توضیح معاون فرهنگی دانشگاه تهران درباره تجمع دانشجویان
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه هیچ نیرویی از گشت ارشاد یا امنیتی در دانشگاه تهران حضور ندارد درباره تجمع اعتراضی دانشجویان گفت: متأسفانه عدهای جاهلانه و یا عامدانه اخباری را منتشر میکنند که موجب تشنج فضای دانشجویی میشود و منشرافتا اعلام میکنم اگر دانشجویی به دلیل پوشش حجاب به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده است، موضوع را اعلام کند.
وی ضمن بیان این مطلب به تشریح دلایل و جزئیات تجمع امروز دانشجویان دانشگاه تهران که در محوطه پردیس مرکزی این دانشگاه اتفاق افتاد، اظهار کرد: متأسفانه عدهای از افراد جاهلانه یا عامدانه نکاتی را منتشر میکنند که انتشار این نوع اخبار سایر دانشجویان را دچار هیجان میکند. در صورتیکه بسیاری از این اخبار اساساً کذب و با واقعیت مغایر است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: اینکه گفته میشود در دانشگاه تهران گشت ارشاد ورود پیدا کرده و به دانشجویان تذکر میدهند یک شوخی کاملاً غیر واقعی است و چنین چیزی اتفاق نیفتاده، تنها چیزی که وجود دارد این است که هر ساله به مناسبت ماه مبارک رمضان و با هدف حفظ حرمت این ماه تاکید شد که مظاهر روزه خواری در سطح دانشگاه دیده نشود و وضع پوشش هم نباید به گونهای باشد که حرمت ماه رمضان نادیده گرفته شود. در همین راستا نیروهای انتظامات در محوطه دانشگاه حضور پیدا کردند تا به افرادی که حرمت روزه داری را حفظ نمیکنند تذکر داده شود.
دکتر سرسنگی خاطرنشان کرد: آنچه که امروز دانشجویان به آن اعتراض کردند این بود که برخورد دانشگاه در حوزه حفظ حرمت روزه داری شدید بوده و نباید به این شکل برخورد شود اما من شرافتا این را اعلام میکنم اگر دانشجویی به این دلیل به کمیته انضباطی احضار شده است را اعلام کنند. در واقع هیچ دانشجویی به دلیل روزه خواری یا بی حجابی به کمیته انضباطی معرفی نشده و اگر هم اتفاقی افتاده تنها در حد تذکر به دانشجویان بی حجاب یا روزه خوار بوده است.
وی تاکید کرد: دانشجویان اگر مواردی جز تذکر از سوی نیروهای انتظامات در حوزه عدم رعایت حجاب یا روزه خواری مشاهده کردند را اعلام نمایند. متأسفانه همانطور که عنوان شد عدهای جاهلانه یا عامدانه میخواهند اتفاقات را به گونهای دیگر جلوه دهند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هیچ آئیننامه و یا بخشنامه جدیدی در حوزه برخورد با بی حجابی و یا روزه خواری در سال جاری به دانشگاه اعلام نشده است و آنچه که اتفاق افتاده فقط روندی است که هر ساله با هدف حفظ حرمت ماه رمضان روی داده، مگر میشود ما بخشنامه یا آئیننامهای در این زمینه اعلام کنیم که خودمان در جریان آن نباشیم. بنابراین نباید اتفاقات را به گونهای جلوه داد یا به گونهای رفتار کرد که نیروهای متدین در دانشگاه آزرده خاطر شوند.
دکتر سرسنگی با تاکید بر اینکه تمامی دانشجویانی که وارد دانشگاه تهران میشوند در حفظ نظام نامه اخلاقی این دانشگاه متعهد شدهاند، افزود: تمامی ما وقتی به این دانشگاه ورود پیدا کردیم در بدو ورود خود تعهد دادیم که نظام نامه اخلاقی دانشگاه را رعایت میکنیم و تأیید کردیم که رفتاری نداشته باشیم تا شئونات دانشگاه به خطر بیفتد. بنابراین امروزه هم دانشگاه نباید جولانگاه کسانی شوند که قانون گریز هستند.
وی یادآور شد ما در دانشگاه تهران مجری قانون هستیم اما اینکه این قانون خوب است یا نه؟ ما تصمیم گیرنده نیستیم. ما فقط خود را مجری قانون میدانیم. بنابراین دانشجویان میتوانند انتقاد یا اعتراض کنند اما نباید به گونهای رفتار کنند که در دانشگاه حرمت شکنی اتفاق بیفتد.
دکتر سرسنگی از تمهیدات دانشگاه تهران برای رعایت حال افراد غیر روزه دار خبر داد و گفت: ما حتی برای رعایت حال کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند روزه بگیرند بخشنامهای را به پردیسها و دانشکدههای دانشگاه صادر کردیم تا هر دانشکدهای یک اتاق برای آقایان و یک اتاق برای خانمها در نظر بگیرد تا افراد بتوانند در این مکانها غذا خورده و یا آبی بنوشند. بنابراین وقتی دانشگاه تا این اندازه با دانشجویان همراهی میکند انتظار داریم دانشجویان نیز به قوانین دانشگاه احترام بگذارند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: دانشگاه تهران همواره در بحث پوشش دانشجویان محترمانه و با تدبیر رفتار میکند. مگر ما دانشجویان را وادار به پوشش چادر اجباری کردیم که عدهای به برخورد دانشگاه اعتراض میکنند. طبیعی است که در ماه رمضان روزه خواری، سیگار کشیدن و بی حجابی در محوطه دانشگاه نوعی بی احترامی به قوانین و بی حرمتی به ماه رمضان به شمار میرود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشجویان در تجمع امروز خود هیچ دلیل مشخصی برای اعتراض نداشتند. چرا که اتفاق جدید یا تصمیم جدیدی در دانشگاه نیفتاده است و بروز رفتارهای اینچنینی به هیچ عنوان در دانشگاه منطقی نیست بلکه خطرناک بوده و موجودیت دانشگاه را زیر سوال میبرد. چرا که در کشورهای غربی نیز چنین رفتارهایی بروز پیدا نمیکند و افراد برای برگزاری یک راهپیمایی مجوز دریافت مینمایند و دلیل آن را مشخص میکنند.
دکتر سرسنگی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه در تجمع امروز دانشگاه تهران دو گروه از دانشجویان با تفکر و ایدههای مختلف با یکدیگر درگیر شدند و ما سعی کردیم دانشجویانی که عصبانی بودند را آرام کنیم و در نهایت این غائله در آمفی تئاتر دانشگاه موضوع ختم به خیر شد. امیدوار هستیم شاهد بروز چنین رفتارهایی در دانشگاه نباشیم.
به گزارش ایسنا، ظهر امروز تعدادی از دانشجویان پردیس مرکزی دانشگاه تهران با تجمع در محوطه دانشکده فنی و همچنین دانشکده هنرهای زیبای این دانشگاه مدعی شدند که عدهای با عنوان گشت ارشاد و نیروهای امنیتی وارد دانشگاه شده و در حوزه حجاب تذکراتی را به آنها ارائه میدهند به گونهای که تعدادی از دانشجویان این دانشگاه به دلیل بی حجابی به کمیته انضباطی احضار شدهاند.
انتهای پیام
سه پیشنهاد اگر منتشر شود:
1) باید با سهمیه بندی دانشگاهها حداقل پنجاه درصد دانشگاه ها به پسران اختصاص یابد زیرا با ادامه وضعیت فعلی مردان به جنس دوم و تو سری خور زنها بدل خواهند شد.
2) باید مراکزی ویژه ازدواج موقت در کشور تاسیس شود تا افرادی که عطش جنسی زیادتری دارند بتوانند به آنجا روند و خود را ارضا کنند .
3) باید بومی گزینی در دانشگاهها در اولویت قرار گیرد زیرا دوری از خانواده منشا فساد بیشتر است .
4) باید دوره کارشناسی به سه سال کاهش یابد چرا که طولانی شدن دوره دانشگاه موجب طولانی شدن امکان فساد است و نیز موجب افزایش مخارج و به تاخیر افتادن اشتغال و ازدواج است .
5) باید مرکز اداری و سیاسی جدید ، و نه لزوما پایتخت ، برای کشور ساخت چرا که تهران دیگر شهر امنی برای انقلاب نیست.