خرید تور نوروزی

تحلیل گاردین ار انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

به‌گزارش شفقنا به نقل از گاردین؛ در شرایطی‌که شواهد و قرائن حکایت از شانس بالای موفقیت دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ می‌کنند، اما، برخی از سیاستمداران و کارشناسان سیاسی نیز معتقدند که معرفی کاندیداهای پرشمار از سوی دموکرات‌ها در عین این‌که می‌تواند شانس موفقیت آن‌ها را در رقابت با ترامپ بالا ببرد، ولی در عین‌حال این امکان نیز وجود دارد که خود این قضیه تبدیل به پاشنه آشیل دموکرات‌ها شود. دلیل اصلی این کارشناسان تشتتی است که شمار زیاد نامزدها می‌تواند در اردوگاه دموکرات‌ها به بار آورد. خصوصا که خبر می‌رسد تئوریسین‌های جمهوری‌خواه نیز روی این قضیه حساب باز کرده و قصد بهره‌برداری از شعارهای متنوع، متفاوت و البته رادیکال شماری از این کاندیداها را دارند. یکی از کارشناسانی که در ماه‌های اخیر روی این موضوع و در کل درباره انتخابات آتی آمریکا کار کرده، بن جیکوبز است. نویسنده روزنامه گاردین که با اشاره به این‌که «کمیته‌ای به‌نام طلوع آمریکا به این امید که بتواند اوضاع را بر وفق مراد دونالد ترامپ پیش ببرد، این روزها تمام اعمال و رفتار کاندیداهای دموکرات را زیر نظر دارد» این موضوع را در راستای سیاست‌های جمهوری‌خواهان برای تبدیل اصلی‌ترین و مهم‌ترین نقطه قوت دموکرات‌ها به اصلی‌ترین نقطه ضعف آن‌ها عنوان می‌کند.

بن جیکوبز در گاردین با اشاره به این‌که «هنوز تا معرفی کاندیدای نهایی دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یک سال باقی‌ست؛ با این‌حال جمهوری‌خواهان کاندیداهای مهم احتمالی حزب رقیب را به‌دقت زیر نظر دارند» در مقاله‌ای درباره تلاش‌های جمهوری‌خواهان برای استفاده از شعارهای عامه‌پسند دموکرات‌ها علیه خود این حزب چنین می‌نویسد:

به‌رغم این‌که با حضور بیش از دوجین کاندیدای احتمالی عرصه انتخابات داخلی دموکرات‌ها برای معرفی نامزد نهایی این حزب بیش از حد متورم و شلوغ به‌نظر می‌رسد، ولی حزب رقیب با دقت تمام جزئی‌ترین تحرکات کاندیداهای دموکرات را نیز از نظر دور نگه نمی‌دارد. جمهوری‌خواهان این روزها با جدیت مشغول بررسی حضورهای عمومی، سوابق دادگاهی و کیفری و البته بازبینی و محاسبه آرا و نظرات و سخنان سابق کاندیداها هستند. این تلاش البته از آن‌هایی نیست که بتوان تحت عنوان حقه‌های کثیف یا جاسوسی و دیگر تجسس‌های نامتعارف معنا کرد. بلکه برعکس جمهوری‌خواهان در این حرکت جدیدشان شمار زیادی از نیروهای جوان مستعد و تحصیل‌کرده‌شان را به‌کار گرفته‌اند.

مایک چین، یکی از نیروهای عملیاتی دموکرات‌ها که در سال ۲۰۱۲ در ستاد باراک اوباما فعالیت کرده،  تحقیقاتی از این دست را که توسط رقبا به انجام می‌رسد «یکی از دست‌کم‌ گرفته‌شده‌ترین فعالیت‌ها در کمپین‌های انتخاباتی» می‌نامد که «بسیاری از اوقات مورد بدفهمی قرار گرفته و سوتفاهمات بسیاری می‌تواند به بار آرد».  او با ذکر داستانی مثالی درباره میت رامنی، یکی از رقبای باراک اوباما در انتخابات سال ۲۰۱۲ که برای جلوگیری از چنین اقداماتی طراحی دفتر کارش را تغییر داده بود و برای این‌که جلوی چشمان بازرسان رقیب تردد نکند، آسانسورهایی برای حمل اتومبیلش در منازلش تعبیه کرده بود، می‌گوید: «اطلاعاتی که در این‌گونه تحقیقات به دنبالش هستند، اطلاعات عجیب‌وغریبی نیست، بلکه این اطلاعات را می‌توان اطلاعاتی عمومی نامید که تجمیع آن‌ها و قرار گرفتن‌شان در کنار هم می‌تواند داستانی درباره یکی از رقبا روایت کند». به‌گفته این فعال حزبی این‌کار نباید شبیه «سرک کشیدن در سطل آشغال و فضولی» ارزیابی شود. جمهوری‌خواهان این تلاش‌ها را برای کسب اطلاعات درباره کاندیداهای دموکرات‌ها و به‌دست آوردن چشم‌اندازی منطقی از فعالیت‌های احتمالی حزب رقیب در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ در جایی به‌نام «طلوع آمریکا»  به انجام می‌رسانند، یک کمیته عملیاتی سیاسی که تبدیل شده به محل ارزیابی فعالیت‌های حزب رقیب.

سارا دولان، مدیر اجرایی این گروه به گاردین می‌گوید که هدف این گروه این است که «دموکرات‌ها را در قبال تندروی‌هایشان پاسخگو سازد». طلوع آمریکا را می‌توان در حکم یک اتاق جنگ محسوب کرد. اتاقی که در آن یک گروه از جوانان جمهوری‌خواه تقریبا تمام کارهای کاندیداهای دموکرت را زیر نظر دارند و این مونیتورینگ همان‌گونه که فضای مجازی را شامل می‌شود، حضورهای اجتماعی و عمومی چهره‌های دموکرات را هم در بر می‌گیرد؛ و در آن شماری از تعقیب‌کنندگان حرفه‌ای و تمام‌وقت نامزدهای احتمالی را در سفرهای ایالتی، در جریان سخنرانی‌‌های درون حزبی و… دنبال کرده و با حمایت قانون آزادی کسب اطلاعات اسناد و مدارکی کتمان‌ناپذیر از رفتار و افکار نامزدها را در اختیار مردم قرار می‌دهند.  سارا دولان می‌گوید که «قرار نیست تیم ما به‌خواست و در جهت آمال کاندیداهای رقیب فعالیت کند»، بلکه «امیدواریم بتوانیم باعث ایجاد آشوب در اردوگاه مخالف شویم»، «به‌خصوص با نشان دادن این نکته که کاندیداهای دموکرات‌ها چه‌قدر زیادند و عرصه فعالیت‌های انتخاباتی‌شان چه‌قدر شلوغ و به اصطلاح متورم است».  به‌گفته دولان دموکرات‌ها این‌بار برخلاف همیشه که «با هدف جلب نظر رای‌دهندگان میانه‌رو تیغ تیز انتقاداتشان متوجه سیاست‌های راست‌گرایانه جمهوری‌خواهان بود، دچار چپ‌روی شدیدی شده‌اند و تاکنون حتی به سناتورها، نمایندگان و حتی فرمانداران ایالتی نیز رحم نکرده‌اند و این می‌تواند باعث شود که مردم آمریکا کمترین احساس نزدیکی با خواست‌ها و سیاست‌های آن‌ها نداشته باشند». تحلیل‌ها و نتیجه‌گیری‌هایی از این دست البته تنها بخشی از دستاوردهای گروه طلوع آمریکاست. سارا دولان می‌گوید که «دستاوردهای گروه طلوع آمریکا عرصه وسیعی را شامل می‌شود. از جمله می‌توانم به یکی از جدیدترین موفقیت‌هایمان اشاره کنم و آن‌هم افشای درخواست دویست هزار دلاری جو بایدن، معاون اول سابق آمریکا برای تنها یک سخنرانی در روزنامه نیویورک تایمز است که اطلاعات مربوط به این قضیه را با استناد به قانون آزادی کسب اطلاعات به‌دست آوردیم».

در سال ۲۰۱۶ نیز گروه طلوع آمریکا از یافته‌های مشابهی برای حمله به هیلاری کلینتون بهره برد. اطلاعاتی که نه تنها مورد استفاده جمهوری‌خواهان قرار گرفت، بلکه حتی رقیب داخلی کلینتون، برنی سندرز نیز از آن‌ها برای انتقاد علیه وزیر سابق امور خارجه آمریکا استفاده کرد.

در سال ۲۰۱۹ این گروه دست به همکاری‌هایی با کمیته ملی جمهوری‌خواهان زد. استیو گست یکی از سخنگویان این گروه در اشاره به دستاوردهای این همکاری درباره سیاست‌ها و سیاستمداران تندروی دموکرات به گاردین می‌گوید: «گفته‌ها و رفتارهایی که خود دموکرات‌ها هم چند سال پیش آن‌ها را افراطی و رادیکال محسوب می‌کردند، اکنون تبدیل به رویه غالب کاندیداهای دموکرات‌ها شده و آن‌ها برای کسب رای در انتخابات ۲۰۲۰ به چنین سیاست‌های رادیکالی روی آورده‌اند». گست اضافه می‌کند که «به‌رغم این‌که دموکرات‌ها بیشترین تلاش‌شان را برای انتشار اطلاعاتی تصفیه شده از کاندیداهایشان به‌عمل می‌آورند، گروه ما در تلاش است بتواند رفتار و افکار رادیکال کاندیداهای تندروی آن‌ها را نشان دهد تا رای‌دهندگان بدانند لفاظی‌ها و ادعاهای آن‌ها کمترین همخوانی با واقعیت ندارد».

یکی دیگر از اعضای کمیته ملی جمهوری‌خواهان می‌گوید که «چپ‌روی دموکرات‌ها کار ما را راحت کرده». این مقام مسئول که مایل به ذکر نامش در این گزارش نیست می‌گوید که «وقتی نامزدی صحبتی جنجالی و بحث‌انگیز بر زبان می‌آورد، کمیته ملی جمهوری‌خواهان آن گفته‌ها را در حجم وسیعی منتشر می‌کند، گزارش‌گران از دیگر نامزدها درباره آن می‌پرسند و آن‌ها هم معمولا موافت‌شان را با آن گفته‌های بحث‌انگیز اعلام می‌کنند و در نتیجه رای‌دهندگان می‌فهمند که دموکرات‌ها تا چه حدی به چپ زده‌اند».

اغلب کاندیداهای احتمالی دموکرات‌ها به احتمال زیاد در ماه‌های آتی مورد هجمه‌های سنگین و انتقادات گسترده‌ای واقع خواهند شد؛ و این حملات نه تنها از سوی جمهوری‌خواهان، بلکه از سوی رقبای داخلی آن‌ها در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها نیز به‌عمل خواهد آمد. در این زمینه می‌توان به چند انتخابات گذشته اشاره کرد که در جریان آن‌ها شاهد شماری از تندترین انتقادات در جریان رقابت‌های درون حزبی برای معرفی نامزد نهایی دموکرات‌ها بوده‌ایم. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۲ میت رامنی مجبور به تحمل انتقاداتی تند درباره موقعیت مالی و شرایط اقتصادی کمپانی شخصی‌اش شد. حملات و انتقاداتی که در نهایت مهم‌ترین عامل موفقیت باراک اوباما و رویه غالب ستاد انتخاباتی او عنوان شدند.

بعد از پشت سر گذاشتن دشواری‌های انتخابات مقدماتی و درون گروهی، نامزد پیروز دموکرات‌ها تازه مقابل دونالد ترامپ قرار خواهد گرفت. مایک چین می‌گوید که «رقابت و مواجهه با جناب رئیس‌جمهور البته رویای هر کاندیدای رقیب می‌تواند باشد، به‌شرطی که آن نامزد آدم حساس و ظریفی نباشد و بتواند مقابل حملات و هتاکی‌های دونالد ترامپ تاب آورده و مقاومت کند».  به‌گفته چین «سوابق و پرونده‌های دادگاهی ترامپ که شامل صدها شکایت می‌شوند، اگر در کنار هم قرار گیرند، به چند کیلومتر می‌رسند، و همه این‌ها می‌تواند عناصر و عواملی باشد که کاندیدای رقیب با استناد به آن‌ها می‌تواند نشان دهد که ترامپ تا چه حد بی‌مسئولیت و برای تصدی ریاست‌جمهوری بی‌لیاقت و انتخابش تا چه میزان ناسزاوارانه است»…

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا