FATF چه تاثیری بر معیشت اعضای مجمع دارد؟
/ حسین مرعشی و صادق زیباکلام در گفتوگو با انصاف نیوز پاسخ دادند /
زهرا منصوری، خبرنگار انصاف نیوز: این روزها تصویب و عدم تصویب لوایح سهگاه بحث داغی است، از یک سو عدهای مقابل مجلس تجمع میکنند و مخالفت خود را با تصویب این لایحه اعلام میکنند و از سوی دیگر خیلی از مقامات دولتی و کارشناسان اقتصادی و دیپلماسی دائما از تاثیرات عدم تصویب این لوایح سخن میگویند. اما تقریبا موضع اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره مشخص است. حال باید ببینیم در جلسهی مجمع که در سال 98 تشکیل میشود چه تصمیمی خواهند گرفت. اما موضوع قابل تامل این است که آیا عدم تصویب لوایح سهگانه تاثیری بر زندگی اعضای مجمع میگذارد؟ آیا این تاثیر با آنچه مردم لمس خواهند کرد برابری میکند؟
در این باره با سید حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی و صادق زیبا کلام فعال سیاسی اصلاح طلب گفتوگویی کردیم.
مرعشی میگوید کسانی که با این لوایح سهگانه مخالفت میکنند باید مسوولیت عواقب عدم تصویب آن را هم بپذیرند، همچنین او میگوید با زندگی درویشانهای که اعضای مجمع دارند عواقب عدم تصویب بر آنها تاثیری نمیگذارد!
از سوی دیگر صادق زیباکلام نیز میگوید حتی اگر عدم تصویب بر زندگی معیشتی مجمع تاثیرگذار بود بازهم ایدئولوژی برای آنها مهمتر بود و در واقع آنها میخواهتد جلوی عادی شدن روابط ایران با غرب و آمریکا را بگیرند.
متن کامل گفتوگو با صادق زیباکلام و حسین مرعشی را در ادامه میخوانید:
صادق زیباکلام استاد دانشگاه با بیان اینکه اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، وضعیت درآمدی، معیشتی و سبک زندگیشان به گونهای است که تورم و تحریم بر آنها تاثیرگذار نیست، گفت: حتی اگر در زندگی شخصی آنها تاثیر داشت باز هم ایدئولوژی برای آنها مهمتر بود. سید حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نیز در اینباره گفت: هیچ تاثیری نمیگذارد؛ آنقدر زندگی درویشانهای دارند که این موضوع تاثیری بر زندگیشان نخواهد گذاشت.
صادق زیباکلام در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: چیزی که باعث میشود آنقدر با fatf مخالفت کنند و جلوی پیوستن ایران به این معاهده را بگیرند این است که نگاه جریانهای تند، از جمله شماری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت به موضوع fatf، برجام و هستهای اصولا نگاهی ایدئولوژیک است و نه نگاهی مبتنی بر منافع ملی.
او ادامه داد: چیزی که برای مخالفان fatf در مجمع تشخیص مصلحت مهم است این است که جلوی عادی شدن روابط ایران با غرب و آمریکا را بگیرند و نگذارند ما به سمت و سوی تنش زدایی با آمریکا و غرب برویم. برای اینکه حیات و هویت سیاسی و ایدئولوژیک آنها براساس ضدیت و تنش با غرب و آمریکا است که تعریف میشود.
او افزود: اگر به سمت تنش زدایی برویم قطعا جریان تندرو از جمله بعضی از اعضای مجمع با بحران هویت مواجه میشوند. تصورکنید که روابط ما با غرب و آمریکا عادی شده است، اگر چنین اتفاقی بیفتد، هویت ایدئولوژیک جریان تندرو با مشکل موجه شده میشود. به همین دلایل نه تنها با پیوستن ایران به fatf مخالف هستند بلکه اگر خاطرمان باشد میبینیم که چقدر در دوران مذاکرات هستهای هم مخالفت کردهاند یا وقتی که برجام به تصویب رسید چقدر با آن مخالف بودند و الان هم با fatf مخالفت میکنند.
او درپایان تاکید کرد: خیلی از افراد تحصیلکرده و نخبهی جامعهی ما دربارهی پیوستن به fatf و نپیوستن به آن و مشکلاتی که برای کشور به وجود میآورد، صحبت کردهاند. خیلی از نخبگان ما دانش و حجم معلوماتشان از اعضای تشخیص مصلحت و شورای نگهبان خیلی بیشتر است.
مرعشی: مخالفان fatf مسوولیت و هزینههای عدم تصویب آن را بر عهده گیرند
سید حسین مرعشی نیز در پاسخ به اینکه آیا عدم تصویب این لوایح تاثیری بر معیشت اعضای مجمع دارند یا خیر، به انصاف نیوز گفت: هیچ تاثیری نمیگذارد؛ آنقدر زندگی درویشانهای دارند که این موضوع تاثیری بر زندگیشان نخواهد گذاشت.
او در ادامه دربارهی تعلل در تصویب لوایح سهگانه در مجمع تشخیص گفت: این تعلل به این خاطر است که مسالهی حساسی است و احتمالا فکر میکنند که نیاز به بررسی بیشتر دارد. درنهایت من فکر نمیکنم که موضوع شخصی باشد و اعضای مجمع به نفع یا عدم نفع شخصیشان در این موضوع توجه کنند، بلکه حتما نفع عمومی را در نظر میگیرند و باتوجه به زندگی درویشانهای که آقایان دارند این موضوع در زندگی آنها بی تاثیر است.
سخنگوی حزب کارگزاران در پاسخ به اینکه چه میتوان کرد تا مانند برجام این تصمیم که تصمیم کل نظام خواهد بود تنها هزینههایش بر دوش اصلاح طلبان و سایر موافقان نیفتد گفت: ما مشکلی با پرداخت هزینههای برجام نداریم و به آن افتخار میکنیم. درمورد این لوایح هم همینطور است؛ از آن حمایت میکنیم و تمامی هزینهها و مسوولیتاش را هم میپذیریم و ابایی نداریم. اما کسانی که مخالف برجام یا مخالف تصویب fatf هستند هم لطفا هزینههای خروج از برجام و عدم تصویب لوایح سهگانه را بپردازند و مسوولیت آن را بپذیرند.
انتهای پیام
قطعا زندگی درویشانه ای دارند!!!!!!!!!
از [بعضی] آقازاده هایشان در بلاد کفر
از حقوق هایشان
از ویلاها و کاخهای [بعضی شان]
دقیقا مشخص است که زندگیشان در حد فقیرترین افراد است و درویشانه زندگی میگذرانند.
خدارا شکر که زنده ماندیم و زندگی درویشانه را هم فهمیدیم چگونه است!!!!!
اینها اگر نگاهی ملی به ایران داشتند و با درایت و علم موضوع را نگاه می کردند، قطعا بعد از 40 سال اینگونه نبودیم.
40 سال است که شعار نابودی میدهیم و هیچ اتفاق خاصی نمی افتد و تنها مردم تاوان آنرا با بیکاری، تورم و فحشا و اعتیاد و…میدهند!!!
40 سال است شعار میدهیم و هنوز آنقدر مدیریت و آینده نگری نداریم که از پس سیل و زلزله برآئیم!!!!
40 سال است ادعای استقلال داریم و هوز به پشتیبانی روسیه و چین در جوامع بین المللی محتاجیم!!!
40 سال است ادعای آزادی داریم و هنوز شخص آزاد از مردم جرات انتقاد از بعضی ها را ندارد!!!!!
40 سال است ادعای مسلمانی و شیعه علی بودن داریم و هرروز جوانان بیشتری از اسلام و شیعه بری می شوند!!!
40 سال است ادعای عدالت داریم و سطح زندگی مسئولین و مردم از هم فاصله از زمین تا آسمان دارد!!!!
امام خمینی : جنگ ما جنگ حق و باطل است : جنگ ما جنگ فقر و غنا ست
به نام خدا
موضوع: درخواست مخالفت با تصویب لوایح استعماری پالرمو و CFT
سلام علیکم
بار دیگر در این لحظه حساس به این جملات مقام معظم رهبری در مذمت کنوانسیون هایی نظیر پالرمو و CFT توجه فرمایید: « همینجا من اشاره کنم به این مسائل کنوانسیونها و این معاهدات بینالمللی. ببینید؛ این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پخت و پز می شود که اطراف قضیّه، مِن باب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن می پیوندند، هیچ تأثیری در آن پخت و پز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان – به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پخت وپز می کنند، بعد این را به وسیلهی دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب می کنند؛ اگر یک دولت مستقلّی هم پیدا بشود – حالا مثل جمهوری اسلامی- که مثلاً بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهدهی بینالمللی را قبول ندارم»، سرش می ریزند که «آقا! ۱۲۰ کشور، ١۵۰ کشور، ۲۰۰ کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمی کنید؟» کنوانسیونها غالباً این[جور] است.»
حال به گفتگوی برخی مسئولان آمریکایی توجه فرمایید: «من می خواهم در مورد دو مسأله دیگر در رابطه با اقدامات وزارت خزانه داری برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده مالی ایران بحث کنم. در ماه اوت مجلس یک لایحه تحریمی جدید را تصویب کرد تا ابزار لازم برای مقابله با فعالیتهای موشکی، حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشرتوسط ایران را در اختیار دولت ترامپ قرار بدهد. من معتقدم ایران به تلاش خود برای دور زدن تحریمهای آمریکا ادامه خواهد داد تا به گسترش نفوذ خود در جهان ادامه دهد. برای همین سؤال من این است که چگونه فشار را بر روی رهبران ایران و مؤسسات مالی حفظ کنیم تا مطمئن شویم سپاه و مؤسسات مالی مرتبط با آن در تحریمها رخنه ایجاد نکنند و آنرا دور نزنند؟» مارشال بیلینگزلی دستیار وزیر خزانهداری آمریکا که ریاست گروه ویژه اقدام مالی یعنیFATF را بر عهده دارد در پاسخ به سؤال فوق می گوید: « دو راه وجود دارد که من اولی را می گویم و دومی را اسمیت بیان می کند. در رابطه با حفظ فشارها بر روی حکومت ایران یکی از کارهایی که آنها (ایرانیها) باید انجام دهند این است که باید یک چارچوب قانونی ایجاد کنند و برای توقف تأمین مالی تروریسم پاسخگو باشند. آنها به اندازه کافی قانون ندارند و من هم نمی دانم که آن قوانین را اگر داشتند رعایت می کردند یا نه؟ اما آنها این چارچوب قانونی را ندارند و ما آنقدر اصرار خواهیم کرد تا قوانین مقابله با پولشویی را تصویب و اجرا کنند. باید علیه بخش مالی آنها اقدام مقابله ای انجام دهیم.» سپس آقای اسمیت می گوید: «من می خواهم بگویم که ما باید به کار خودمان ادامه بدهیم، فشار را افزایش دهیم، هر فعالیت بد آنها را دیدیم افشا کنیم و ما هر کجا آنرا می بینیم بدون توجه به کشوری که در آن نقش داشته و بدون توجه به نوع شرکتهای دخیل در فعالیت افشا می کنیم.»
این تصور که در تدوین لایحه ی الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو یا CFT قید حق تحفظ و تطابق با قوانین داخلی در متن قانون گنجانده شده و در بیانیه نهایی ایران هم این قیود درج شده و اگر اعضای کنوانسیون نسبت به آن اعتراضی نکنند، حق تحفظ رعایت میشود، تصور سادهانگارانه است. چرا که براساس تجربه سایر کشورها باز هم در صورت بروز مسالهای یا اقدامی برخلاف مفاد کنوانسیون، آنچه که ملاک عمل و اقدام باید قرار گیرد، مقررات کنوانسیون است و نه قوانین داخلی کشورها و حتی مسائل ایران قابل طرح در مجامع بینالمللی است که قطعا این اقدام استقلال قضایی و حاکمیتی کشور را تحت تاثیر قرار داده و بخشی از اختیارات خود را به این کنوانسیون ها و دادگاههای بینالمللی میدهد.
آثار و پیامدهای زیانبار پیوستن جمهوری اسلامی ایران به این کنوانسیونها از جمله «نقض حاکمیت ملی»، «مداخله بیگانگان در امور کشور»، «اشراف اطلاعاتی دشمن به نظام بانکی و مالی کشور و اعمال دقیقتر تحریمها در آینده»، «مخدوش شدن استقلال سیستم قضایی»، «تسلیم شدن در برابر خواستههای مخرب نظام سلطه در حوزه اقتصادی و ضربههای جبرانناپذیر به سیستم اقتصادی کشور» و «شکستن خط مقاومت در منطقه» است.
از طرف دیگر با وجود این همه خطرات و لطمات، وعده هایی که در قبال پذیرفتن الحاق به چنین کنوانسیون هایی داده می شود نه فقط هیچ گونه ضمانت اجرایی ندارد بلکه قطعا فریبی بیش نخواهد بود، چرا که افرادی چون «مارشال بیلینگزلی»، دستیار وزیر خزانهداری آمریکا یعنی شیطان بزرگ، ریاست «گروه ویژه اقدام مالی» FATF را بر عهده داشته و خواهند داشت و طبق نص قرآن کریم وعده شیطان جز فریب نیست.
لذا به جد درخواست می گردد ولایی بودن خود را در عمل با مخالفت با تصویب این لوایح اثبات نموده و قاطعانه جلوی تصویب این لوایح استعماری که با فشار و تهدید از طرف دشمنان بر جمهوری اسلامی تحمیل گردیده است بایستید و در این امتحان بزرگ قاعده نفی سبیل را که مظهر اراده الهی است به منصه ظهور رسانده و نگذارید پس از تجربه تلخ برجام که ناشی از عدم توجه به هشدارهای مکرر امام خامنه ای و صاحبان بصیرت بود، برجام های 2، 3، 4 و 5 (مالی، منطقه ای، موشکی و حقوق بشر) بر امت مسلمان ایران و سایر گروه های مقاومت منطقه تحمیل گردد.
زندگی درویشانه!!!
شاید چند سال پیش این حرفا رو میشد به خورد مردم داد ولی دیگه الان وضعیت این دراویش برا مردم روشن شده.