خرید تور نوروزی

مخالفتی با طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت

جمعی از وکلای دادگستری و فعالان مدنی با امضای نامه‌ای خطاب به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اعتراض خود را نسبت به طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت اعلام کردند.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن این نامه در پی می‎آید:

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام، در هنگامه سال نو، انتشار خبر در دستور قرار گرفتن طرح بحث برانگیز و غیرکارشناسانه یک شوری «جامع پذیرش و آموزش وکالت» در خانه ملت، به مثابه تیری بر پیکره کانون وکلای مستقل، کام سنگربانان حق دفاع ملت را تلخ نمود و بیم پیامدهای مخاطره آمیز یک تصمیم ناقض حقوق شهروندان، موجب نگرانی فراوان گردید و داعی نگارش این مرقومه اعتراضی و انذاری.

مآلاً مطابق تبصره ۲ ماده ۱۴۱ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، شماری از وکلای ملت از روی غفلت و بیشتر ناآگاهی در برابر وکلای دادگستری –و بلکه در برابر دادرسی منصفانه و حق دفاع و حقوق شهروندی- قرار گرفته و خواسته‌اند طرح مذکور در دستور کار جلسه علنی مجلس -بدون کارشناسی و انتظار اخذ نظریات تخصصی- قرار گیرد.

کیست که نداند مجلس عصاره فضائل ملت و هماره مأمن حقوق مردم و مستظهر به رأی و اعتماد ملت در راه استیفای حقوق شهروندی و ملجاء امید مردم برای دفاع از حقوق ایشان است؟! کیست که نداند وصف استقلال و خاستگاه مدنی و غیر دولتی بودن نهاد وکالت، رهاوردی چنان سترگ می‌نمود که عدالت مداران و آزادی خواهان میهن، به فراست و دقت، قدر و منزلت آن دانسته و هزینه‌ها مصروف قوام و دوام آن نموده‌اند؟! پس به کجا می‌رویم؟ مگر نه اینکه نهاد دیرینه وکالت دادگستری به عنوان کهن‌ترین و ستبرترین نهاد مدنی مستقل کشور، با وجود بی مهری‌ها و ناملایمات، بیش از یک قرن خدمت به عدالتخانه را در کارنامه خود دارد و اکنون این میراث گرانبهای مرحوم دکتر مصدق و بزرگان حقوق و آزادیخواه، در کمین خطری بس ناجوانمردانه قدار و در معرض خطری بزرگ است.

تقاضای اینجانبان توجه افکار عمومی و نمایندگان دغدغه مند مردم در خانه ملت به پیامدهای خطرناک و ماهیت این تصمیم ناصواب است. منشاء این خطر نه ضدیت با ادعای بی پایه‌ی انحصار و نه کیفیت وکالت یا سوداگری و سودجویی صنفی، بلکه زدن تیشه به ریشه یک نهاد مدنی مدافع و محامی حقوق شهروندان و نحیف سازی حوزه عمومی غیر دولتی با جذب کاراموزان با دانش اندک و بدون آموزش و نظارت حداقلی است. در شرایطی که همه استانداردهای دادگستری شایسته و دادرسی منصفانه لزوم استقلال هر چه پررنگ‌تر کانون‌های وکلا را در نظم حقوقی کنونی مسجل و موجه می‌دانند، این شیوه عقبگرد به کدامین سوی دلالت دارد و چه مراتبی از توسعه خواهی مملکت را تداعی می‌کند؟!

طرح مزبور در پوشش ادعای واهی اشتغال زایی مطرح شده اما تصویب آن با هیأت و هیبت حاضر، نه تنها معضل اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان حقوق را مرتفع نخواهد کرد، بلکه خیل فارغ التحصیلان حقوق را به وکلای بیکار خواهد افزود و با ایجاد نارضایتی در جمعیت جوان وکلای دادگستری بیکار و کم کار باعث سرخوردگی فارغ التحصیلان جوانی خواهد شد که در عطش سرچشمه آب به سراب می‌رسند و فارغ التحصیلان بیکار اما امیدوار، به وکلای بیکار و مأیوس تبدیل خواهند شد. و این تنها منتقل کردن مشکل از نقطه‌ای به نقطه دیگر است و نه راه حل واقعی، این طرح با توسعه راه‌های ورود به وکالت برای بازنشستگان و صاحبان مشاغل بدون آزمون، راه ورود از طریق آزمون را نیز نه مقید به ظرفیت منطقی جهت آموزش و نظارت می‌سازد و نه شرط داشتن حداقل دانش را ملاک قرار می‌دهد. در واقع این طرح برخلاف مدعای خود با افزودن راه‌های ورود این قبیل افراد به حرفه وکالت، امکان بروز و ظهور جوانان را که در آرزوی ورود به حرفه وکالت هستند را خواهد گرفت.

نگرانی واقعی جامعه حقوقی، فقدان آمایش تحصیلی و توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی فاقد استانداردهای علمی لازم و تولید بی حد و حصر فارغ التحصیلان حقوق که متناسب با امکانات محدود کانون‌های سراسر کشور نیست، نباید موجبات موجه سازنده تضییع و تفریط حقوق مردم و نابسامان ساختن دادگستری و صنف وکالت با رویکرد ملی شود. کیفیت شغل حساس وکالت دادگستری نباید دستخوش تصمیمات خلق الساعه در غیاب اشراف به موازین حقوق بشری دادگستری شایسته گردد. متاسفانه، از دوره سرپرستی بر نهاد وکالت تا وضع قوانین محدود کننده و خصوصاً این طرح، آنچه مورد لحاظ و ملاک قرار نگرفت داشتن دانش، آموزش کافی، استقلال وشجاعت وکیل بوده است و حال با ارائه این طرح نشان داده شد برای تضعیف نهاد وکالت، ایجاد هرج و مرج در دادگستری و کانون‌های وکلا راه حل اصلی این تفکر است.

ما امضاکنندگان این مرقومه، با یادآوری اشتباهات مجالس گذشته و تبعات زیانبار آن، خواستار خروج این طرح از دستور کار مجلس هستیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. بنظر بنده با توجه به تخصصی بودن امور حقوقی اگر همه فارغ التحصیلان حقوق هم وکیل شوند و بصورت کاملا تخصصی به جامعه خدمت نمایند بازهم وکیل کم داریم , شما در نظر بگیرید یک فرد فقط در امور خانواده وکالت کند , فرد دیگر وکیل امور املاک باشد , شخص دیگر وکیل امور تجاری باشد و…. به همین ترتیب , در چنین شرایطی هم کار برای همه فارغ التحصیلان حقوق در این شغل فراهم است و هم بصورت کاملا تخصصی به پرونده ها رسیدگی می شود , ضمن اینکه قضات محترم نیز مجبور خواهند بود با مطالعه بیشتر و بررسی هر موضوع حقوقی به صورت کاملا تخصصی نسبت به صدور رای مستند و مستدل اقدام نمایند و در این حالت آراء صادره نیز از غنای لازم علمی بر خوردار است .پس بنابر این نگرانی برخی عزیزان و وکلای محترم در این خصوص موجبی ندارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا