باید بتوانید آن صادر کنی.د این یکی از زیربناهایی است که دولت باید ایجاد و فضا را برای ارتباطات با جهان آماده کند.

روحانی گفت: البته در شرایطی هستیم که از یک طرف فشار و تحریم روی ما است. کشورهایی هستند که می خواهند از طریق تحریم کار خود را پیش ببرند، آنها هم می فهمند که اگر بخواهند رشد علم و فناوری و پیشرفت را کند کنند ، راه آن تحریم و بستن راه‌ها است. ضمن اینکه این برای ما مشکل درست می کند، انگیزه جدید هم به ما می دهند.

رییس جمهوری با اشاره به وجود برخی مشکلات در رابطه بین شرکت های دانش بنیان و بخش صنعتی، اظهار داشت: باید جرات استفاده از محصول دانش بنیان داخلی در صنعت را افزایش دهیم و مسئولان کشور در تمام رده ها باید ریسک آن را بپذیرند.

وی تصریح کرد : اگر می خواهیم از محصولات تولید داخل خود استفاده کنیم ممکن است که مواردی هم تا ده درصد خطا داشته باشد، باید مشکل آن را بپذیریم و اشکالات آن ده درصد را رفع کنیم .
رییس جمهوری همچنین با اشاره به ساخت یک نوع موشک و نصب روی هواپیما در زمان دفاع مقدس از شهید ستاری یاد کرد و گفت :خیلی در این زمینه کار کردیم . در زمان آزمایش و شلیک متوجه اشکال شدیم که چون موشک هوا به هوا نبود حرارت ایجاد شده به هواپیما صدمه می زد. این را متوجه شدیم و تلاش کردیم و آن را اصلاح کردیم.

روحانی با تاکید بر اینکه خطاهای طبیعی در فناوری را باید شناسایی و اصلاح کنیم ادامه داد: بسیاری از فناوری ها با گذشت زمان شکل می گیرد؛ یکی از کارهای دولت همین ریسک پذیری است که باید به عهده بگیرد تا شرکت های دانش بنیان بتوانند براحتی فعالیت کنند.
رییس جمهوری ضرورت ارائه خدمات اداری و حقوقی و مالیاتی به بخش دانش بنیان افزود: خدمات دولتی شعب بیمه و مالیات باید کنار شهرکهای صنعتی و شهرهای فناوری را قرار بگیرد و همه خدمات حقوقی و اداری باید در کنار شرکت های دانش بنیان پارک های فناوری بیاید تا فعالان این بخش در سطح شهر به دنبال این خدمات نگردد.

روحانی با اشاره به تفاوت دوران تولد و بلوغ و کمال شرکت ها تصریح کرد: باید مسیر پیشرفت و فعالیت را درست تشخیص دهیم ؛ از همه شرکت ها نمی توان مالیات گرفت بلکه باید به برخی از آنها کمک کرد و مهلت و فرصت داد و بر اساس شرایط آن ها، از نظر ایجاد اشتغال و تولید محصول و صادرات آن حساب شده، چه در بیمه و وام و مالیات و چه در تسهیلات کمک های مختلف کنیم تا به نتیجه مطلوب برسند.
رییس جمهوری بیان کرد : پارک ها فناوری علاوه بر فتوح مرزهای علم و دانش باید در شرایط تحریم به کشور کند.

وی افزود: بخش بزرگ تحریم ارتباط پولی و مالی با بانک های دنیا است باید شرکت های فناوری به ما کمک کند تا این راه را باز کنیم. توقع ما از شرکت های دانش بنیان این است که فناوری‌های جدید بتواند مسیر فشار دشمن را کاهش دهد و جلوی آنها را بگیرد.

روحانی با ابراز خرسندی از حضور در پارک فناوری و بازدید از نمایشگاه تاکید کرد: مشکلاتی که در این بازدید از سوی فعالان شرکت های دانش بنیان مطرح شد را حتما در دولت مطرح و دنبال می کنیم .

وی افزود: شرکت های دانش بنیان کمک بزرگی به کشور می کنند ؛ بحث این نیست که صرفه جویی ارزی بشود ؛ بلکه عزت ایران و ایرانی که تولید کننده و صادر کننده محصول مطرح است؛که مبارزه با قدرت های بزرگ استکباری را در عمل نشان می دهد.

روحانی گفت: اگر در شرایط فعلی برای بیماران داروهای ارزان تولید و تهیه شود و با روش های جدید عملیات جراحی انجام گیرد مایه عزت و سربلندی کشور و مبارزه با فشار دشمن است .

رییس جمهوری بیان کرد : دولت با کمک محصولات و فناوریهای جدید تولید شده در شرکت های دانش بنیان هم می تواند کار مردم را تسریع و تسهیل کند و هم فشار بیرونی را کاهش دهد.

روحانی خاطر نشان کرد : مرکز پیشرفت و علم و دانش و فناوری ، محیط مناسب است؛ مفهوم و معنای هر پارک فناوری ایجاد محیط مناسب است ، اگر محیط های مناسب شکل بگیرد، دانش و تخصص و محصول جدید تبادل می شود کار و خدمات مورد نیاز شرکت ها تسهیل می شود ، ایرانیان خارج از کشور می آیند و اکوسیستم علمی شکل می گیرد و به توسعه مرزهای ذهن های خلاق و مبتکر در این زمینه کمک می کند.

رییس جمهوری با بیان اینکه توسعه دانش و فناوری جدید به شفافیت و شایسته سالاری کمک می کند، افزود: بخش دانش بنیان علاوه بر کمک به زندگی و رفاه مردم به گسترش عدالت و مبارزه با فساد نیز کمک می کند . راه از بین بردن فساد و رانت شفافیت و دولت الکترونیک است که مانع از روابط چهره به چهره و فساد در سیستم اداری و امضای طلایی می شود. دولت الکترونیک دقیقا در همین نقاط مانع این مشکلات می شود.

رییس جمهوری بیان کرد: گاهی هوش مصنوعی از هوش طبیعی بهتر است کاری که ربات انجام می دهد سریع تر و دقیق تر است که نمونه آن را در عمل های حساس جراحی می بینید.

روحانی با تبریک و خسته نباشید به مدیران جوان در شرکت های دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری و مدیران پارک فناوری تاکید کرد: ما نیز در دولت تلاش می کنیم روابط دولت را با بخش دانش بنیان و تولیدکننده فناوری های جدید تسهیل و نیازمندی های آنها را نیز بر طرف می کنیم و امیدواریم با توسعه این شهرک ها و پارک ها که نمونه دیگر آن در تهران در اردیبهشت 98 آغاز می شود بتوانیم در آغازین دهه پنجم انقلاب در پیشرفت علم و و دانش و فناوری در منطقه و جهان سر آمد باشیم و به مردم کشور نیز خدمات ارزشمند ارایه بدهیم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز – شنبه – با حضور در پارک فناوری پردیس از نمایشگاه تازه ترین دستاوردهای علمی و فناوری و محصولات شرکت های دانش بنیان کشور بازدید کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا