خرید تور نوروزی

ترندهای توییتری و ماجرای استعفای ظریف

ایرناپلاس نوشت:  همزمان با استعفای پر سروصدای جواد ظریف وزیر امور خارجه که هم خبر استعفا و هم ادامه کار از طریق اینستاگرام اعلام شد، شبکه‌های اجتماعی به ویژه ترند تویتر از سوی طیف‌های مختلف با جدیت مورد استفاده قرار گرفت و نقش آفرینی جدی کرد.

در سه روز گذشته فضای مجازی خصوصا شبکه اجتماعی توئیتر کاملا متأثر از استفعای جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان بود؛ استعفایی که مورد پذیرش رئیس جمهور قرار نگرفت و در نهایت باعث تداوم حضور جواد ظریف در جایگاه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران شد.

در این میان در شبکه اجتماعی توئیتراز زمان اعلام استعفا تا پایان روز 7 اسفند در مجموع بیش از 278 هزار توئیت و ریتوئیت با هر یک از هشتگ‌های #ظریف ، #ظریف_بمان ، #استعفای_ظریف ، #فرار_ظریف و #دولت_ناهماهنگ منتشر شد که از این میان نزدیک به 129هزار توئیت و ریتوئیت مربوط به دو هشتگ پایانی یعنی #فرار_ظریف و #دولت_ناهماهنگ بود که توسط مخالفان داخلی دولت ترند شد.

نمودار میزان توئیت‌ها و ریتوئیت‌های منشترشده با هریک از هشتگ‌های فوق را به صورت مجزا نشان می‌دهد (لازم به توضیح است که در برخی از توئیت‌ها 2 یا چند مورد از هشتگ‌های فوق مشترکا به کار رفته است.)

همانگونه که از نمودار مشخص است، هشتگ یا کلمه «ظریف» در طول مدت 36 ساعت، مستقلا و فارغ از دیگر هشتگ‌ها در بیش از 17هزار توئیت و ریتوئیت به کار رفته است. اما در میان هشتگ‌ها این هشتگ #فرار_ظریف است که با بیش از 112 هزار توئیت و ریتوئیت به ترند اول توئیتر فارسی بدل گشته است.

در این میان پرلایک‌ترین توئیت با هشتگ #فرار_ظریف توسط حجت الله عبدالملکی، معاون کمیته امداد و دانشیار دانشگاه امام صادق بود.

این در حالی است که پرلایک‌ترین توئیت با هشتگ #ظریف_بمان توسط سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر تهران بیش از 1600 لایک خورده است. این هشتگ توسط حامیان محمد جواد ظریف و به منظور درخواست از وی برای ماندن در جایگاه وزیر خارجه استفاده می‌شد.

از سوی دیگر هشتگ #استعفای_ظریف که توأمان توسط مخالفان داخلی دولت، براندازان و موافقان دولت و اصلاح طلبان منتشر می‌شد، شرایط متفاوتی را پس از اعلام خبر استعفای ظریف سپری کرد و پرلایک‌ترین توئیت‌های منتشر شده توسط این هشتگ در میان مخالفان داخلی دولت، براندازان و اصلاح طلبان متعلق به آسید پویان حسین پور، Revenat و وحید عابدینی بود.

اما برای بررسی ترندهای توئیتری فوق، مقایسه مجموع لایک‌های هریک از ترندها واقعیت بهتری از فضای توئیتر و دسته‌بندی نظرات کاربران را نشان می‌دهد. به همین جهت تعداد لایک‌های هشتگ‌های #ظریف_بمان، #استعفای_ظریف و #فرارظریف و #دولت_ناهماهنگ درمیان 2هزار توئیت اول هر هشتگ در قالب سه گروه هشتگی با یکدیگر مقایسه شدند که اولی 23هزار، استعفای ظریف 123هزار و آخری (فرار ظریف و دولت ناهماهنگ) 62 هزار بوده است.

مقایسه نمودار فوق با نمودار تعداد توئیت‌ها نشان می‌دهد علی رغم آن که هشتگ #استعفای_ظریف در مقایسه با دیگر توئیت‌ها به میزان کمتری بکار رفته است اما به مراتب تعداد لایک بیشتری را به خود اختصاص داده است و توئیت‌هایی که با این هشتگ زده‌اند اثرگذارتر بوده‌اند.

در این میان آنچه تاحدودی مشکوک به نظر می‌رسد نحوه ترند شدن دو هشتگ #فرار_ظریف و #دولت_ناهماهنگ می‌باشد. این دو هشتگ دارای بیشترین تعداد توئیت و ریتوئیت هستند. بررسی این هشتگ‌ها حاکی از آن است که نکات مشکوکی در ترند شدن آن نقش ایفا کرده است. به عنوان مثال پرلایک‌ترین توئیت منتشر شده در رابطه با این هشتگ تنها 860 لایک داشته است که این تعداد لایک برای توئیتی با این میزان تولید غیر منطقی است. همچنین بررسی 2هزار توئیت منتشر شده با دو هشتگ #فرار_ظریف و #دولت_ناهماهنگ نشان می‌دهد که در بیش از 1300 توئیت (بیش از 65 درصد توئیت‌ها) تعداد ریشیر و اشتراک گذاری، بیش از تعداد لایک بوده است که این امری غیر منطقی در میان ترندهای توئیتری است و شائبه استفاده ربات‌ها علیه وزیر امور خارجه کشورمان را ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا