وزیر صمت: رفتار برخی با جنگ اقتصادی همخوانی ندارد
رضا رحمانی، وزیر صمت گفت: در حالی که کشور در جنگ تمام عیار اقتصادی با دشمنان قرار دارد، ولی جای تعجب است که رفتار برخی از افراد با این جنگ همخوانی ندارد.
به گزارش ایرنا، رضا رحمانی عصر پنجشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران در فرمانداری پاکدشت اظهار داشت: امسال متفاوت با سال های گذشته و نیاز به تغییر در نگاه، تفکر و رفتار همه افراد است.
وی با بیان اینکه همه باید اراده های خود را برای مقابله اقتصادی با دشمن قوی کنند، گفت: نباید تصور کرد که این جبهه مانند جنگ سخت از تجهیزات و خاکریز قابل مشخصی برخوردار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: وقتی یک شرکت تولیدی 400 نیروی خود را اخراج می کند، یعنی دشمن آنجا توانسته خاکریز ما را فتح کند.
وی با اشاره به اینکه حضور در جلسات مختلف و پرداختن به مسائل حاشیه ای در فضای مجازی وقت مسئولان را تلف می کند، گفت: همه باید تلاش کنیم تا از تعداد جلسات کاسته و به کارهای اجرایی رسیدگی کنیم.
رحمانی افزود: بنا به گفته رییس جمهوری؛ اگر یک وزیر کمتر از 14 ساعت در روز کار کند، نمی تواند به وظایف خود عمل کند.
وی یادآور شد: کمبود برق یکی از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی است و این موضوع باید بدون برگزاری جلسات متعدد به صورت جدی پیگیری تا حصول نتیجه لازم دنبال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی کشور فقط مربوط به وزارت صمت نیست، همه ادارات، از شرکت توزیع برق، وزارت نیرو، مدیر کل مالیات، بانک ها و همه دستگاه ها باید تولید را کار اصلی خود بدانند.
وی با تأکید بر لزوم سوق دادن نقدینگی کشور به سمت تولید گفت: اگر یک واحد تولیدی به هر دلیلی توسط بانک مصادره شود، نباید آن واحد تعطیل شود و اجازه تعطیلی حتی به یک واحد تولیدی هم ندهیم.
وی افزود: برای توسعه فعالیت های تولیدی لازم نیست که یک واحد جدید احداث شود، گاهی با حمایت از یک واحدی که هزار نفر ظرفیت اشتغال دارد می توان فرصت های شغلی جدیدی را با پر کردن ظرفیت های خالی ایجاد نمود.
رحمانی با اشاره به کاهش 22 درصدی واردات در سال گذشته افزود: واردات هر کالایی که در داخل کشور امکان تولید دارد، ممنوع است چرا که این امر با توجه به کاهش میزان قاچاق و معکوس شدن آن به دلیل مسائل ارزی شرایط را برای رونق تولید فراهم می کند.
وی گفت: سال گذشته واردات یکهزار و 339 قلم کالا به کشور ممنوع شده بود که از ابتدای امسال تا کنون، 142 مورد دیگر نیز به آن افزوده شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: هشت هزار کد تعرفه واردات در کشور وجود دارد که اگر احساس شود هر کدام از کالاها در داخل امکان تولید وجود دارد، تعرفه واردات آن کالا افزایش پیدا می کند تا از تولید داخلی حمایت شود.
وی تصریح کرد: از واحدهای بزرگی مانند فولاد، خودرو، سیمان، پتروشیمی، مس و لوازم خانگی که مصرف قطعه آنان زیاد است، خواسته شده تا قطعه مورد نیاز خود را با برگزاری نمایشگاه های تخصصی در معرض دید عموم قرار دهند تا تولید کنندگان محصولاتشان را در اختیار این صنایع قرار دهند.
رحمانی تأکید کرد: اگر کالای ایرانی حتی 10 درصد گران تر از نمونه وارداتی تهیه شود، ارزشمند تر از این است که آن کالا از خارج کشور وارد شود.
وی گفت: هر چند که امکانات موجود در کشور نامحدود نیست ولی باید با مدیریت درست و تخصیص مناسب به خوبی از آنها استفاده کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت توسعه تولید پوشاک را اولویت امسال کشور یاد کرد و افزود: امسال کشور به نهضت تولید پوشاک نیاز دارد، از تمامی فعالان حوزه پوشاک با ارائه مشوق های لازم، امتیازهای مناسب و تقسیط هزینه استقرار در شهرک های صنعتی حمایت جدی می شود.
وی اضافه کرد: نوروز امسال با وجود مجوزی که مناطق آزاد از آن برخوردار بودند، مجوز واردات پوشاک صادر نشد.
انتهای پیام