خرید تور تابستان

حمایت فعال اصلاح طلب سیستان و بلوچستان از استاندار

به گزارش انصاف نیوز، متن گفتگوی رضا باوفا، فعال سیاسی اصلاح طلب استان سیستان و بلوچستان با یک رسانه ی اصولگرا، به نقل از ندای زاهدان در پی می آید:
 
– بعد از مدتها حاشیه نشینی  دو برنامه تقریبا عمومی توسط اصلاح طلبان استان برگزار شد، ارزیابی شما در این خصوص چیست؟
رضا باوفا : ضمن اینکه با عنوان حاشیه نشینی که گفتید مخالفم به هر حال اصلاح طلبان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین گروههای سیاسی نقش غیر قابل انکاری در تحولات و رویدادهای کشور دارند و تلاش می کنند در چارچوب قانون برنامه ها و اهداف خود را پیش ببرند. اصلاح طلبان سیستان و بلوچستان نیز در همین راستا بعد از مدتها نسبت به برگزاری گردهمایی اصلاح طلبان اقدام کرده که مورد اقبال جامعه و فعالین سیاسی قرار گرفت و نشان داد اصلاحات در استان همچنان زنده است.
 
– این برنامه ( گردهمایی اصلاح طلبان) حاشیه های زیادی ایجاد کرد و باعث نگرانی هایی شد.
رضا باوفا : وقتی صحبت از حاشیه می کنید باید بررسی کنید ببینید این حاشیه توسط چه افراد و گروههایی ایجاد شده و اصولا این حاشیه ها به نفع چه کسانی بوده که به آن دامن زده اند. وقتی برنامه ای با مجوز و طی کردن روال جاری برگزار می شود یعنی قانون پشتیبان این برنامه است بنابراین افرادی که برای یک برنامه مجوز دار حاشیه سازی و سنگ اندازی می کنند در حقیقت مقابل قانون ایستاده اند.
 
– اما اصلاح طلبان بودند که با دعوت از فعالین فتنه و همچنین نصب تصویر یکی از سران فتنه حاشیه سازی را آغاز کردند.
رضا باوفا : کشور قانون دارد و این قانون است که مشخص می کند چه برنامه ای اجرا شود و چه برنامه ای اجرا نشود ضمن اینکه  شما اول فتنه را تعریف کنید تا ببینیم تعریف آن از دیدگاه شما چیست و چه کسانی را در بر می گیرد. نمی شود شما و همفکرانتان مارکی به نام فتنه در دست داشته باشید و به هرکس که مانند شما فکر نمی کند و با او مخالف هستید این مارک را بچسبانید.این کشور قانون دارد و هیچ چیز بالاتر از قانون نیست. مبنای عمل اصلاح طلبان هم قانون است.
 
–  یعنی شما می گویید آقای خاتمی جزو سران فتنه نیست؟
رضا باوفا : فتنه ای که شما به کار می برید نامفهوم است ، من هم می توانم به خیلی از افراد طیف مقابل برچسب فتنه بزنم، به نظر شما اقدامات آقای احمدی نژاد فتنه گری نبوده؟ کدام رییس جمهور یا نخست وزیر را در این مملکت سراغ دارید که برود و در اعتراض به نفر اول کشور خانه نشین شود و تازه ادعای ولایتمداری هم بکند؟ این فتنه گری نیست؟ یا اینکه جلو چشم میلیونها نفر در مناظره تلوزیونی صحبتهایی کند که زمینه ساز ایجاد مشکلات برای کشور شود، یا با بی تدبیری یک فرصت استثنایی با توجه به افزایش قیمت نفت برای توسعه کشور را به هدر دهد، بحث فسادها و … هم به کنار. بر اساس تعاریف شما و دوستانتان جایگاه چنین فردی چیست؟
 
-موضوع بحث ما آقای احمدی نژاد نیست، در مورد آقای خاتمی صحبت می کنیم.
رضا باوفا : مشکل همین جاست، اصولگرایان حاضر نیستید مسوولیت هشت سال گذشته و حمایت بی چون و چرای خود از احمدی نژاد را بپذیرند و از آن فرار می کنند.البته همین که پی به اشتباه خود برده باشند کافیست. در مورد آقای خاتمی هم ایشان رییس جمهور هشت سال این کشور هستند و رهبر اصلاحات ایران. کسی که علی رغم محدودیت ها و فشارها اصولگرایان هنوز از محبوبیتش هراس دارند.آقای خاتمی فرزند راستین امام و انقلاب است، کسی که تمام دغدغه اش دلسوزی برای ایران و انقلاب اسلامیست.
 
-اما این محبوبیتی که شما می گویید سبب شد مردم زاهدان تصاویر آقای خاتمی را به عنوان یکی از سران فتنه از سطح شهر جمع کنند.
رضا باوفا : مردم؟ اگر منظور شما از مردم چند نفر تندرو و افراطیست که بدون توجه به قانون و مجوز برنامه اقدام به تخریب بنرها کردند حق با شماست.  محبوبیت آقای خاتمی بین مردم کاملا مشخص و عیان است. نمونه آن را هم در انتخابات ریاست جمهوری دیدید. 
 
– نمی خواهم خیلی وارد این بحث شوم اما آقای روحانی از اول نه اصلاح طلب بودند و نه الان ادعای اصلاح طلبی دارند اما شما می خواهید دولت روحانی را به نام اصلاحات مصادره کنید.
رضا باوفا : به هیچ عنوان درست نیست. آقای روحانی به عنوان یک اصلاح طلب کاندیدا نشدند اما نمی توان کتمان کرد که ایشان با گفتمان اصلاح طلبی وارد میدان شدند و امروز با افتخار می گوییم که گفتمان اصلاحات پیروز انتخابات ٩٢ بود.در کنار حمایت آقایان خاتمی و هاشمی ، مردم هم به گفتمان اصلاح طلبی آقای روحانی رای دادند. اما هیچ زمان اصلاح طلبان به دنبال مصادره ایشان نبوده اند و تنها خواسته و انتظار اجرای برنامه های اعلام شده شان هست.
 
–  اصلاح طلبان طی این سالها و به خصوص در انتخابات سال ٨٨ و بعد از آن کارنامه قابل دفاعی از خود به جا نگذاشتند.
رضا باوفا : خوب احتمالا شما از زاویه دلخواه خودتان این کارنامه را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اید. در سال 88 مسائلی پیش آمد که همه کشور متضرر شدیم.
 
– اما این اصلاح طلبان بودند که با مطرح کردن بحث تقلب و  اعتراضات خیابانی فتنه 88 را راه انداختند.
عرض کردم که همه در آن مسائل ضرر کردیم اما اینکه چه کسی مقصر بوده و چه کسی مقصر نبوده یا درصد اشتباهات هر طرف چقدر بوده است را قانون باید مشخص کند و امیدوارم روزی تمام ریشه های آن اتفاقات از قبل و زمان انتخابات و بعد از آن مورد بررسی دقیق و بی طرفانه قرار گیرد.
 
 
– بگذریم، بعضی از اصلاح طلبان امروز برانداز شده و علیه نظام فعالیت می کنند؟
رضا باوفا : باید ببینیم این افرادی که شما می گویید چه نسبتی با اصلاح طلبان دارند و آیا کسانی هستند که شما علاقمندید آنها را اصلاح طلب بنامید تا از این طریق اصلاح طلبان را تحت فشار بگذارید؟  اما مشخصا می توانم بگویم اصلاحات و اصلاح طلبان هیچ نسبتی با براندازان ندارند و اصولا کسی که به دنبال براندازی باشد اصلا اصلاح طلب نیست، ما به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی پایبندیم و در همین چارچوب هم فعالیت می کنیم.
 
– چرا این مرز بندی با براندازان رسما از سوی اصلاح طلبان اعلام نمی شود؟
رضا باوفا : اولا که اظهر من الشمس است. در ثانی مفهوم اصلاح طلبی هم کاملا مشخص است، ما بهترین راه برای ادامه مسیر را اصلاحات در چارچوب نظام جمهوری اسلامی می دانیم و با هر گونه براندازی از هر نوعش مخالفیم. بزرگان اصلاحات هم این موضوع را در مناسبتها و زمانهای مختلف اعلام کرده اند. اگر کسی در مقام براندازی باشد از نظر ما کوچکترین نسبتی با اصلاح طلبان ندارد.منتهی شما و همفکرانتان علاقمندید با امکانات و ابزاری که در اختیار دارید با طرح چنین مسائلی اصلاح طلبان را از روند سیاسی کشور حذف کنید غافل از اینکه اصلاح طلبی ریشه در باورهای دینی و ملی مردم ایران دارد از قیام اصلاح طلبی امام حسین (ع) بگیرید تا انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی ایران و دوم خرداد.
 
(نه اینکه نخواهم به سوالات شما جواب بدهم اما قرار بود در خصوص مسائل استان صحبت کنیم و وقت هم بر همین اساس تنظیم شده، غیر از این باید اعلام می کردید تا زمان مناسب در نظر می گرفتیم)
 
– به موضوع استان بر می گردیم، استاندار هم یک فرد اصلاح طلب انتخاب شد، عملکرد علی اوسط هاشمی را چگونه می بینید؟
رضا باوفا : طبیعی است که دولت در انتخاب نماینده عالی خود در هر منطقه رای و نظر و خواست مردم را لحاظ کند، بنابراین انتخاب استانداری با ویژگیهای علی اوسط هاشمی حداقل خواستی بود که مردم استان داشتند و دولت هم به آن توجه کرد. سابقه اصلاح طلبی آقای هاشمی هم کاملا مشخص است اما او به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی در استان حضور پیدا کرده و بررسی فعالیت وی نشان می دهد کاملا فراجناحی عمل کرده است.
 
– این چه فراجناحیست که تمام مدیران دولت گذشته قلع و قمع شده و به جایشان اصلاح طلبان تندرو پست گرفته اند؟
رضا باوفا : تغییر حق هر مدیری است، کما اینکه دیدیم دولت احمدی نژاد و استاندار وی در سیستان و بلوچستان چه رفتار و برخوردی  با مدیران دولت اصلاحات داشتند، درصد تغییرات ایجاد شده در یکسال اول دولت احمدی نژاد با یکسال اول دولت آقای روحانی را  مقایسه کنید تا ببینیم واقعیت چیست. ضمن اشاره مجدد به اینکه تغییر حق هر دولت و استانداریست نکته مهم دیگر کیفیت این تغییرات است.هر تغییری در استان سیستان و بلوچستان همراه با تکریم مدیران قبلی بوده و از اکثر آنها در مسوولیت های دیگر استفاده شده است. امروز شما میبینید تعداد قابل توجهی از مدیران دولت گذشته همچنان در مسوولیتهای خود حضور دارند و مشغول خدمت هستند. هر چند مردم انتظار دارند تغییر صورت گیرد اما استاندار به تمام طیفهای سیاسی توجه داشته و بنابراین صحبت شما را کاملا رد می کنم.
 
– خوب طبیعیست شما از عملکرد استاندار اصلاح طلب دفاع کنید؟
رضا باوفا : قبلا هم به شما گفتم ، آقای هاشمی سابقه و مارک اصلاح طلبی دارد اما اگر شما سابقه قبلی وی را کنار بگذارید  و فقط عملکرد یکساله وی در استان را منصفانه بررسی کنید میبینید با فردی روبرو هستید که به عنوان نماینده دولت بدون وابستگی سیاسی و جناحی فعالیت کرده است. ما هم بر همین اساس عملکرد استاندار را بررسی کرده ایم، به عنوان نماینده دولت ونه به عنوان یک اصلاح طلب. مطمئنا اگر عملکرد وی را بخواهیم به عنوان یک فرد اصلاح طلب بررسی کنیم نقدهای فراوانی به ایشان داریم اما به عنوان نماینده دولت تدبیر و امید عملکرد مثبت و قابل دفاعی داشته اند.
 
– یعنی اصلاح طلبان هم منتقد استاندار هستند؟
رضا باوفا : منظور بنده اینست که آقای هاشمی را باید به عنوان مجری سیاستهای دولت تدبیر و امید مورد ارزیابی قرار دهیم، بر این اساس ما عملکرد ایشان را طی این مدت کاملا مثبت و قابل دفاع می دانیم. شاید اگر آقای هاشمی استاندار دولت آقای خاتمی بود انتظارات ما هم متفاوت بود.
 
– اما تمام انتصابات ایشان مربوط به طیف اصلاح طلبان است.
رضا باوفا : البته بنده سخنگوی استاندارنیستم و قطعا خودشان و حوزه سیاسی شان می توانند پاسخ دقیق سوالات در این خصوص را بدهند منتهی چیزی که ما میبینیم خلاف این مسئله است و نشان می دهد آقای هاشمی به تمام طیف های سیاسی در انتصابات توجه داشته اند. چه در انتصاب های جدید و چه در حفظ مدیران دولت قبل. مثالهای فراوانی نیز وجود دارد، برخی فرمانداران که جدیدا منصوب شده اند از طیف اصولگرایان هستند، فرمانداری دو شهر مهم استان یعنی زابل و زاهدان بعد از گذشت بیشتر از یکسال همچنان در اختیار اصولگرایان است، بیش از ٨٠ درصد مدیریت های آموزش و پرورش در اختیار مدیران اصولگرا قرار گرفته، برخی مدیریت های ستادی استانداری همینطور، مدیر کل فرهنگ و ارشاد، رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان، رییس دانشگاه زابل، رییس دانشگاه پیام نور،  و موردهای قابل ذکر دیگر. حالا مقایسه کنید با یکسال اول دولت احمدی نژاد که ١٠٠ درصد مدیران دولت خاتمی در استان قلع و قمع شدند.
 
– متاسفانه شاهد هستیم با بی تدبیری مسوولان استان وضعیت امنیت به خصوص برای معلمینی که در جنوب استان مشغول خدمت هستند به شدت نگران کننده هست،اصلاح طلبان هم که مدعی دفاع از حقوق مردم هستند به خاطر مسائل سیاسی در این خصوص سکوت کرده اند.
رضا باوفا : مسئله امنیت موضوعی سیاسی نیست بلکه همه گروهها خواستار تامین امنیت هستند و تمام دولتها از اصلاح طلب و اصولگرا هم مسوول تامین امنیت می باشند.  مشکلاتی که در مرز با دو کشور همسایه داریم سبب شده گروههای تروریستی از این فضا استفاده کرده و خرده شرارت هایی علیه مردم و کشور انجام دهند. متاسفانه این مشکلات در دولتهای قبلی هم وجود داشته و مختص این دولت نیست اما برخی جریان های سیاسی تلاش می کنند از این اتفاق ها بهره برداری سیاسی کنند. شما ببینید این عملیات های تروریستی در زمان دولت احمدی نژاد هم وجود داشته اما چرا این دوستان در آن زمان چنین عکس العمل هایی نداشتند و مشکلات را ناشی از مدیریت استاندار وقت نمی دانستند؟ همین نشان می دهد که برخوردهای این روزها بیشتر از اینکه در جهت منافع مردم باشد سیاسیست و در جهت منافع و اهداف شخصی و گروهی. مثلا فلان نماینده مجلس برای اینکه بتواند در دوره بعد هم رای بیاورد فضای احساسی ایجاد می کند تا بتواند با تحریک احساسات بر موج ایجاد شده سوار و موقعیت خود را در مقابل رقبا ارتقا دهد. این در حالیست که خوشبختانه تمام نهادهای نظامی، امنیتی و سیاسی استان فارغ از اینکه چه دولتی سر کار است برای امنیت مردم در تلاش هستند و مجاهدت می کنند، هر چند  انتظار هست تدابیری اندیشیده شود تا جلو همین عملیات های کور هم گرفته شود. 
 
-پس شما هم معتقد به خرده شرارت هستید؟
رضا باوفا : آیا غیر از این اینست؟ وضعیت کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و عراق را بررسی کنید تا ببینیم الحمدالله به لطف نظام جمهوری اسلامی از چه درجه و وضعیت امنیتی برخوردار هستیم. مشکلات فعلی هم بیشتر به ضعف کشورهای همسایه در کنترل مرز مربوط است که باعث شده گروههای تروریستی ازاین ضعفها استفاده کنند ،هر چند نمی توان علاقه و شیطنت برخی دیگر از کشورهای منطقه و فرامنطقه ای را نیز در تشویق و ترغیب و پشتیبانی گروههای تروریستی برای ایجاد ناامنی در استان  انکار کرد.
 
– یکی دیگر از مشکلات دولت فعلی و استاندار  توجه و اعتماد بیش از حد به بعضی افراد در جهت تامین امنیت مردم است که نتیجه عکس داده.
در  دنیا دولتها از تمام ظرفیتهای موجود برای تامین امنیت مردم کشورشان استفاده می کنند، در جمهوری اسلامی ایران هم دولتها در جهت تامین امنیت مردم از این ظرفیتها استفاده می کنند، در همه ی دوره ها هم  شاهد این استفاده بوده ایم و اتفاقا نکته مثبتی است. مشکل استراتژیک برخی اصولگرایان این است که نگاه سیاسی به بحث امنیت دارند، در حالی که امنیت بحثی ملی و فراجناحی و فراگروهیست و باید فارغ از این مسائل به آن نگاه کرد. بنابراین استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی برای افزایش امنیت شهروندان نه تنها اشکال ندارد بلکه می تواند در کنار سایر اقدامات تامینی ضریب امنیت را بالا ببرد.
 
-ظاهرا شما تمام و کمال مدافع استاندار هستید؟
رضا باوفا : بنده از سیاستهای  دولت دفاع می کنم
 
– یعنی از دولت دفاع می کنید اما از استاندار نه؟
رضا باوفا : نمی دانم با این مدل پرسشها به دنبال چه چیزی هستید و یا چه هدفی دارید اما همانطور که حامی دولت روحانی هستیم قطعا از استاندار دولت روحانی در استان هم حمایت می کنیم و هر کجا کمکی نیاز باشد دریغ نخواهیم کرد.اعتقاد داریم باید دست دولت را در اجرای برنامه ها باز گذاشت، همین که استاندار برنامه های دولت را در استان اجرا کند و به سمت حل مشکلات مردم و استان گام بردارد برای ما کفایت می کند. حالا شاید در برخی موارد هم انتقاداتی وارد باشد که از کانالهای موجود منتقل می شود تا بررسی کنند.
 
– ظاهرا دولت و اصلاح طلبان برنامه مشترکی برای انتخابات دارند که آغاز هم شده است.
رضا باوفا : جایگاه دولت به عنوان مجری انتخابات مشخص است بنابراین دولت به آن شکلی که مدنظر شماست به انتخابات ورود پیدا نخواهد کرد. دولت باید زمینه انتخاباتی قانونمند و آزاد را فراهم کند.  
 
-پذیرفتنی نیست که دولت در انتخابات مجلس نظری نداشته باشد.
رضا باوفا : به این شکل که در انتخابات دخالت کند نخواهد بود اما  مجموعه نیروهای هوادار دولت به انتخابات مجلس ورود خواهند داشت.
 
– جدای از اصلاح طلبان؟
رضا باوفا : همانند انتخابات ریاست جمهوری شاهد ائتلاف اصلاح طلبان و هواداران دولت خواهیم بود.
 
– و احتمالا ائتلاف با مسجد مکی؟
رضا باوفا : اصلاح طلبان بعد از بررسی وضعیت ،مستقلا گزینه های خودشان را برای انتخابات مجلس انتخاب خواهند کرد  حالا امکان دارد بخش کم یا زیادی از این گزینه ها با سایر لیستها اشتراک داشته باشند.
 
– گزینه های اصلاح طلبان مشخص شده اند؟
رضا باوفا : هنوز به صورت مصداقی وارد نشده ایم، با گذشت زمان وضعیت شفاف تر خواهد شد.
 
-شنیده می شود اختلافات زیادی بین اصلاح طلبان استان وجود دارد و در قالب گروههای مختلف به صورت مجزا  فعالیت می کنند.
رضا باوفا : اصلا وجود اختلاف بین اصلاح طلبان استان صحت ندارد هر چند اختلاف نظر بین جریان های سیاسی حتی همسو طبیعیست اما اصلاح طلبان یادگرفته اند منافع جریان کلی اصلاحات  را به منافع گروهی و فردی ارجحیت دهند به همین خاطر به زودی شاهد همگرایی کامل بین گروههای اصلاح طلب خواهیم بود. در همین همایش برگزار شده هم شاهد حضور و مشارکت تقریبا تمامی گروههای اصلاح طلب استان بودیم. به زودی نیز شورای مشورتی اصلاح طلبان در استان راه اندازی خواهد شد و تمام افراد و شخصیت های اصلاح طلب گرد هم جمع خواهند شد.
 
-پیش بینی شما از نتیجه انتخابات مجلس در استان چه خواهد بود؟
رضا باوفا : نتیجه انتخابات مجلس چیزی جدای از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نخواهد بود، در صورت فراهم بودن شرایط اصلاح طلبان اکثریت کرسی های مجلس را به دست خواهند آورد، در استان هم انشاءالله پیروزی از آن اصلاح طلبان خواهد بود.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا