جلایی پور: هدف، تشکیل مجلسی عاقل باشد
استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران تاکید کرد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است که دستشان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است که مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند که البته این موضعگیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.
به گزارش دریافتی انصاف نیوز، حمیدرضا جلاییپور در نشست مشترک تشکلهای دانشجویی دانشگاههای دولتی و آزاد که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی گفت: مشکلات فعلی قابل حل است اما باید دانست زمانی این معضلات از بین میرود که فساد ساختاری و تشکیلاتی ریشهکن شود.
وی درباره رسیدن به وضعیت مالی و معیشتی خوب در جامعه فعلی اظهار داشت: اینکه میگویند عدهای میخواهند پولدار شوند، باید دانست که به کارهایی غیر از کارهای شرافتمدانه دست میزنند و این فاجعهای است که دولت قبل باعث و بانی آن بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به پرونده 12 هزار میلیاردی که اخیرا افشا شده است، تصریح کرد: با نگاهی بر افراد و اشخاص دخیل در این پرونده میتوان دریافت که این پرونده را عدهای اراذل و اوباش و لاتهای سرکوچه به وجود نیاوردهاند بلکه همان کسانی که ادعای متدین بودن داشتند، مسبب به وجود آوردن این پرونده بودند.
جلاییپور در خصوص جامعه سیاسی ایران در بیرون از دانشگاهها بیان کرد: اتفاق خوب و مهمی در کشور رخ داد و آن، انتخابات سال 92 بود که موجب شد از فضای امنیتی فاصله بگیریم و البته دولت آقای روحانی با مشکلاتی روبرو خواهد بود.
این استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران درباره شرکت کردن شهروندان تهرانی در انتخابات سال 92 ابراز داشت: در انتخابات سال 92، 50 درصد از تهرانیها شرکت نکردند به گونهای که 20 درصد کلا در هیچ انتخاباتی شرکت نمیکنند و 30 درصد دیگر نیز با یک فضای ناامیدی که در کشور القا شده بود، روبرو شدند و در انتخابات شرکت نکردند و همین دانشجویان در انتخابات 92 حضور پیدا کردند و به گونهای ورق برگشت.
وی در خصوص انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید در انتخابات مجلس یک اتفاق خوبی بیفتد و آن، به این معنا نیست که ما یک مجلس اصلاحطلب داشته باشیم بلکه موضوع این است که باید عدهای عاقل در مجلس حضور پیدا کنند و خیلی خوب است که یک هدفی داشته باشیم که آن نیز داشتن مجلسی عاقل است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره تندروها خاطرنشان کرد: تندروها از لحاظ سیاسی اهمیت دارند چراکه منابع مالی و دستگاهها را در اختیار دارند، لذا انتظار این بود که از مواضع خود فاصله بگیرند که این فاصله گرفتن تنها در سیاست خارجی اتفاق افتاد.
جلاییپور ادامه داد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است که دستشان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است که مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند که البته این موضعگیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.
این استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه فعالیت اقتصادی تندروها با عرصه سیاست خارجی در ارتباط است، عنوان کرد: تندروها در عرصه اقتصاد به نوعی عقبنشینی کردند چراکه اقتصاد هم به نوعی با سیاست خارجی ما در ارتباط است اما در این مورد دست آنها نیز بسته شده است و یک عقبنشینی از تندروها صورت گرفت.
وی با اشاره به تشیع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی و بررسی آن از منظر جامعهشناسی گفت: اینکه بعضیها میگویند جامعه ما، جامعه سیاستزده شده است درست نیست چراکه این حرکت، حرکتی غیرمنتظره بود یعنی یک حضور جمعی اتفاق افتاد و به نوعی یک عزداری صورت گرفت. در مراسم تشیع مرتضی پاشایی که بنده نیز نظارهگر آن بودهام، جمعیت کثیری به صورت خودمختار و خودجوش در آن شرکت کردند و بدون هیچ زد و خوردی به خانههای خود رفتند و باید گفت این یک حرکت کاملا مدنی بود و لذا نباید گفت که جامعه سیاستزده شده است. برای مثال میتوانم بگویم اگر نمایشگاهی از نقاشیهای مهندس موسوی در دانشگاه تهران برگزار شود، بنده میگویم جمعیتی در خدود 100 هزار نفر در آن شرکت میکنند.
انتهای پیام