خرید تور تابستان

شایعه پرتاب لنگه کفش به روحانی از کجا آمد؟

ایرنا نوشت: سناریوهای بی سند و دروغ های گوبلزی علیه دولت روحانی این بار با کلیدواژه لنگه کفش، کلید خورد و هرچند با تکذیب حاضران در جلسه شورای اداری گیلان پایان یافت، اما ضرورت آگاه سازی جامعه به منظور تشخیص دروغ از حقیقت را بار دیگر آشکار کرد.

روز گذشته و در انتهای سفر دو روزه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری به استان گیلان، خبری در شبکه های اجتماعی دست به دست شد که از رویدادی عجیب حکایت می کرد. منبع این خبر که حساب کاربری در توییتر و ناشناس بود، ادعا کرد در جلسه شورای ادارای گیلان، زمانی که رییس جمهوری در حال سخنرانی بوده است، فردی به سوی او لنگه کفش پرتاب کرده است!
این فرد نه تنها در اثبات ادعای خود سندی ارائه نکرده بود، بلکه دلیل عدم وجود تصویری از این اتفاق را ضبط و پاک کردن حافظه دوربین های حاضر در محل اعلام کرد.

رویه شبکه های اجتماعی طی سال های گذشته نشان می دهد که دو گروه مشخص از چنین خبرهای کذبی استقبال کرده و آن را تا لحظه تکذیب مورد تحلیل و تفسیر قرار می دهند. در این مورد هم روش مانند قبل بود.

خبر جعلی یک اکانت جعلی از سوی مخالفان داخلی و همیشگی دولت و نیز دشمنان خارج نشین ملت مورد استقبال واقع شد. گروه اول این رویداد جعلی را به سیاست های دولت ربط دادند و گروه دوم آن را واکنشی علیه کل نظام تعبیر کردند!

**واکنش ها به دروغ پردازی های ناشناس

تحلیل ها و تفسیرها و حتی تمسخرها و تحقیرها دو کانون مشخص اشاره شده تا لحظه تکذیب این سناریو از سوی معاون اطلاع ‌رسانی دفتر رییس جمهوری ادامه داشت؛ اما همزمان با انتشار توییت پرویز اسماعیلی، هشتگ ابداعی مخالفان هم جایگاه خود را میان دیگر هشتگ ها از دست داد.

اسماعیلی در توییت خود نوشت: یک اکانت جعلی در توییتر دروغی را مطرح و کانال های همسویش آن را بازنشر کردند. بعد کانال پر مخاطب خبرهای فوری بدون اندکی بررسی، این خبر فک را بازنشر و خواهان روشنگری می شود.

اسماعیلی در بخش دیگر توییت خود موضوعی را مطرح می کند که به احتمال فراوان پخش کننده خبر جعلی پرتاب لنگه کفش یا به آن توجهی نداشته یا بر روی ساده لوحی مخاطبان خود حساب ویژه ای باز کرده است. معاون اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری از پخش جلسه شورای استان از تلویزیون و آن هم به صورت زنده خبرداد و نوشت: جلسه از تلویزیون پخش زنده شده و مدیران استان و خبرنگاران رسانه ها نیز حاضر بودند. این ادعا تکذیب می شود.

واکنش حاضران در جلسه نیز همراه با تکذیب است. «علی اصغر احمدی» معاون دفتر رییس جمهوری هم در واکنش به خبر پرتاب لنگ کفش به سوی روحانی در جلسه شورای اداری استان گیلان، گفت: من از اول تا آخر این جلسه حضور داشتم و چنین ادعایی دروغ محض است. این ادعا دروغ شاخدار سال 97 محسوب می‌شود.

واکنش «فرشاد نوروزپور» مشاور استاندار گیلان به نوعی دلیل این هجمه جعلی به رییس جمهوری را مشخص تر می کند؛ او در استوری اینستاگرام خود با انتشار تصویری از محل برگزاری نشست شورای اداری استان گیلان که در آن حضور چند دوربین فیلمبرداری کاملا مشخص است، نوشت: بعد از تولید نمایش دراز کشیدن انتحاری روی ماشین، خبرسازی دروغ پرتاب کفش به سمت رییس جمهوری در جلسه شورای اداری گیلان، جدیدترین سناریو و دروغ هیات اکانت های فیک در توییتر و اینستاگرام و شایعه ای ناشیانه بود.

در ادامه نوروزپور پرسشی مطرح کرده است که به طور مشخص جعلی بودن خبر را نشان می دهد؛ مشاور استاندار گیلان نوشته است: چطور در جمع محدود مدیران ارشد دولت نمایندگان چنین اتفاقی رخ می‌دهد؟ لااقل لوکیشن داستانتان را در جمع و جلسه گسترده ‌تری تعریف می کردید! اگر شک دارید به پخش زنده تلویزیون از ابتدا تا انتهای برنامه رجوع کنید. این دست و پا زدن ها یعنی پیام سفر روحانی به گیلان آشکار و واضح به گوششان رسیده است.

«علیرضا معزی» دبیر شورای اطلاع رسانی دولت هم در واکنش به جعلیات عنوان شده، در حساب توییتری خود نوشت: در عمده سفرهای روحانی که دستاوردهایش مورد استقبال مردم قرار می گیرد، دستگاه دروغ پردازی مخالفان داخلی و خارجی او هروله کنان و همنوا با هم دست به کار می‌ شوند. از اجیر کردن دو نفر که یکی خودش را جلوی ماشین بیندازد و دیگری فیلم بگیرد، تا ساخت دروغ گوبلزی برای شورای اداری استان گیلان.

**ضرورت آگاهی بخشی درباره اهداف خبرسازی های دروغ

انتشار، بازنشر و تحلیل و در نهایت تکذیب خبر جعلی پرتاب لنگه کفش به رییس جمهوری بار دیگر ضرورت آگاهی بخشی و آموزش به افکار عمومی جامعه درباره راه های تشخیص خبر به اصطلاح فیک از خبر واقعی را ضروری می سازد.

آموزشی که باید رسانه های معتبر آغازگر و پیشرو آن باشند و فنون باور نکردن هر موضوعی را به مخاطب خود آموزش دهند.

این آموزش با وجود کانال های متنوع و متعدد در فضای مجازی و بهره برداری مشخص و مشهود دشمنان از آن ضروری تر از همیشه به نظر می رسد. از دیگر سو با مشخص شدن میزان راستی و درستی کانال هایی معاندی که در رسوایی های روش شده در مستندهای این روزها، دیگر شان اعتباری نزد خارج نشینان هم ندارند، تدبیری از جنس آموزش و نه فیلترینگ برای فضای مجازی ایران الزامی شده است.

**تایید بی حرمتی، تهدید کننده اخلاق جامعه

در پی انتشار خبر جعلی حمله به رییس جمهوری با لنگه کفش، هر اندازه واکنش اکانت ها و کاربران اغلب ناشناس مخالف نظام، قابل درک بود، واکنش منتقدان دولت اما فرسنگ ها با الزامات حفظ منافع ملی تضاد داشت. در صورت واقعی بودن این موضوع شادمانی از بی حرمتی به رییس جمهوری منتخب 24 میلیون ایرانی که تنفیذ رهبری را دارد و در جهان جمهوری اسلامی ایران را نمایندگی می کند، چه پیوندی با حفظ منافع ملی و ادعای میهن دوستی این گروه از مخالفان داخلی دارد؟

شاید پاسخ این پرسش را بتوان در توییت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت جستجو کرد و فهمید که هر زمان توفیقات دولت در عمل به وعده هایش رسانه ای می شود، سناریو پردازی ها علیه دولت شدت می گیرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا