خرید تور نوروزی

جنجال «جنتلمن» در مدارس

روزنامه‌ی شرق نوشت: در روز‌های گذشته انتشار کلیپ‌هایی در فضای مجازی به صورت گسترده که دانش‌آموزان مدرسه را در حال رقص و شادی با آهنگ یکی از خوانندگان لس‌آنجلسی (ساسی مانکن) نشان می‌داد، به چالشی برای آموزش‌وپرورش تبدیل شد. ماجرا از این قرار بود که گویا به مناسبت روز معلم، موزیک «جنتلمن» که در هفته‌های گذشته بین مردم مشهور شده، در یکی از مدارس تهران پخش شده و بچه‌ها سر صف با این موزیک هم‌آوایی می‌کردند. کمی بعد نسخه‌های دیگری از مدارس دیگر منتشر شد که گویا پخش این موزیک در مدارس تبدیل به یک چالش اینترنتی شده بود.

واکنش‌ها به پخش این کلیپ ابعاد گسترده‌ای پیدا کرد. ابتدا برخی با اظهار خوشحالی که دیگر خبری از فضای گذشته که در مدارس دهه ۶۰ برقرار بود، امروز دیگر در مدارس کشور نیست، بابت خوشحالی‌کردن بچه‌ها والدین هم خوشحالی کردند. عده‌ای دیگر، اما متن این موزیک را مناسب کودکان و نوجوانان نمی‌دانستند و در نظراتشان عنوان می‌کردند که هرچند شادی‌کردن پسندیده است، اما این موزیک مناسب حال دانش‌آموزان نیست. واکنش عده‌ای دیگر به محکوم‌کردن و ابراز تأسف برای آموزش‌وپرورشی ختم شد که به‌جای آموزش و اخلاق و آموزه‌های دینی، کارشان به پخش موزیک مستهجن لس‌آنجلسی رسیده است. علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، با ابراز تأسف از این اتفاق بیان کرد: وزیر آموزش‌وپرورش برای انتشار کلیپ‌های رقاصی در مدارس پاسخ‌گو باشد و مدیران این مدارس برکنار شوند.

اخلاق زیر پا گذاشته شد
آش به‌قدری شور شد که آموزش‌وپرورش علاوه‌بر واکنش نشان‌دادن به این اتفاق، از پلیس فتا و دادستانی درخواست کرد که آموزش‌وپرورش را برای پیداکردن مدارس خاطی یاری کنند. وزیر آموزش‌وپرورش ایران در واکنش به پخش کلیپ شاد دانش‌آموزان در فضای مجازی از تعیین سه نفر متخصص برای بررسی موضوع این کلیپ‌ها خبر داد. بطحایی گفت: دشمن برای پیروزی در این جنگ از تمام ترفند‌ها استفاده می‌کند و اکنون نیز سنگر تعلیم‌وتربیت را هدف قرار داده است، بنابراین با به‌کارگیری روش‌های مختلف سعی در نگران‌کردن مردم دارد که ازجمله آن‌ها شاهد پخش کلیپ‌های نگران‌کننده در فضای مجازی هستیم و مطمئنم نوعی دشمنی سیاسی پشت جریان انتشار کلیپ‌های ناهنجار در مدارس وجود دارد.

وی اظهار کرد: در شرایطی که کار‌های بسیار ارزشمندی در آموزش‌وپرورش، ازجمله در زمینه‌های قرآنی انجام شده و رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانی اخیر خود به آن اشاره کردند، بنابراین باید قدردان اقدامات انجام‌شده پس از انقلاب باشیم. البته این به معنی مطلوب‌بودن شرایط نیست و باید بیش‌ازپیش در این خصوص گام برداریم. در شرایطی که در نظرسنجی‌ها جامعه معلمان بیشترین اعتماد ملی را در جامعه دارا هستند، کلیپ‌هایی در فضای مجازی پخش می‌شود که موجب نگرانی و خدشه‌دارشدن باور‌های مردم نسبت به نظام و تعلیم وتربیت شده است. بطحایی خاطرنشان کرد: دقیقا مشخص نیست این کلیپ‌ها مربوط به کجاست و چگونه تهیه شده، برای همین به کمک دادستانی محترم و همچنین پلیس فتا درباره منبع و چگونگی انتشار کلیپ‌های مذکور نیاز داریم، چراکه نوع سازه‌هایی که در برخی از این کلیپ‌ها دیده می‌شود، مخصوص مدارس نیست. وزیر آموزش‌وپرورش از تعیین سه نفر متخصص برای بررسی موضوع پخش کلیپ‌ها در فضای مجازی خبر داد و افزود: باید ریشه تولید این کلیپ‌ها مشخص شود تا اعتماد عمومی و باور مردم متدین نسبت به نظام تعلیم‌وتربیت خدشه‌دار نشود.

همچنین سخنگوی آموزش‌وپرورش شهر تهران نسبت به پخش موسیقی‌های غیرمجاز در مدارس واکنش نشان داد و تأکید کرد که شاداب‌سازی مدارس در چارچوب شرع و قانون معنا پیدا می‌کند و به‌هیچ‌عنوان مساوی با ابتذال نیست. مسعود ثقفی همچنین از مردم درخواست کرد در صورت اطلاع از این‌گونه ناهنجاری‌ها، آموزش‌وپرورش شهر تهران را در راستای اجرای قانون یاری کرده و از طریق شماره‌تلفن‌های ۸۸۹۶۴۰۰۶ و ۸۸۹۵۴۵۰۶ یا از طریق سامانه شکایات آموزش‌وپرورش موارد و اطلاعات لازم را در اختیار آن‌ها قرار دهند. فاطمه سعیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با «شرق» در پاسخ به این سؤال که نظرتان درباره انتشار موزیک مذکور در مدارس و واکنش آموزش‌وپرورش چیست، گفت: خیلی خوب است که در برابر موضوعات خلاف ضوابط آموزشی حساسیت وجود داشته باشد؛ مثلا اگر به من بگویند مهم‌ترین اولویت‌هایت برای اصلاح وضعیت آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان چیست، می‌گویم: در فصل زمستان دانش‌آموزی طعمه حریق در مدرسه نشود، دانش‌آموزی که از مدرسه فارغ‌التحصیل می‌شود، حداقل دو مهارت را آموخته باشد، دانش‌آموزان افسرده و کسل نباشند، مواد مخدر در مدارس دست‌به‌دست نشود و….

او افزود: اولویت‌ها آن‌قدر زیاد است که از شماره خارج شده. اتفاق خیلی خوبی است که غیرت دینی داشته باشیم؛ من تصور می‌کنم نظام آموزشی ما آن‌قدر گرفتاری‌های متعدد و اشکالات اساسی دارد که باید تمرکزمان را روی حل آن‌ها بگذاریم و البته ضوابط و قواعد همین نظام آموزشی کم‌رمق و کم‌کاربرد باید رعایت شود. آنچه از اولویت‌ها گفتیم، معنایش بی‌توجهی به سایر موارد نیست؛ اما مراقب باشیم با یک فیلم اولویت‌هایمان را فراموش نکنیم و یادمان باشد دانش‌آموز رفتاری را در مدرسه نشان می‌دهد که در خانه دیده و برایش عادی است. اگر در تربیت نسل پیش کوتاهی کردیم، امروز نباید گریبان این نسل را بگیریم که چرا آهنگ سخیف را از حفظ می‌خواند. از خودمان بپرسیم چه به این نسل‌ها داده‌ایم که امروز انتظار خروجی مطابق میل و خواسته خودمان داریم؟ وی افزود: هیچ کس مخالف نشاط نیست، اما در عین حال بازگشت به اصالت هم مورد تأکید است. همچنین دو محور تزکیه و تعلیم مهم است. پرورش از جمله موارد مورد تاکید است که حتما نشاط و شادابی در آن وجود دارد. مسائل فرهنگی و تعلیم آن هم باید محور قرار بگیرد.

آموزش و پرورش دلواپس
درست است که متن موزیک جنتلمن چندان مناسب دانش‌آموزان دبستانی نیست، اما سؤال اصلی این است آیا واکنش اتخاذشده از سوی وزارت آموزش و پرورش به این اتفاق هم‌وزن انتشار کلیپ شادی دانش‌آموزان در فضای مجازی است؟ سؤال این است که در شرایطی که وضعیت آسیب‌های اجتماعی در مدارس مانند مصرف گل و حشیش به زنگ خطر رسیده است، چرا آموزش و پرورش واکنش مناسبی در این زمینه انجام نمی‌دهد؟ مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش استان تهران، در پاسخ به این پرسش به «شرق» گفت: به نظر می‌رسد این کلیپ‌ها به‌صورت هدفمند در فضای مجازی منتشر شده‌اند و البته من نمی‌توانم قضاوت کنم که واکنش ما به این اتفاق چگونه بود، اما واقعیت این است که فضای مدرسه فضای مقدسی است و اتفاقاتی که در فضای مدرسه می‌افتد، به‌واسطه ارتباط با بخش عمده‌ای در جامعه همواره حائز اهمیت بوده است. کلا هم حساسیت روی مسائل آموزش و پرورش بالاست و حساسیت نسبت به انتشار آن‌ها وجود دارد. چه مسائلی مانند بی‌اخلاقی‌ها که در مدارس در سال‌های اخیر اتفاق افتاد و وسعت انتشار خبرش زیاد بود و چه مسئله اخیر. موضع‌گیری آموزش و پرورش این است که به‌هرحال ما اصلا در حوزه شاداب‌سازی مدارس دستورالعمل داریم و فعالیت می‌کنیم و قرارمان این بوده که در این حوزه فعالیت کنیم؛ اما قرار نبوده یک‌سری مسائل که از نظر ما ابتذال است، از راه غیرشرعی به مدارس راه یابد. بیشتر البته آسیب ما از این جهت است که مسائل به‌صورت گسترده در فضای مجازی پخش می‌شود و این انتشار‌ها هدفمند و سیاسی است؛ اما اینکه در مدارس ما آسیب‌های زیادی وجود دارد و باید به آن‌ها رسیدگی شود هم مسئله درست و مهمی است و همه دارند تلاش می‌کنند. به‌صورت کلی می‌گویم که شاید با خیلی از این اتفاقات باید با روش‌های مناسب‌تری برخورد شود؛ مثلا اینکه واقعا باید متخصصان فرهنگی در حوزه مسائل اجتماعی این موارد را بررسی کرده و تمامی عوامل مؤثر را شناسایی کنند. این کار هم به‌تن‌هایی از ما برنمی‌آید و تمام جا‌هایی که متولی امور فرهنگی در جامعه هستند، باید اقدام کنند.

همچنین مهدی بهلولی، فعال صنفی معلمان، در گفتگو با «شرق»، گفت: مدرسه نمونه‌ای از جامعه است. وزیر آموزش و پرورش گفته‌اند ریشه این ماجرا را سیاسی می‌بینند. به نظر وزیر این کلیپ‌ها درست شده و با یک برنامه درست شده، اما من مسئله را جور دیگری می‌بینم. به نظرم جامعه از مدرسه جدا نیست. بچه‌های ما دوست دارند شادی کنند و قطعا موسیقی مذکور را در منزل هم گوش می‌دهند. ما نمی‌توانیم یک مرز بین مدرسه و جامعه بگذاریم و این دو را از هم جدا کنیم. این را باید مسئولان بپذیرند که فرهنگ مردم دستخوش تغییر شده است. زمانی ویدئو ممنوع بود؛ اما اکنون در خانه همه دستگاه «دی‌وی‌دی‌پلیر» آخرین‌سیستم موجود است. خانواده‌هایی متشرع هم داریم که بچه‌هایشان با آن‌ها تفاوت دارند. سه سال پیش مدیر آموزش و پرورش ملارد اعلام کرد حدود ۶۰ درصد دانش‌آموزان ملارد صبحانه نمی‌خورند. چرا اینجا حساسیت به خرج داده نمی‌شود؟ حدود ۵۰ درصد مدارس تهران به‌ویژه در مناطق مرکزی باید بازسازی شوند، چرا اینجا کسی حساسیت به خرج نمی‌دهد؟

حنجره “جنتلمن” در بلندگوی مدارس

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا