خرید تور تابستان

ادامه‌ی ابهام در انتخابات اتاق بازرگانی ایران

/ گفت‌وگو با یکی از منتقدان انتخابات اتاق /

نمایندگان جمعی از اعضای اتاق‌های بازرگانی‌، نامه‌‎ای امضا کردند که در آن به نحوه‌ی انتخابات اتاق بازرگانی ایران معترض بودند. آنها معتقدند که در برگزاری این انتخابات تقلب رخ داده است و خواستار بازشماری آرا هستند. سید حمید حسینی رفسنجانی یکی از معترضان است که در مورد این انتخابات با خبرنگار انصاف نیوز به گفت‌وگو پرداخت. حسینی می‌گوید کار نظارت بر انتخابات به روسای اتاق‌ها واگذار شده بود که خود آنها کاندید انتخابات بودند و بیش از 90 درصد لیست آنها رای آورده است.

حسینی به انصاف نیوز گفت: «ما به روند، مقدمات و نحوه‌ی برگزاری انتخابات و نحوه‌‌ی رسیدگی به ابهامات و شکایات معترض بودیم. همین که در 95 درصد شهرستان‌ها لیست کامل روسای اتاق‌ها رای آورده نشان می‌دهد که روند انتخابات طبیعی نبوده است.

شورای نظارت در یک تصمیم غلط نظارت بر انتخابات را به خود روسای اتاق‌ها واگذار کرد. هیچ کجای دنیا مجری، ناظر و کاندید یکی نیست. بازیگر که نمی‌تواند داور بازی هم باشد. این کار خلافی بود که شورای نظارت انجام داد و مقدمه‌ای فراهم کرد که اعضای هیات‌های نظارت کسانی باشند که روسای اتاق‌ها آنها را انتخاب کرده‌اند.»

او در مورد دیگر موارد مبهم در انتخابات گفت: «ابهاماتی هم در مورد کارت‌های عضویت وجود دارد. در یک هفته‌ی آخر بسیاری از کارت‌های بازرگانی قدیمی، به صورت فله‌ای تمدید شدند. درست بعد از آن سایت اتاق بازرگانی ایران هک شد که مدارک و مستندات این کارت‌ها و نحوه‌ی تمدید آنها قابل دسترسی نباشد.

شکایت‌هایی به انجمن نظارت به نحوه‌ی انتخابات، رای‌گیری و شمارش آرا و حضور افراد دیگر پای صندوق‌های آرا داشتیم که به هیچ یک از آنها رسیدگی نشد. اینها ابهاماتی بود که وجود داشتند و انجمن نظارت هم هیچ علاقه‌ای به پاسخ دادن و روشنگری نداشتند. این موضوعات باعث شد که عده‌ای به شدت اعتقاد داشته باشند که در انتخابات مشکل وجود داشته و رسیدگی نشده است.

در شمارش آرا هم هیچ نظارتی دست کم در تهران نبوده، در حالی که در دوره‌های قبل گروه‌های فعال انتخاباتی در انتخابات ناشر داشتند. ما درخواست کردیم که آرای چند نفر بازشماری شود که با بازشماری آرا هم موافقت نشد.»

او در مورد نحوه‌ی رسیدگی به این شکایت گفت: «هیات نظارت تهران موضوع را به انجمن نظارت مرکزی ارجاع داد. انجمن نظارت مرکزی هم آنقدر وقت تلف کرد که مهلت تمام شد. حتی در بعضی شهرستان‌ها انجمن نظارت، انتخابات را مردود اعلام کرد ولی انجمن نظارت ضعیف است و همه‌ی انتخابات را به طور دستوری تایید کرد.

این نامه را نمایندگان معترضان امضا کردند، قرار نبود ما امضا جمع کنیم. معترضان نمایندگان خود را معرفی کردند که ده-بیست نفر از شهرستان‌ها و هفت-هشت نفر از تهران آن را امضا کردند. اگر قرار بود طومار جمع کنیم می‌توانستیم هزاران امضا جمع کنیم.

این امکان برای همه‌ی روسای اتاق‌ها بود که بتوانند در انتخابات اعمال نفوذ کنند. بعضی از روسای اتاق‌ها نیازی به این‌کارها نداشتند ولی در بعضی اتاق‌ها این موضوع وجود داشت. روسای همان اتاق‌ها به نحوه‌ی انتخابات معترض هستند.

شورای نظارت هنوز انتخابات را تایید نکرده و درحال رسیدگی است. شورای نظارت مدارک را از انجمن نظارت خواست که این انجمن حتی حاضر نبود مدارک را به شورای نظارت بدهد. نمایندگان دبیرخانه دست کم سه روز در اتاق ایران معطل شدند تا بتوانند مدارک و صورتجلسه‌ها را از انجمن نظارت بگیرند. علاوه بر رسیدگی شورای نظارت، مقدماتی فراهم شده که از طریق قوه‌ی قضاییه هم پیگیری کنیم.»

حسینی در پایان افزود: «مساله فقط انتخابات این دوره نیست. این بدعتی که گذاشته شده، اگر اصلاح نشود، نه تنها روسای فعلی اتاق‌ها مادام‌العمر در راس اتاق خواهند بود بلکه نوه‌ها و نبیره‌های آنها هم می‌توانند بر اتاق ریاست کنند که این بدعت بسیار خطرناکی است.

ما سعی کردیم موضوع را رسانه‌ای نکنیم و تا جایی که امکان دارد از مراجع قانونی پیگیری کنیم ولی وقتی دیدیم که حتی مراجع قانونی هم می‌گویند تا وقتی فشار و مطالبه نباشد و در این زمینه کار جدی‌ای نشود، فضایی برای رسیدگی ما هم وجود ندارد، مجبور شدیم بعضی از نامه‌ها را علنی کنیم و موضوع را رسانه‌ای کنیم.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. درود . در مورد مطالب درج شده جناب حسینی همین قدر عرض کنم که در اتاق های بازرگانی رانت و لابی و بی عدالتی وجود داره که خدا هم زورش به این اقایون نمیرسه من سالهاست که عضو اتاق یاسوجم و از بدو تاسیس این اتاق یه شخصی چمبره زده رو اتاق یاسوج انگار اموال جد و ابادش هست و جوری طرح و برنامه ریزی کرده که فقط از بستگان خودش بتونن رای بدن و انتخاب کنند در یک کلام اتاق یاسوج لویی جرگه شده و بس هیچ کسی از نهاد های نظارتی هم نیست که بپرسه ای بابا چه خبره بهر حال ما که صدایمان بجایی نمیرسد بزار فریادمان را نشنوند مقامات بی درد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا