مطهری: آنچه عدل می گوید را باید دین دانست نه برعکس
علی مطهری میگوید: عدالت در سلسله علل احکام و مقیاس دین است، برخی گمان می کنند که دین مقیاس عدالت است، درواقع آنچه عدل می گوید را باید دین دانست نه برعکس. خدا دین را براساس عدالت بیان کرده، از این رو آنچه عدالت می گوید دین است، بی توجهی به این موضوع در صدور احکام اسلامی تأثیرات وسیعی دارد.
به گزارش ایرنا، علی مطهری امروز (چهارشنبه) در دانشگاه تهران به مناسبت یکصدمین سالگرد ولادت و چهلمین سالگرد شهادت شهید مرتضی مطهری در دانشگاه تهران اظهار کرد: شهید مطهری به درخواست حسینعلی راشد در امتحان مدرسی الهیات دانشکده معارف دانشگاه تهران شرکت کرد و توانست با وجود نداشتن مدرک دکتری، در آزمون کتبی و شفاهی بالاترین نمره ممکن را بدست آورد.
وی افزود: شهید مطهری تمام کتاب های فلسفی را به گونه ای از حفظ بود که استادان از صحبت های وی استفاده می کردند و جزوه های این شهید را در کلاس های درسی خود تدریس می کردند.
به گفته مطهری، شهید مطهری تا سال 55 در دانشگاه تهران تدریس کرد، در این دوران از نظر اجتماعی و سیاسی مراقب سایر استادان روحانی بود. پس از تأسیس حزب رستاخیز دانشگاه حضور دراین حزب ضروری است اما شهید مطهری با این اقدام مخالفت کرد.
وی معتقد است که شهید مطهری همواره آزادی فکر و بیان را مهم می دانست، از سوی دیگر به عدالت اجتماعی اهمیت می داد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: شهید مطهری در روزهای آغازین پس از پیروزی انقلاب در یک سخنرانی به صراحت به اهمیت عدالت اجتماعی اشاره کرد، مطهری در این سخنرانی عنوان کرده که بی توجهی به عدالت اجتماعی منجر به شکست انقلاب می شود.
به اعتقاد مطهری، این طور نیست که خدا به مردم و انقلاب عنایت داشته باشد و با وجود رفتارهای نادرست بازهم انقلاب پابرجا بماند، بی شک اگر در دوران انقلاب هم درست رفتار نشود، خداوند براساس قانون خود عمل می کند.
به گفته وی، شهید مطهری همواره انقلاب اسلامی ایران را به نهضت اسلامی صدر اسلام تشبیه می کند چرا که انقلاب فرانسه و روسیه تنها در مباحث آزادی و عدالت با ایران تشابه دارند اما انقلاب ما شامل تمامی همه ویژگی ها در پایه مفاهیم اسلامی است.
به گفته نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، در دوران صدر اسلام هم پس از 50 سال با درگذشت پیامبر، کار به جایی رسید که مردم به انحراف رفتند و در نهایت واقعه کربلا رخ داد، از این رو نباید انتظار داشت که این انقلاب هم با هر رفتاری باقی بماند.
مطهری افزود: نباید اهیمت عدالت را فراموش کرد، عدالت در سلسله علل احکام و مقیاس دین است، برخی گمان می کنند که دین مقیاس عدالت است، درواقع آنچه عدل می گوید را باید دین دانست نه برعکس.
وی می گوید: خدا دین را براساس عدالت بیان کرده، از این رو آنچه عدالت می گوید دین است، بی توجهی به این موضوع در صدور احکام اسلامی تأثیرات وسیعی دارد.
وی ادامه داد: در احکام قضایی حق طلاق با مرد است اما دربسیاری از موارد برخی مردان با سوء استفاده از این موضوع همسران خود را آزار می دهند.اگر فقیه بخواهد بر اساس حکم اسلام نظر دهد، زن باید مانند یک سرطان با مشکلات همسر خود دست و پنجه نرم کند اما براساس عدالت حکم فقیه به گونه ای دیگر می شود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی مفهوم عدالت بسیارمهم دانست و گفت: افراد معتقد به سنت اجتماعی یعنی سوسیالیست ها نتیجه کار همه جامعه را به طور یکسان تقسیم می کنند که این کار با فطرت انسانی سازگار نیست و انگیزه کار را از بین می برد.
مطهری در ادامه می گوید افراد معتقد به اصالت فرد، آزادی فرد را برتر از اجتماع می دانند که این شیوه اختلاف طبقاتی را ایجاد می کند اما اسلام بر جامعه اسلامی بدون تبعیض معتقد است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عدالت اسلامی باید با اخلاق اسلامی توام شود تا فاصله طبقاتی میان مردم کمتر شود.
مطهری همچنین با اشاره به اعتقاد و اهمیت شهید مطهری به حجاب، گفت: هنگامی که دانشگاه تهران در سال 54 دانشجوی دختر در دانشکده معارف پذیرش کرد، شهید مطهری دستور داد تا با تهیه روسری و چادر هیچ دختری بدون حجاب به این دانشکده وارد نشود.
انتهای پیام
والبته که عدل را هم متولیان دین تعریف میکنند !