خرید تور نوروزی

بازتاب خارجی فروش پنهانی آثار موزه هنرهای معاصر

افشین پرورش، پژوهشگر آثار هنری، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

The Art Newspaper در شماره‌ی اخیر خود در گزارشی به جریان سرقت و فروش پنهانی آثار موزه هنرهای معاصر پرداخته است. در این گزارش تاکید شده که تعداد هنرمندانی که از سرقت آثار خود مطلع شده‌اند، رو به افزایش است.

این درحالی است که رسانه‌های داخل کشور کماکان به سکوت و خفقان آلوده به فساد خویش ادامه می‌دهند و از انجمن‌های تجسمی هم صدایی بر نمی‌خیزد.

اما تا به امروز با تعداد زیادی از هنرمندانی که اثر یا آثارشان در طول بیست سال گذشته توسط مدیران موزه خریداری شده، گفتگو کرده‌ام و از آنها خواسته‌ام پیگیر آثار خود باشند.

از قرار معلوم آن دسته از اسناد مالی موسسه‌ی توسعه‌ی هنرهای تجسمی معاصر که به پیش از سال ۱۳۸۷ اختصاص دارند، به طرز عجیبی مفقود شده و به همین علت پیگیری سرنوشت آثاری که در دوره‌ی مدیریت علیرضا سمیع آذر به این موسسه منتقل و سپس فروخته شده‌اند، به سختی و با مشکلات فراوان همراه است. به حراست وزارت ارشاد که امیدی نیست، در تلاشم شرایطی را فراهم کنم تا علاوه بر رسانه‌های مستقل، پای بازرسان سازمان بازرسی یا نهادهای نظارتی دیگر به این پرونده باز شود.

اگر از جمله هنرمندانی هستید که اثر یا آثارتان توسط مدیران موزه و به نیت نگهداری در گنجینه خریداری شده:

حتماً تصاویری از اثر یا آثار خریداری شده‌ی خود را در اینستاگرام خود منتشر کرده و تعلق آن را به موزه اعلام کنید.

سپس با آقای نظری (موزه‌ی هنرهای معاصر) و آقای کاظمی (موسسه‌ی توسعه) تماس گرفته و پیگیر وضعیت آثار خود شوید.

در صورتی که به شما اعلام کردند که اثر شما در گنجینه‌ی موزه یا گنجینه‌ی موسسه وجود دارد، شماره‌ی ثبت اثر را درخواست کرده و در ضمن حتماً پیگیر بازدید حضوری از اثر خود شوید.

اگر اعلام کردند که اثر شما در موسسه قرار دارد، علت خروج آن از موزه را جویا شده و پیگیر بازگشت آن به موزه شوید. در غیر اینصورت درخواست کنید تا اثر به خود شما برگردد.

اگر اثر شما را فروخته‌اند، سریعاً اعلام عمومی کنید. اطلاع دارم که مجموعه دارانی که این آثار را خریده‌اند، به شدت نگران اعتراض هنرمندانند. هیچ یک از آنها راضی به نگهداری آثار سرقتی نیست و در صورت اعتراض شما، قطعاً مجموعه داران فوق الذکر هم با شما همکاری خواهند کرد.

توجه داشته باشید که گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر، گنجینه‌ای ملی است و متعلق به آیندگان، پس فروش آثار آن کاملاً غیرقانونی است. با این وجود در طول سالیان گذشته، افرادی … از فروش پنهانی این دسته از آثار، حق دلالی گرفته‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا