رنانی: دیگر نباید انتظار نفت گران را داشت
عضو هیات عملی دانشگاه اصفهان گفت: قیمت های پایین نفت ادامه دارد و دیگر نباید انتظار نفت گران را داشت.
به گزارش روزنامه ی ایران، محسن رنانی گفت: از آنجا که کاهش قیمت نفت ناشی از تغییرات ساختاری بازار انرژی است، حتی اگر پادشاه عربستان از دنیا برود و یا داعش به عربستان حمله کند، ممکن است قیمت ها به طور مقطعی افزایش یابد اما مجددا به سطح حدود 50 دلار بر خواهد گشت.عضو هیات عملی دانشگاه اصفهان این تلقی را که عربستان برای فشار به ایران و روسیه تولید نفت را افزایش داده رد کرده و معتقد است: نگرانی اصلی عربستان از دست دادن بازار به سبب ورود تولیدکنندگان جدید است.
زیرا اگر قیمت نفت حدود 50 دلار بماند، سرمایه گذاری جدید در نفت ماسهای (نفت شل) صورت نگرفته ولی این کار فقط کاهش قیمت نفت را به عقب خواهد انداخت و تا چند سال آینده و به ثمر رسیدن برنامه های انرژی نو در اروپا و آمریکا، با نفت حدود 35 دلار مواجه خواهیم بود. دکتر رنانی با اشاره به مطالعات خود که از سال 1384 شروع و در سال 1387 به پایان رسید، بیان داشت: کتابی با عنوان ‹اقتصاد سیاسی مناقشه هستهای ایران›*، تدوین و برای برخی مقامات کشور ارسال شد که متاسفانه هیچگونه بازخوردی حتی در حد اعلام وصول کتاب صورت نگرفت. در آن کتاب بیان شد غربی ها به شدت به دنبال جایگزین کردن انرژی های نو با نفت هستند و برای سودآور شدن سرمایه گذاری در این پروژه های نیازمند نفت 100 دلاری برای یک دهه با ایجاد بحران های ساختگی در منطقه خاورمیانه از جمله مناقشه هستهای ایران بودند. همچنین پیش بینی شد با به ثمر رسیدن این سرمایه گذاری ها و کاهش اساسی تقاضای نفت، تا 10سال آینده کاهش قیمت نفت آغاز خواهد شد.
عضو هیات عملی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: حتی اگر نفت ماسه ای (نفت شل) نیز به این ابعاد تولید نمیشد، با جایگرین شدن انرژی های نو به جای نفت، تقاضا برای نفت به طور اساسی کاهش می یافت. قائم مقام اسبق مرکز پژوهش های مجلس ‹بزرگترین بحران نظام› در شرایط کنونی را عدم درک بحران می داند و معتقد است: نظام هنوز نمی داند در بحران قرار گرفته است. وی با تاکید بر اینکه با درآمدهای کنونی نفت، عصر دولت مرفه در ایران به پایان رسیده بر ‹اتمام دوران راهبری توسعه کشور توسط دولت› تاکید کرده و معتقد است: کاهش منابع در شرایطی است که ایران در اوج نیازهای ارزی قرار داشته و شکم هرم جمعیتی در مقطع ورود به بازار کار قرار گرفته است.
رنانی ایجاد اعتماد بین دولت و مردم و تقویت اعتماد بین مردم ، مردم را از ضروری ترین اقدامات لازم برای خروج از بحران کنونی دانسته و جناحهای نظام را به درک شرایط کنونی و پرهیز از وعدههای غیرممکن دعوت کرد. وی در پایان با اشاره به اینکه تحریم، کاتالیزوری بود که بیماری های ما را شدید کرد، بیان داشت: پایین بودن قیمت نفت به شرطی می تواند به اصلاح اوضاع اقتصادی کمک کند که همه نظام سیاسی حول چند هدف اساسی مانند اشتغال به اجماع برسد. اما متاسفانه نظام سیاسی تاکنون چنین بلوغی را از خود نشان نداده است.
انتهای پیام