استاندار سیستان و بلوچستان: به انسداد تن نمی دهم
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان که در نشست بررسی چشم انداز توسعه استان در دولت تدبیر و امید شرکت کرده بود گفت : هر آنچه حاصل حرکت و تحول و جریان است زایش آن در این کانون و دانشگاست و دانشجوست که افکار و رویشها از او نشات گرفته است.
به گزارش ندای زاهدان، علی اوسط هاشمی در این نشست که توسط انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه و همکاری انجمن اسلامی دانشجویان برگزار شده بوده با بیان اینکه” به انحصار نمی اندیشم و به انسداد تن نمی دهم” افزود: از همه میخواهم باوجود آراء متنوع در مسیر عقلانیت و درایت تدبیر و امید گام برداریم، اختیار سلب شدنی نیست چراکه انسان مختار و آزاد خلق شده است.
وی با تکیه به اینکه نباید نگاهمان مطلق باشد، در پاسخ به مجری برنامه که از جلوگیری معاونت فرهنگی دانشگاه از نصب بنر اطلاع رسانی حضور استاندار خبرداده بود افزود: نباید فضای عمومی را به نام فقط یک جریان مصادره کرد.
استاندار این مخالفت برای نصب بنر اطلاع رسانی یک مقام رسمی را نوعی انسداد خواند و گفت: جریانات اینچنینی را برنمی تابم چراکه خود را خادم همه مردم میدانم .
هاشمی اضافه کرد: هرچند گرایش دارم و انتخاب کرده ام در چه مسیری بیندیشم اما وقتم ،فکرم و توانم برای همه مردم مردم و در مسیر کشور و استان است .
رییس شورای تامین استان ادامه داد: اگر قرار باشد با مسئولین رسمی هم اینچنین برخورد کنیم این مسئله برگرفته از تنگ نظری است و راه با هم بودن را سخت خواهد کرد.
وی با تاکید به اینکه جهان استکبار در خارج بر علیه ماست اظهارداشت:اگر ما هم در داخل باهم نباشیم این اختلاف آسیب زاست ،همه را به باهم بودن در کنار تکثر و اختلاف عقیده دعوت می کنم و خواستارم تحول و مدارا را سرلوحه رفتار خویش کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت : “در نگاه توسعه ای، دشمن، خویش میگردد ؛نه خویش، دشمن”.
هاشمی با اشاره به رویکرد قرآن و پیامبر اظهار داشت : رویکردمان به گونه ای باشد تا در دشمن انعطاف ایجاد نکنیم و بودن با مردم و واقع شدن در دایره ایرانیت اصل ما باشد، نه اینکه هرروز عرصه را تنگ تر و نگاهمان را شکننده تر کنیم.
رییس شورای تامین استان ادامه داد: صف بندی ها را عمق نبخشیم ،به گسست تن ندهیم ،دوست را دشمن نکنیم و البته دشمن را به دوستی سوق دهیم و یادمان باشد:”مخالف هم حق دارد”.
وی با تاکید بر اینکه همه با هم معنا داریم و میتوانیم ایفای نقش کنیم افزود: نمی شود ادعای مسلمانی کرد و شمشیر را علیه دیگری از رو بست.
نماینده عالی دولت در استان گفت : “نیازمند کار جمعی هستیم ،اما شرطش مداراست.”
در ادامه برنامه استاندار به پرسش های شفاهی و کتبی مطرح شده توسط اساتید و دانشجویان پرداخت.
مدل ما برای توسعه ،مدل محلی منطقه ای است
به گزارش ندای زاهدان استاندارسیستان و بلوچستان در پاسخ به یکی از اعضای هیات علمی با بیان اینکه سازمان مدیریت نیز نیازمند اصلاح و بازنگریست گفت: نگاه ما در توسعه استان نگاه محلی منطقه ای است و در همه زمینه ها قبل از هرچیز محور ما ابتدا توسعه انسانی است.
هاشمی افزود: هدف توسعه انسان است بنابراین باید اولین نگاه به توسعه انسانی باشد چراکه اگر توسعه در مسیر روشن با استفاده از روحیه مشارکتی و مشارکت جویی مدیران همراه باشد نتیجه بالطبع توسعه و ترقی است.
رییس شورای تامین استان اظهار داشت : اصل ما توسعه محوری با بودن بر موضع برنامه محوری است که پژوهش محوری و مشارکت محوری را هم در آن دیده ایم.
وی با اشاره به آمایش سرزمین در استان اظهارداشت: برآنیم استان را به موقعیتی ارتقا دهیم که قبول نقش ملی و بین المللی کند و آمایش سرزمین هم بدون در نظر گرفتن افغانستان و پاکستان در طرح و بدون توجه به دریای عمان ممکن نخواهد بود.
استاندار ادامه داد: امروز ما با اتکا به آنچه موقعیت کشور است و نگاه برنامه ای و منطقه ای به توسعه فرامنطقه ای برای استان می اندیشیم.
اوسط هاشمی با اشاره به اهمیت ngoها و نقش احزاب در پویایی استان و جریان سازی درست گفت: با کمک به سمن ها و احزاب می توان موج عمومی و حرکت را برای کمک به استان ایجاد کرد.
بنای ما بر اعتدال است
استاندار سیستان و بلوچستان بنای خود را در استان حرکت بر مدار اعتدال عنوان کرد و اذعان داشت: بی شک تندروی تبعیض و بی عدالتی است .
هاشمی گفت: “دامنه تحمل را بالا ببریم و از تندروی و تخریب پرهیز کنیم.”
وی ارزیابی خود را از یکسال گذشته استان در مجموع نسبت به 8 سال گذشته مثبت ارزیابی کرد و افزود: البته انتقاد به پاره ای رفتارها هست اما نباید همه چیز را حزبی و تشکلی یا جریانی نگاه کنیم .
رییس شورای تامین استان با تایید واقعیت های موجود در خصوص وضعیت اشتغال و عدم عدالت در به کاگیری یکسان نیروها خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم در دولت قبلی چه شکافی بین روسای قوا وجود داشت و در خانه دولت رییس دولت با رییس مجلس چه طور رفتار می کرد.
استاندار با اشاره به اینکه در گذشته سخن گفتن از مذاکره با آمریکا جرم بود اما امروز منافع ملی ما ایجاب کرده که با 5+1 و با پشتوانه ملی و مردمی مذاکره کنیم گفت: نواقص باید اصلاح شود،اما بپذیریم لازمه کار جمعی صبوری است،به راحتی یکدیگر را دشمن نبینیم.
علی اوسط هاشمی گفت :” بودن بر قدرت را به هرقیمتی ،بی قدرتی و تخریب را به هر قیمتی بی ارزشی می دانم.”
گمرک چابهار تعطیل نیست
به گزارش ندای زاهدان نماینده عالی دولت در استان در پاسخ به چرایی تعطیلی گمرک چابهار اظهار داشت : نه تنها گمرک چابهار فعال است بلکه شعبات آن همانند گمرک پیشین نیز به کارشان ادامه می دهند.
استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص گمرک کنارک نیز گفت : این گمرک تحت تاثیر منطقه آزاد ضعیف شده و قابل انکار هم نیست.
هاشمی با اشاره به اینکه معافیت ها به سمت چابهار سوق یافته افزود: نگاهمان در استان منطقه ای و شهرستانی نبوده اما در تلاشیم بنا به موقعیتها اثرات ملی و فرامنطقه ای را برای استان ایجاد کنیم و باور داریم همه شهرستانها ازاین توسعه بهره مند خواهند شد.
این مسئول همچنین از بازگشایی دفتر نمایندگی در گمرک کنارک خبرداد وافزد: در این نمایندگی پاسخگوی سوالات تاجران هستند.
راه را برهرگونه رانت بسته ایم
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به انسداد مرزها با ایجاد دیوارهای مرزی گفت: دیوار کشی های مرز به معنای بسته شدن مرز و راه تجارت نیست بلکه در تلاشیم با ایجاد بازارچه های مرزی و پایانه های استان رفت و آمدها را رونق بخشیم.
هاشمی همچنین از اعمال طرحهای کوتاه مدت و زود بازده در استان در راستای تامین معیشت مردم خبرداد و با اشاره به قاچاق روزانه 3میلیونی سوخت که 2.5برابر تملک و دارایی سیستان و بلوچستان است گفت: با مجوز برای ایجاد جایگاه های سوخت در تمام پایانه ها امکان فروش نفت را زیر قیمت خلیج فارس ایجاد میکنیم تا از قاچاق سوخت ممانعت کنیم.
وی در ادامه ازبرنامه تامین گوشت خلیج فارس و اشتغال 11 هزار نفری مستقیم و غیر مستقیم این طرح در استان خبرداد و تاکید کرد: به دنبال احیا ظرفیتهای استان راه را برهرگونه رانت بسته ایم و فرصت مرز را به مرزنشینان عمومیت می دهیم.
ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز با هر دیدگاهی باید در جهت خواست دولت باشد
به گزارش ندای زاهدان استاندار در پاسخ به سوال دیگری اذعان داشت : طی سالهای گذشته کشور متحمل خسارتهای شدیدی شد که قابل کتمان نیست و واقعیت اینست که اقتدار امروز از آن تدبیر است.
هاشمی خطاب به جمع دانشجویان و اساتید تصریح کرد: با اطلاعاتی که دارم با اطمینان به شما می گویم که نظام قاطعانه از از سیاستهای دولت حمایت می کند.
رییس شورای تامین استان در واکنش به انتقادات دانشجویان در تفکیک جنسیتی ،صرف هزینه های دانشگاه در جهت تخریب دولت و نگاه های تک قطبی و عدم تغییر در سیستم مدیریتی دانشگاه سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مسئولین دولت شرعا مسئولند در راستای خواست مردم گام بردارند و ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز با هر دیدگاهی باید در جهت خواست دولت حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه وزیر علوم تازه روی کار آمده و نیاز به ثبات دارد،خواستار صبر برای انجام تغییرات شد.
استاندار خطاب به رییس دانشگاه گفت : اگر رفتار غیرمسئولانه هست باید برخورد شود و همچنین با برگزاری نشست های مسوولین دانشگاه با دانشجویان شکاف های اختلافی موجود رفع گردد.
هاشمی همچنین ضمن اظهار خوشبینی به آینده توسه صنعتی استان از ذخیره 20 میلیون تیتانیوم تاکنون از ذخایر معدنی استان خبرداد وگفت : بنا داریم به 500 هزار تن ذخیره تیتانیوم در استان دست یابیم .
وی در در پایان آمادگی خود را برای برگزاری نشست های بیشتر در راستای ایجاد تعامل با جامعه دانشگاهی استان اعلام واظهار امیدواری کرد: در جلسات آتی با مشارکت و هم اندیشی تقابل را به هم دلی بدل کنیم.
…………………………………………………………………………………………………………..
حاشیه های مراسم
– مراسم تحت تاثیر اقدام مسوولین دانشگاه سیستان و بلوچستان در خصوص ممانعت از نصب بنرهای اطلاع رسانی حضور استاندار قرار داشت.
– علیرغم تمام ممانعت ها نه تنها سالن هزار نفری فردوسی مملو از جمعیت بود بلکه تعدادی از دانشجویان نیز به صورت ایستاده مراسم را دنبال می کردند.
– ورود استاندار به تالار فردوسی هیجان خاصی را در فضای سالن ایجاد کرد و دانشجویان با تکرار”صل علی محمد یار روحانی آمد “به استقبال از استاندار پرداختند .
– در بدو ورود استاندار اصلی ترین خواسته دانشجویان هم پنهان نماند و دانشجویان این بار با سردادن یکصدای شعار” یک سال و نیم گذشته ،رییس عوض نگشته “اعتراض خود را نسبت به به عدم تغییر رییس دانشگاه اعلام کردند.
– تعداد قابل توجهی از چهره های اصلاح طلب استان به عنوان مهمان در همایش حضور داشتند.
– از مهم ترین دغدغه های دانشجوبان که در سوالهای کتبی و شفاهی مطرح شد نگاه تک محوری ریاست دانشگاه ،تفکیک جنسیتی در دانشگاه ،ابهامات مالی دانشگاه،حمایت از برخی تشکل ها و جریان های خاص،عدم تغییر ریاست دانشگاه ، وضعیت اقتصادی،اشتغال و وضعیت معیشتی مردم بود .
– از نکات قابل توجه این بود که یکی از دانشجویان برای طرح سوال به جایگاه آمده بود با توضیح توانمندیهای خود گفت: آمده ام تا استاندار از من بخواهد با استانداری همکاری کنم و برای بیان خواسته اش از زبان انگلیسی هم مدد گرفت وحتی درخواست کار خود را نیز برای امضا گرفتن از استاندار آورده بود که موفق به کسب امضا نشد اما استاندار متعاقب آن اعلام داشت : هرکس گمان می کند این توان را برای همکاری در خود می بیند می تواند به واحد سیاسی ما مراجعه نماید.
-در حالی که استاندار هنوز در حال ذکر مقدمه سخنرانی خود بود عده ای از اعضای یکی از تشکل های اصولگرای دانشگاه با فریاد و هیاهو و بی احترامی سعی در ایجاد اختلال در مراسم و ایجاد هرج و مرج کردند که با اعتراض اکثریت دانشجویان در سالن مواجه شدند. استاندار نیز همه گروهها را به صبر و مدارا و شنیدن دعوت کرد.
– دلواپسان که تعداد کمی هم بودند و متعلق به یکی از تشکل های دانشجویی از هیچ تلاشی برای ایجاد جنجال و هیاهو در مراسم فروگذاری نکردند و در همه ی دقایق برنامه به شکلی فضای سالن را به حاشیه می بردند.
– در میان برنامه تعدادی از این دانشجویان اقدام به پخش شبنامه بین جمعیت کردند.
– پاسخ های استاندار با تشویق و حمایت های ممتد دانشجویان مواجه می شد.
– علی رغم اعتراض دانشجویان مبنی بر دادن سهم بیشتر به اکثریت دانشجویان اما برگزار کنندگان مراسم به یک نفر نماینده انجمن اسلامی دانشجویان و یک نفر نماینده بسیج دانشجویی اجازه طرح سوال به شکل شفاهی دادند.
– صحبتهای نماینده انجمن اسلامی دانشجویان که اکثرا در انتقاد از عملکرد مسوولین دانشگاه بود با تشویق بی امان حضار مواجه بود.
– استاندار در ابتدای برنامه اعلام کرد که برای رعایت آداب دیپلماتیک باید نهایتا ساعت 21 سالن را ترک کرده و به استقبال سفیر هندوستان برود اما به احترام دانشجویان برای پاسخ به سوال نماینده بسیج دانشجویی 20 دقیقه دیرتر سالن را ترک کرد.
– اکثریت دانشجویان به تلاشهای چندنفره برای بر هم زدن مراسم اعتراض داشتند و می گفتند در هشت سال گذشته که تمام تریبون ها را در انحصار خود داشته اند برایشان کافی نبوده و اکنون نیز همچنان به دنبال انحصار طلبی هستند.
– استاندار در مقابل هیاهو و فریادهای چند نفر از اعضای بسیج دانشجویی انها را به صبر و آرامش و مدارا دعوت کرد و گفت باید تمرین کنیم که کنار هم بنشینیم و حرف هم را بشنویم.
اما از مهم ترین حاشیه ها اینکه هنوز چند دقیقه ای از پاسخ به سوالات نگذشته بود که هرج و مرج اعتراضی ومقابله با آن سالن را فراگرفت.
دلواپسان در راستای تخریب و بر هم زدن آرامش جلسه از هیچ تلاشی هم فروگذار نکردند از جمله توزیع به اصطلاح شب نامه تا برهم زدن سکوت جلسه اما استاندار با روحیه صبوری و دعوت اصلاح طلبان به صبوری به ادامه نشست کمک شایانی کرد.
از ابتدا تا انتها سالن هیچگاه آرامش مطلق نگرفت و سوال شفاهی هیچ دانشجویی بی حاشیه نبود آنجا که حرف دلی توسط دانشجو مطرح شد با کف و دست و سوت همراه شد و دانشجویان شعفی تازه یافتند و آنجا که حرفی خلاف میل و انتظار اعتراضی و هو کشیدنهایی برای ممانعت از ادامه صحبت چه از سوی دانشجویان اصلاح طلب و چه اصولگرا که هاشمی هم با سعه صدر هر دو گروه را دعوت به صبوری و امکان صحبت هر دو گروه را فراهم کرد.
هیچکدام از پاسخهای استاندار نیز خالی از تشویق حضار نبود و جلسه از ابتدا تا انتها پویایی نشاط و البته واکنشها را هم در پی داشت.
انتهای پیام