خرید تور نوروزی

“بعد از رفع بحران سیل نباید همه چیز را رها کنیم”

نماینده مردم آبادان در مجلس با بیان اینکه خطر سیل همچنان متوجه مردم خوزستان است گفت: خروجی سد کرخه حدود ۲۴۰۰ متر مکعب در ثانیه است که حجم برون رفت از کانال های کارون و نهر بحره در شادگان، جوابگوی این حجم آب نیست و وقتی باران ببارد و بالا بیاید خطر آبگرفتگی به عنوان یک تهدید همچنان متوجه شهروندان خوزستانی است.

غلامرضا شرفی در گفت و گو با شفقنا اظهار کرد: متاسفانه سیل در جنوب و جنوب غرب کشور خسارات بسیاری را به بار آورد هر چند که با تدبیر مسوولین و حضور به موقع نیروهای نظامی، انتظامی و لشگری و سپاهی سرعت خدمات رسانی را زیاد کرد اما حجم آبگرفتگی و سیل زیاد و سرعت آن هم غیرقابل پیش بینی و تصور بود.

حجم آبگرفتگی و سیل زیاد و سرعت آن هم غیرقابل پیش بینی و تصور بود

او در ادامه افزود: مدت این سیل را هم باید به این غافلگیری اضافه کرد چراکه همین الان روی بلندی های کوه‌های زردکوه و بختیاری زاگرس همچنان بارندگی ها ادامه داد که در پایین دست اثر خود را می گذارد.

بارندگی‌های کوه‌های زردکوه و بختیاری در پایین دست اثر خود را می گذارد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خروجی سد کرخه گفت: تا امروز که آمار گرفتیم خروجی سد کرخه حدود ۲۴۰۰ متر مکعب در ثانیه است که حجم برون رفت از کانال هایی که می‌توانند این آب را به پایین دست انتقال دهند که کارون اصلی ترین آن است و کانال‌های کوچک مثل نهر بحره در شادگان، جوابگوی این حجم آب نیست و وقتی باران ببارد و بالا بیاید خطر آبگرفتگی به عنوان یک تهدید همچنان متوجه شهروندان خوزستانی است.

کانال‌های خوزستان جوابگوی حجم آب خروجی از سد کرخه نیست

شرفی بیان کرد: بخشی از مناطق هویزه، رفیع و سوسنگرد تخلیه شد که باید هم تخلیه می‌شد چراکه مشکلات بهداشتی و درمانی مردم در زمان محدودیت‌های راه و تردد دوچندان می‌شود. در منطقه آبادان و خرمشهر به عنوان پایین دست ترین شهرهایی که از رودخانه ‌های کارون و تالاب شادگان متاثر می‌شوند، این دلهره همچنان برای مردم و مسوولین وجود دارد که خروجی سدها به گونه ای نباشد که آب در کانال های کارون و شادگان به حدی برسد که بهمن شیر و اروند گنجایش خروج این آب به دریا را نداشته باشند. اما مشکل دیگری که متوجه آبادان می‌شود این است که تاثیر مستقیم از دریا می پذیرد و رودخانه های بهمن‌شیر و اروند از آنجایی که به دریا وصل هستند، جزر و مد دریا می‌تواند خروجی این آب ها را از این دو آبراه بزرگ کُند کند که برای ما مشکل آفرین است.

جزر و مد دریا دیگر مشکل خوزستان است که می‌تواند خروجی آب را از بهمن‌شیر و اروند کُند کند

او تصریح کرد: در گزارشی که در ستاد مدیریت بحران با حضور رییس مجلس شورای اسلامی داشتیم این بود که باید به یک سازگار کاملا مهندسی و علمی برسیم که رها سازی ‌ها به گونه ای باشد که فاصله جزر و مد را هم محاسبه کنیم؛ چون مد، این آب‌ها را به آبراه های بهمن‌شیر و اروند وارد می کند و اگر برون رفت کارون هم زیاد باشد خود به خود مزید بر علت می شود که آب طغیان کند و از شرق و غرب بهمن‌شیر و اروند موجب تهدید مردم شود.

باید به یک سازگار کاملا مهندسی و علمی برسیم

شرفی اظهارکرد: مسوولین اقدامات لازم را انجام می‌دهند و در حال حاضر در جهت مقاوم سازی کرانه های بهمن‌شیر اقدام می‌کنند و ما در حال رصد و همچنان مترصد اخبار جدید هستیم اما با توجه به سامانه بارشی که امروز و فردا در مختصات استان خوزستان حاکم خواهد بود شرایط فوق العاده ای را به وجود آورده است.

مسوولین در حال مقاوم سازی کرانه های بهمن‌شیر هستند

نماینده مردم آبادان در مجلس با بیان اینکه مردم باید آمادگی لازم را برای مقابله با سیل داشته باشند گفت: موضوع سیل همچنان مطرح است و مردم باید آمادگی خود را کاملا داشته باشند و دل به مسوولین دهند؛ همچنان که مردم مقدم تر از مسوولین به مقاوم سازی پرداختند  و در حقیقت این مسوولین بودند که به کمک مردم آمدند. مردم متوجه اقلیم خوزستان هستند اما آنچه که باید مورد توجه مسوولین قرار بگیرد این است که هر کاری در خوزستان باید زیربنایی، ملی و علمی با چشم انداز ۴۰ -۵۰ سال گذشته و آینده‌ای که در پیش رو داریم باشد تا بتوانیم سامانه‌ای کاملا صنعتی و مهندسی برای مقابله با چنین حوادثی داشته باشیم.

مردم مقدم تر از مسوولین به مقاوم سازی پرداختند

شرفی تصریح کرد: سدهای احداث شده بسیاری از مخاطرات سیل در سال های گذشته را به حداقل رسانده است اما با کمترین تغییر در اقلیم، متوجه افزایش در تغییر اکوسیستم منطقه می شویم که اثراتش می‌تواند متوجه زندگی مردم در این استان مرزی و تعیین کننده منافع ملی کشور باشد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نباید بعد از رفع بحران همه چیز را رها کرد ادامه داد: در حال حاضر باید رفع بحران کنیم اما بعد از آن نباید همه چیز را رها کرد. اولین اقدام ما باید جبران خسارات مردم در تمامی بخش‌های کشاورزی، خانه و احشام آنها باشد.

بعد از رفع بحران نباید همه چیز را رها کنیم/ تمامی خسارات مردم باید جبران شود

شرفی بیان کرد: وزارت نیرو اعلام کرد که اگر می‌خواستیم این حجم آب ذخیره شده در پشت سدها را خریداری کنیم باید ۲ و نیم تا ۳ میلیارد هزینه می‌کردیم و ما شاکر رحمت خدا هستیم اما اگر این فرصت را غنیمت نشماریم و با غفلت به آن نگاه کنیم باعث زحمت و خسارت هایی جبران ناپذیری می شود.

او در پایان با اشاره به خسارت‌های وارد شده به کشور خاطرنشان کرد: خسارت وارده البته کمتر از این ۲ و نیم میلیارد نیست و از سوی دیگر مردم در رنج هستند و این خسارت وارد شده به مردم اصلا قابل جبران نیست. دولت به تمام معنا وارد میدان شده است و نقطه امید مردم خوزستان و تمامی مناطق سیل زده این است که مقام معظم رهبری مدیریت عرصه خدمات رسانی و کنترل بحران را لحظه به لحظه رصد می کنند اما این کُندی کمک رسانی و حجم خسارت فقط به دلیل وسعت و بزرگی سیل و آبگرفتگی است که کار را با وقفه مواجه می کند.

کُندی کمک رسانی و حجم خسارت فقط به دلیل وسعت و بزرگی سیل و آبگرفتگی است

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا