جزییات برخورد با مجله صدا
مدیرمسوول مجله صدا دربارهی جزییات برخورد با این مجله میگوید: نه تحت حمایت کارگزاران بودیم و نه اتحاد. توقیف تحتتاثیر فضاسازی تندروها انجام شد.
علی راعی، مدیرمسوول مجله “صدا”، درباره توقیف این هفتهنامه به روزنامه “اصفهان زیبا” گفت:
🔹 مطلب منتشرشده با عنوان “دوراهی جنگ و صلح”، مطلب چالشداری نبود. فعالان رسانهای وظیفه دارند اخبار و اطلاعات را براساس آنچه در جامعه رخ میدهد، انعکاس دهند؛ چراکه مطابق با ماده ۵ قانون مطبوعات، رسالت اصلی مطبوعات آگاهیبخشی به مردم است.
🔹 کسب و انتشار اخبار داخلی و خارجی كه به منظور افزايش آگاهی عمومی و حفظ مصالح جامعه باشد، با رعايت اين قانون حق قانونی مطبوعات است.
🔹 پس از انتشار مجله و البته قبل از توزیع آن، هجمههای بسیاری از جانب تندروها به منظور خاموش کردن “صدا” در فضای مجازی به راه افتاد و جناح مقابل شروع به فضاسازیهای رسانهای کردند.
🔹 پس از توزیع نیز برخی از خبرگزاریها و روزنامهها به این مساله دامن زدند؛ بهقدری که باعث توقیف صدا شدند. درواقع، بعدازظهر شنبه گذشته بود که از دفتر سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه تهران با من تماس تلفنی گرفته شد و به آنجا احضار شدم. چند ساعت بعد از این تماس هم طی ابلاغ رسمی از سوی شعبه چهاردادسرای فرهنگ و رسانه نشریه صدا توقیف شد.
🔹در این ابلاغیه به تبصره۲ ماده۵ قانون مطبوعات اشاره شده که میگوید مصوبات شورایعالی امنيت ملی برای مطبوعات لازمالاتباع است. درصورت تخلف، دادگاه میتواند نشريه متخلف را موقتا تا دو ماه توقيف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید.
🔹 این درحالی است که اصلا از طرف شورایعالی امنیت ملی یا وزارت ارشاد هیچ مصوبه یا بخشنامهای در این حوزه به “صدا” ابلاغ نشده که طبق آن بخواهند مانع از انتشار صدا شوند.
🔹 این بازیهای سیاسی است که قبل از انتخابات جناح اصولگرای تندرو شروع میکند و تا بعد از انتخابات نیز آن را ادامه میدهد و بعد از آن هم فضا دوباره آرام میشود.
🔹 صدا از ۲۰سال پیش تاکنون تنها یک نشریه مستقل مردمی با گرایش اصلاحطلبی بوده و همواره قصد داشته صدای مردمی را انعکاس دهد که تریبونی برای بیان مشکلات و مسائلشان ندارند.
🔹صدا نشریه حزبی نیست؛ چون نشریات حزبی محدودیتهای خاص خودشان را دارند و معمولا هم تریبون حزب خود هستند. پس باید بگویم صدا نه قبلا متعلق به حزب کارگزاران بود و نه اکنون به حزب اتحاد ملت.
🔹 تنها حمایتی که حزب اتحاد ملت از نشریه صدا می کند این است که هر شماره تعدادی اندک از این مجله را میخرد. دلیل این هم آن است که به خاطر مشکلات مربوط به زینک و کاغذ صدا در معرض تعطیلی قرار گرفت و اعضای اتحاد ملت، برای جلوگیری از این موضوع اقدام به خرید بخشی از تیراژ آن میکنند که متاسفانه حتی این حمایت حداقلی هم به میزانی که مشکل را رفع کند؛ صورت نگرفت.
🔹برخی به صدا اتهام می زنند که این مجله صدای ترامپ و بولتون است. این درحالی است که صدا در دو شماره گذشته خود طرح روی جلدش را به کاریکاتوری از ترامپ اختصاص داد و تیتر “سلطانیسم آمریکایی” را برای آن انتخاب کرد. جالب این است که کسانی این اتهامات را به صدا میزنند که فرزندانشان در آمریکا زندگی میکنند و حسابهای بانکیشان در این کشور است.
🔹 صدا هیچگاه طرفدار جنگ نبوده و نخواهد بود؛ چون تجربه جنگ را در گذشته از سر گذراندهایم و میدانیم چه پیامدهای ناگواری را به دنبال خواهد داشت. مسلما هیچ عقل سلیمی خواهان جنگ نیست. اما باید این نکته را در نظر داشت که وظیفه مطبوعات اطلاعرسانی است.
🔹 زمانی که ناوهای آمریکایی در آبهای خلیج فارس حضور پیدا میکنند، این وظیفه مطبوعات است که نسبت به این مساله هشدار بدهند تا اگر یک درصد هم احتمال جنگ وجود دارد؛ از وقوع آن جلوگیری شود.
🔹 امروز میبینیم که در برخورد با مطبوعات و رسانهها، برخوردهای دوگانه صورت میگیرد. همین یک ماه پیش بود که یکی از رسانههای اصولگرا گرانی بنزین را مطرح کرد و باعث نابسامانی اوضاع کشور شد.
🔹 یا اینکه آقای سرافراز، رئیس سابق صداوسیما در مصاحبهای گفت بعد از ماه رمضان جنگ خواهد بود. حتی خبرنگار صداوسیما از آقای ضرغامی نیز پرسید آیا جنگ میشود و او در جواب گفت جنگ نظامی نه. چرا کسی با این افراد یا رسانهها برخورد نمیکند؟
🔹 مثال دیگر اینکه هفته گذشته روزنامه کیهان تیتر اول خود را به عبارت “انفجارهای فجیره خواب از سر شیوخ مرتجع پراند” اختصاص داد، اما با هیچ مشکلی هم روبرو نشد و هیچ مرجعی از این مساله انتقاد نکرد.
🔹 به نظر من، همه اینها فضاسازی و شانتاژ رسانهای است که از سوی جناح تندرو در فضای مجازی راهاندازی شد و باعث شد از انتشار صدا جلوگیری به عمل آید. اما چه کسی میخواهد به این برخوردهای دوگانه پاسخ دهد؟ مگر خود رهبری نفرمودند نقد سازنده کنید و همه باید از آن استقبال کنند؟
انتهای پیام