استعفای ظریف و “کودتایی شبیه مدل گوایدو”!
عبدالله شهبازی، تاریخپژوه در یادداشتی تلگرامی نوشت:
آيا جنجال استعفای ظریف که بنظر میرسد فکر و اقدام شخصی او نیست، تنها اهرم فشاری است برای کسب امتیازات بیشتر یا در ایران کودتایی شبیه به مدل گوایدو در ونزوئلا در حال وقوع است؟
آیا با این اقدام ظریف، و ایجاد ناگهانی بدترین فضای ممکن از نظر دیپلماسی منطقهای ایران، درست در روزی که ایران باید با سفر بشار اسد پیروزی منطقهای خود را به نمایش میگذارد، رهبری، با مختصاتی که از رفتار سیاسی ایشان میشناسیم، اجازه بازگشت او را به مقام پیشین خواهد داد یا با شناخت کامل از این واکنش رهبری سوق دادن فضای داخلی ایران به سمت تقابل آشکار مدنظر بوده؟
برای پاسخ به این پرسش مهم باید در انتظار مواضع فردای حسن روحانی بود.
—
پینوشت: پست پیشین، که شروع سازمانیافته حرکت ظریف را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پیشبینی میکرد، معطوف به خوشبینانهترین سناریوی قابل تصور بود. اکنون بنظرم سناریوی محتمل را باید بسیار بدبینانهتر دید.
بنگرید به پست زیر که از سوی منبعی مطلع انتشار یافته و اقدامی سازمانیافته و کودتاگونه را متبادر میکند:
انتهای پیام
طبق قانون پذیرش استعفا با رئیس جمهور نه مقام قانونی یا فراقانونی دیگه ای جناب شهبازی
ضمنا اقای شهبازی مواظب باش یه تازه نفس را فرستاده اند(علی علیزاده) خودتوزحمت نده…..
جناب شهبازی علیرغم سوابق نچندان مطلوب شما نزدحضرات ….سماحت شما هیچ شباهتی نه به مارکسیست لنینیست ها دارد(ازنوع جوجه هایشان)نه به سوسیال دموکرات های اوایل قرن بیستم ونه……….ولی تازه واردی فرستاده اند که شمایلش باب جوانان (نه جوانان دهه 50)است سابقه چندبار سخن گفتن را در بی بی سی فارسی هم داشته……تاریخ مصرف ها محدودند…