خرید تور نوروزی

“مستندهایی که به نفع آیت‌الله خامنه ای نیست”

جعفر شیرعلی‌نیا در یادداشتی تلگرامی با عنوان “مستندهایی که به نفع آیت‌الله خامنه ای نیست” نوشت:

برخی می‌گفتند مردم آقای منتظری را رهبر می‌دانند و لازم نیست خبرگان مساله‌ای را که واضح است تصویب کنند. آقای خامنه‌ای گفت درست است اما: «آنچه قانونی است نظر خبرگان است… این حرف معنایش این است که ما مجلس خبرگان را به‌کلی از دور قانون‌گذاری خارج کنیم… در این دوره الحمدلله مردم حق را شناختند، فهمیدند، پیدا کردند حضرت آیت‌الله منتظری را، دوره‌های آینده چه؟»

آیت‌الله منتظری بنا بود به‌عنوان عالمی که اکثریت قاطع مردم به رهبری قبولش دارند تایید شود. برخی می‌گفتند شاید دیدگاه مردم این نباشد. آقای خامنه‌ای گفت این مطلب به‌قدری واضح است که اگر دیده نمی‌شود به دلیل وضوح زیاد است و گفت در شهرهای مختلف مردم آیت‌الله منتظری را «نفر دوم در نظام امامت» می‌دانند و توضیح داد این‌که برخی می‌گویند از روی شعارها نمی‌توان قضاوت کرد، درست است اما «کیفیت شعارها و گسترش شعارها در همه‌جای کشور» مانند شعار و احساسات مردم حدود یک سال قبل از پیروزی انقلاب به آیت‌الله خمینی است و احساس مردم مومن به آیت‌الله منتظری عینا همان احساسی است که به امام دارند.

انتخاب آیت‌الله منتظری برای رهبریِ پس از امام نتیجه‌ی بحث‌های زیادی بود که از تیر 64 در مجلس خبرگان رهبری آغاز شد و آبان 64 به نتیجه رسید. مذاکرات یازده جلسه‌ی خبرگان در سال 64، در کتابی 592 صفحه‌ای تدوین شده است.

‌اما در مستند «روایت رهبری» که در دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای تهیه شده و شب‌های گذشته از تلویزیون پخش شد با وجود پرداختن به انتخاب آیت‌الله منتظری، به محتوای آن جلسات اشاره‌ای نشده است!

در مستند گفته می‌شود خبرگان برای انتخاب آیت‌الله منتظری «با امام مشورت نکردند.» و امام هم راضی نبوده و می‌خواسته جلوی این انتخاب را بگیرد. آیت‌الله منتظری شهریور 64 نامه‌ای به خبرگان نوشت و با مطرح شدن نامش برای رهبری مخالفت کرد. در مستند گفته می‌شود پس از این نامه خیال امام راحت شده که خبرگان او را به رهبری انتخاب نمی‌کنند. در ادامه مستندسازان این پرسش را مطرح می‌کنند: «اگر این نامه خاطر امام را آسوده کرده بود، ‌چرا باز هم منتظری در جلسه‌ی خبرگان انتخاب شد؟» پرسشی که در ادامه‌ی مستند جوابی به آن داده نمی‌شود اما روایت به‌گونه‌ایست که گویا این انتخاب در آبان 64 دستپخت هاشمی بوده است.

می‌توانستند با بررسی مشروح مذاکرات سال 64 جواب این سوال را جستجو کنند اما از این گزارش 592 صفحه‌ای چیزی در این مستند نمی‌بینید! مشروح مذاکرات نشان می‌دهد آیت‌الله منتظری نزد اغلب اعضای خبرگان چهره‌ای درخشان بوده و در این جلسات تمجیدهای فوق‌العاده‌ای از جایگاه علمی، سیاسی و انقلابی او شده است. اما وقتی بناست چهره‌ای منفی از آقای منتظری تصویر شود، تلاش برای انتخاب او به‌عنوان جانشین امام نیز فضیلتی ندارد و می‌تواند عملی ناپسند باشد.

مستند اشاره‌ای به نقش پررنگ آقای خامنه‌ای در انتخاب آقای منتظری ندارد؛ نکته‌ای که در مذاکرات آشکار است. حتی آقای خامنه‌ای درباره‌ی نامه‌ی مخالفت آیت‌الله منتظری می‌گوید: «یک شبهه، نامه‌ی خود آقای منتظری است… ایشان به مقتضای وظیفه‌ی اخلاقی‌شان و مقتضای سلامت نفسشان طبیعی است که چنین چیزی را بگویند.» او معتقد بود جدی بودن این نامه به معنی این نیست که اسمی را که مورد‌قبول همه است «از گردونه‌ی کار مجلس خارج کنیم و اساسی‌ترین وظیفه‌ی مجلس خبرگان را به فراموشی بگذاریم.»

آقای خامنه‌ای معتقد بود: «نمی‌شود که ما منتظر بمانیم یک حادثه‌ای خدای‌ناکرده پیش بیاید، در حالت انفعال، در حالت سرگیجه و اضطراب‌های ناشی از جو و احیانا در فشارهای خارجی که دنیا به ما تحمیل خواهد کرد بنشینیم [با] دستپاچگی یک فکری بکنیم.» و درست این است که «خبرگان با اعصاب سالم در هنگام فراغت و فرصت، آن‌وقتی که هیچ فشاری هم وجود ندارد در طی جلسات گوناگونی بنشیند و بر روی یک شخص به‌عنوان رهبر نظر بدهند.»

آیا دفتر رهبری به محتوای اين جلسات دسترسی نداشته؟ شاید سخنان مطرح‌شده در جلسات خواسته‌ی آن‌ها را تامین نمی‌كرده یا شاید دلیل دیگری که اگر صلاح بدانند می‌گویند.

زاویه‌ی دراماتیك ماجرا این‌جاست كه آقایان منتظری و خامنه‌ای منتخب اولین دوره‌ی مجلس خبرگانند و نمایندگانی كه آقای منتظری را سال 64 انتخاب كردند چند سال بعد و در جلسه‌‌ی سال 68 آقای خامنه‌ای را انتخاب كردند. آیا می‌توان یك انتخاب را كه در چندين جلسه به نتیجه رسیده بود، تا این حد زیر سوال برد و از انتخاب دیگر كه در یک جلسه‌ی چندساعته و در شرایط خاص انجام شده تمجید کرد؟

جدا از ضعف‌ها و اشتباهات تاریخیِ این مستند، این نوع روایت و زیرسوال بردن تصمیم مجلس خبرگان به نفع رهبری هم نیست.

نقل‌قول‌ها برگرفته از: مشروح مذاکرات مجلس خبرگان، دفتر انتشارات اسلامی، ص 485، 486، 552، 553.”

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. حالا حالاها باید از انتخاب امام خامنه ای بسوزید حق هم دارید چون مانع ورود لیبرالها و ملی گراها به بدنه نظام شده است خداوند ایشان را تا ظهور امام زمان حفظ کند تا پرچم انقلاب را به صاحب اصلی اش برساند

    5
    2
  2. اینجانب ازعشایر بنکوی عرب تیره ایگدر طایفه عمله ایل قشقایی هستم که از طرف پدر بزرگ خان محلی (درزمان احمد شاه قاجار) و پدر خان محلی (رضا شاه پهلوی) و خود خان محلی (محمد رضا شاه پهلوی) به جد اینجانب و پدر بزرگ اینجانب و پدراینجانب ظلم نموده اند که درنهایت به شخص اینجانب ظلم نموده اند. کلاس اول ابتدایی (قبل از انقلاب) خانم گشاده رو یا زیبا که احتمالا از اهالی شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بودند که خیلی مختصر اما با توجه به قدرت سرکوب حکومت شاهنشاهی حاکم بر کشور ایران احتمالا تمام توان ایشان بوده است اینجانب را با مرحوم آیت الله موسوی خمینی (امام خمینی) و کاری که می خواهد انجام دهد (انقلاب اسلامی) آشنا کردند اما ازاول انقلاب تا کمی قیل ازهم اکنون درشهرهای خنج و کلان شهر شیراز و شهرجدید صدرا بسیجی فعال بوده ام حدود بیش از دو سال داوطلبانه از طرف بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلاامی درخط مقدم دفاع مقدس از جنوبی ترین محور مرزی کشور تا غربی ترین محورمرزی کشور در دفاع مقدس حضوری فعال داشته ام حدود یکسال به عنوان وظیفه ای که صد درصد داوطلبانه بوده از طرف کمیته انقلاب اسلامی (لشکر 28 روح الله) درخط مقدم محورهای مرزی جنوب کشورحضوری فعال دردفاع مقدس داشته ام ازاول دفاع مقدس تا پایان آن چند باری تا مرز اسارت و شهادت پیش رفته ام اما جانبازی (با سه بارمجروحیت) دردفاع مقدس نصیبم شده است که دلیل عدم حضورم درسوریه برای دفاع ازحرم می باشد با این سابقه طولانی که به شرح فوق درزندگی خود فعالیت هایی برای استحکام حکومت جمهوری اسلامی ایران داشته ام حال می گویم که تمام کارهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران می گوید برای ایثارگران درکشورایران انجام داده است تبلیغات دروغین دولتی است برای مثال اینجانب اشتغالم را در … مدیون شخص آقای … هستم نه ایثارگربودنم خیلی دوست دارم تا محلی پیدا شود تا موارد دیگری را بنویسم و منتشر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا