تاجرنیا: مصاحبه با ایسنا را تکذیب نکردم
به گزارش انصاف نیوز، گفتگوی علی تاجرنیا با ندای ایرانیان در پی می آید:
حرفهای شما در مورد حوادث ۸۸ باعث حرف حدیثهایی و بعضاً جنجال در محافل مختلف شد. موضوع چه بود؟
این مصاحبه را من با دفتر خبرگزاری ایسنا در مشهد حدود دو ماه پیش یعنی تقریباً در سالروز رحلت حضرت رسول اکرم (ص) انجام دادم. بنابراین مصاحبهای نبود که چند روز پیش انجام داده باشم. در آنجا من مباحث مفصلی را در مورد موضوعات روز کشور هم بهصورت مصاحبه و هم بهصورت Off-the-Record با خبرنگار آن رسانه در میان گذاشتم. در میان بحثهای که انجامشده بود مسئله حل مشکلاتی بوده که در سال ۸۸ ایجاد شد، پیش کشیده شد. در آنجا من گفتم بخش عمدهای از مشکلات ۸۸ متوجه مجریان و ناظران انتخابات آن سال بود که فضای بیاعتمادی را در کشور به وجود آوردند و بههرحال عمده اتفاقاتی که افتاد ناظر به این بحثها بود. در این مصاحبه بخشی مشکلات و اشتباهات ما اصلاحطلبان هم مطرح شده است. من هیچگاه اظهارات خودم را در آن مصاحبه تکذیب نکردم. اتفاقی که افتاده تقطیع مصاحبه من به دلیل محدودیتها و معذوریتهای آن رسانه برای انتشار کامل مصاحبه است. بنابراین روح مصاحبه به دلیل تقطیع برخی از بخشها که آنهم به محدودیتهای ایسنا بود تغییر پیدا کرد. با برداشتن برخی از بخشها و انتشار برخی دیگر از قسمتها اینطور به مخاطب القا میشد که ما فقط راجع به یکچیز حرف زدیم.
پس ادعای اینکه مطالب منتشره از سوی شما نبوده است را رد میکنید؟
تأیید میکنم آنچه ایسنا منتشر کرد اظهارات من در گفتگو با آن رسانه بوده است. اما همانطور که گفتم همه اظهاراتم نبود. عدم انتشارش هم به دلیل محدودیتهای ایسنا بود. علاوه بر اینکه معتقدم برخی اصلاحطلبان در انتخابات ۸۸ و حوادث پسازآن دچار برخی اشتباهات، تندرویها و تحلیلهای نادرست شدند، رفتاربخشی از مجریان و ناظران در آن انتخابات هم باعث تلقی تقلب در جامعه و در نهایت زمینهساز آن مسائل و مشکلات شد.
چرا در مورد ۸۸ اینقدر صحبت میشود؟ چه لزومی داشت شما بعد از ۵ سال در مورد ۸۸ صحبت کنید؟
اولاً موضوع مصاحبه من اتفاقات ۸۸ و تحلیل آن در مصاحبه نبود. موضوع بحث ما در آن مصاحبه لاجرم به این سمت کشیده شد. من معتقدم باید راجع به ۸۸ و حوادث پیرامون آن صحبت کنیم. نمیتوانیم از واقعیات اتفاقاتی که هنوز تبعات آن به نظر من هنوز ادامه دارد عبور کنیم. برای حل معضلات فضای سیاسی کشور لازم است که به سمت حل مسائل ۸۸ حرکت کنیم. هرچند اظهارات من که از دیروز تابهحال با بحثهای گسترده مخالف و منتقد روبرو شده است، تلاش برای راهحل این مسائل و مشکلات است. بالطبع من با توجه به سابقهام و نقشم میتوانم راجع به ۸۸ و راهحلهای مسائل و مشکلات صحبت کنم. حالا عدهای چیز دیگری را مطرح میکنند من نمیدانم.
این مسائل را چطور میخواهید حل کنید؟ یعنی چه کسانی میتوانند در حل مسائل ۸۸ مؤثر باشند؟
رخدادهای پیشآمده در سال ۸۸ نیازمند یک آسیبشناسی بیطرفانه است. من معتقدم بدون در نظر گرفتن جناح سیاسی و یا دغدغههای جناحی و شخصی باید در خصوص این موضوع صحبت کرد. ما نباید بر اساس احساسات شخصی و یا دیگر مسائل اظهارنظر کنیم. لازم است بیطرفانه عملکردهایمان را آسیبشناسی کنیم که چرا در ۸۸ چنین اتفاقاتی رخ داد.
انتهای پیام