خرید تور نوروزی

چند نکته کاوه مدنی درباره‌ی سیل گلستان و مازندران

کاوه مدنی،  پژوهشگر و فعال محیط زیست درباره‌ی سیل گلستان و مازندران در توییتر نوشت:

١- از تعجیل در تحلیل یک پدیده پیچیده خودداری کنیم. تحلیل ‎سیل گلستان و مازندران به مطالعه دقیق علمی نیاز دارد.

٢- به جای دعوا برای پیدا کردن مقصر، در حال حاضر بر نجات آسیب دیدگان متمرکز شویم.

٣- مشاهدات میدانی و علمی خود را برای بررسی های آتی و پنداندوزی ثبت کنیم.

‏۴- با توجه به خطر ‎سیل در سایر نقاط کشور با استفاده از ظرفیت رسانه های مجازی و اطلاع رسانی و هشداردهی، دیگر هم وطنانمان را از خطر آگاه کنیم. فراموش نکنیم که در ایام نوروز، بسیاری از مردم از اخبار مطلع نمی شوند.

‏٥- اطلاعات آماری سیل رخ داده کماکان ضد و نقیض است و حتی وزارت نیرو هم آمارهای متفاوتی ارائه داده است. حجم آب زیاد بوده است اما خسارت بالا در این شرایط معمولا ریشه در فقدان سیاست های پیشگیری از خسارت و ‎مدیریت بحران دارد.

‏۶- پدیده های پیچیده عوامل متعدد دارند. بنابراین نباید از نقش نوسانات اقلیمی، وقایع حدی ناشی از تغییر اقلیم، تغییر کاربری اراضی، تخریب جنگل ها، تجاوز به حریم رودخانه، مدیریت بد مخزن، لحاظ نکردن پیش بینی ها، توسعه غلط در پایین دست سد، ضعف اطلاع رسانی و امداد و سایر موارد غافل شد.

‏٧- از مصادره به مطلوب ‎سیل گلستان و مازنداران پرهیز کنیم. اینکه گفته شود سدها از اتفاق بدتر جلوگیری کرده اند یک مغلطه فرصت طلبانه است. اگر سدی وجود نداشت، نقشه توسعه منطقه و نحوه پراکنش جمعیت متفاوت بود. به علاوه، مدیریت بد مخازن، خود می تواند یکی از عوامل اصلی اتفاق باشد.

‏٨- جوگیر نباشیم. سیل و خشکسالی رخدادهای طبیعی هستند که همواره وجود خواهند داشت. بنابراین با اتکا به داستان سیل به دنبال سدسازی های بیشتر نرویم و یادمان نرود سال قبل چگونه از کم آبی می نالیدیم. وقوع سیل و ترسالی معضل ‎ورشکستگی آبی را حل نمی کند. کماکان به کاهش جدی مصرف نیاز داریم.

‏٩- حافظه کوتاه مدت نداشته باشیم و فاجعه رخ داده را با یک اتفاق بد دیگر در کشور از یاد نبریم. باید از اشتباهات رخ داده درس گرفت و خواهان توبیخ کارشناسان و مدیران بد بود تا اینگونه اتفاقات تکرار و عادی نشوند.

‏۱۰- آب احتمالا به زودی در شمال فروکش می کند و عملیات امداد پایان می یابد اما شرایط زندگی مردم منطقه برای مدت مدیدی به حالت قبلی باز نخواهد گشت. بنابراین لازم است که ضریب حساسیت جامعه و فضای مجازی را نسبت به وضعیت آسیب دیدگان پس از پایان وضعیت بحرانی هم بالا نگه داریم.

انتهای پیام

 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. از کرامات شیخ ما اینست
    شیره را خورد و گفت شیرین است.
    مشکل امثال شما این هست که به توسعه‌ی کشور حسادت می‌کنید چون بوی امید می دهد. اگه سدها نبود معلوم نبود چه فاجعه ای میشه

  2. فعلن شما باید به علت ممانعت از ساخت سدها محاکمه بشی. میدونی مشکل امثال تو چیه؟ هر چیزی که خبر از توسعه و امید بده شما را ناراحت می‌کنه‌ و تنها عملی که ازت به عنوان کارشناس برمیاد منفی بافی و زیر سوال بردن خدمات هست و با کمال پررویی پاسخگوی تصمیمات فاجعه بار خودتان هم نیستید.
    خدا میدونه با خروج دام از مراتع چه لطمه ای به کشاورزی و دامپروری و محیط زیست وارد کردید.

  3. جناب کاوه مدنی توضیح دهد که این خشکسالی خشکسالی که میگفتن چیشد؟ قرار بود به بهانه کم آب کشاورزیو نابود کنید؟ فردی مثل رائفی پور میاد از قبل این سیل و بارندگی هارو پیش بینی میکنه اونوقت شمایی که ادعای محیط زیستی و علم و هزار چیزه دیگه داری نتونستی پیش بینی کنی؟ البته مشکل پیش بینی نیست اساسا از یک جاسوس نمیشه انتظار دادنه اطلاعاته صحیح داشت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا