بیانیهای داروسازان در واکنش به «حملهی رسانهی ملی»
انجمن اسلامی امید دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با صدور بیانیهای نسبت به آنچه «حمله تمام قد مطبوعات و رسانهی ملی! به جامعهی داروسازی» خوانده است، واکنش نشان داد.
متن کامل این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است، در پی میآید:
باز هم جامعهی مظلوم داروسازی و باز هم هجمههای غیر منصفانه، آن هم در سایهی سکوت معنادار مسوولین پزشک دوست وزارت بهداشت و انجمن داروسازان. مدتی است رسانهی ملی که نه، رسانهی میلی تیغ خود را علیه جامعهی بهداشتی و درمانی علی الخصوص جامعهی داروسازی از نیام کشیده؛ غافل از اینکه چنین اعمالی بی اعتمادی مردم به درمانگران را در پی خواهد داشت.
از جمله در آخرین مورد آن، جامعهی کیمیاگران سپید را مورد هدف اخبار و اظهارات کذب قرار داده و سبب شده تا اینبار هم همچون گذشته دانشجویان در خط مقدم مقابله با این هجمهها واکنش نشان دهند و این سوالها را بپرسند:
مگر داروسازان چیزی هم برای از دست دادن دارند که این گونه تیشه به ریشهی آن میزنید و بر پیکرهی نیمه جانش میتازید؟!
مگر داروسازی یکی از مهمترین ارکان سیکل درمان کشور نیست؟!
و به راستی چه اهدافی باعث میشود که در یک برنامهی تلویزیونی به صورت آشکار، نظراتی از پیش تعیین شده و مهندسی شده جهت تشویش اذهان عمومی به خورد مردم دهند؟!
داروسازی کشور که پیش از این نیز دچار مشکلاتی چون عدم تعریف جایگاه داروساز در نظام سلامت و همچنین ضریب «کا»ی بسیار پایین و غیر منطقی، رای ناعادلانهی دیوان عدالت در مورد حق فنی، افزایش بی رویهی پذیرش دانشجو و ظهور رشتههای غیرمرتبط، داروخانههای زنجیرهای و هزاران مسالهی دیگر بود، حال باید به فکر این باشد که هر روز به برنامههای مغرضانهی صدا و سیما و گزارشات مطبوعات و سایتهای معلوم الحال هم به نحوی واکنش نشان دهد و از حقوق حقهی خود دفاع کند.
لذا لازم میدانیم با توجه به مطلب درج شده در سایت «الف» با عنوان «لزوم توجه به ساختار فسادزا در حوزهی دارو» و همچنین بحث مطرح شده در برنامهی «عصرانهی شبکهی افق» برای تنویر افکار عمومی نکاتی را متذکر شویم:
1 – مسوول فنی چه صرفا مسوول فنی باشد، چه موسس مسوول فنی، وظایفش بر اساس متن قانون مشخص و شفاف است. وی موظف است بر اساس قوانین موجود در داروخانه فعالیت کند.
2 – اینکه مسوول فنی بر اساس قوانین عمل میکند یا نه، قطعا در حوزهی نهادهای نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو است.
3 – اصولا وظیفهی مسوول فنی عمل به قانون است، نه نظارت بر اجرای صحیح قوانین؛ به بیان دیگر نقش داروساز مسوول فنی یک نقش عملی است نه نقش نظارتی و نهاد نظارتی در اینجا سازمان غذا و دارو است.
4 – قطعا هیچ مجموعهای بدون اشکال نیست؛ اما اگر بناست نقدی صورت گیرد باید سازنده، نه مخرب و در فضای مسموم یک طرفه، که در این صورت میشود مصداق «خود گویم و خود خندم و خود مرد هنرمندم».
امید که همگی دست از منافع شخصی برداشته، همراه و همگام با هم در راستای بهبود وضعیت سلامت و درمان جامعه قدم برداریم.
کار داروساز چو کار زاهد است / بی دوا کار طبیبان زائد است
چارهی درمان به داروخانه است / چون شفا اندر ته پیمانه است
انتهای پیام