خرید تور تابستان

مدیرعامل هفت صبح: در یک سال ونیم گذشته تیراژ روزنامه نصف شده

علی مزینانی مدیرعامل هفت صبح در این برنامه گفت: طی یک سال ونیم گذشته تیراژ روزنامه هفت صبح نصف شده که علت آن عدم فروش نبوده بلکه عدم تأمین مواد اولیه مثل کاغذ، مشکلات و هزینه‌های چاپ است.

فارس نوشت: بحران کاغذ، از قیمت‌های سرسام آور تا کمبود و نبودش، از ارزهای تخصیص‌یافته برای واردات تا شرکت‌های سوری، از سهمیه‌بندی تا کم کردن صفحات و عدم انتشار چند روزنامه و… همگی تیترهای آشنای خبرگزاری‌ها و مطبوعات ماست. برنامه «تراز» شبکه ایران کالا روز گذشته به سراغ مدیران مطبوعاتی سه روزنامه رفت تا این بحران را از دیدگاه آنان از قاب تلویزیون بررسی کند.

کارخانه‌ای برای تولید کاغذ ایرانی یا واردکننده کاغذ خارجی؟

علی مزینانی مدیرعامل هفت صبح در این برنامه گفت: طی یک سال ونیم گذشته تیراژ روزنامه هفت صبح نصف شده که علت آن عدم فروش نبوده بلکه عدم تأمین مواد اولیه مثل کاغذ، مشکلات و هزینه‌های چاپ است.

وی افزود: کاغذی که اواخر سال ۹۶ با کیلویی۲ تا ۲هزار و ۵۰۰ تومان از بازار آزاد تهیه می‌کردیم در حال حاضر با ۱۸ هزار تومان تهیه می‌کنیم. در آن سال‌ها با برآورد ۱۴۰ هزار تن کاغذ روزنامه، نیاز نشریات کشور برطرف می‌شد که الآن با کاهش تیراژ، حدود ۹۰ هزار تن نیاز داریم. این در حالی است که شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ۲۰ درصد بازار را در آن سال‌ها در دست داشت که کاغذی کاملاً ایرانی تولید می‌کرد و مابقی از طریق واردکنندگان تأمین می‌شد.

وی تصریح کرد: واردکنندگان با توجه به اینکه شرایط سخت‌تر شده کماکان فعال‌اند ولی نکته مهم همان تولید کاغذ در ایران است. شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ۲۰ سال پیش با صرف ۶۰۰ میلیون دلار ارز دولتی با مالکیت بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد و طبق ادعای خودشان ظرفیت تولید ۱۷۰ هزار تن کاغذ دارند که ۹۰ هزارتن کاغذ روزنامه‌ای است ولی با این ظرفیت، در دو سال گذشته عملاً کاغذ روزنامه تولید نکرده و به علت شاید سود بیشتر به تولید کاغذهای صنعتی پرداخته است. این در حالی است که با ارز و مالکیت دولتی و انتظار مسئولیت اجتماعی،نه‌تنها تولید نکرد بلکه در تضاد با فلسفه وجودی خود، کاغذ هم وارد کرد.

مزینانی ادامه داد: آخرین پارت کاغذ این شرکت دو هزار تن بود که به اسم یک روزنامه بزرگ دولتی با ثبت سفارش وارد شد و عملاً وارد همان روزنامه هم نشد و هم‌اکنون ۱۱۰۰ تن کاغذ آن در انبارهای تهران دپو شده و با توجه به اصرارهای ما نیز به نرخ دولتی توزیع نمی‌شود. ۹۰۰ تن باقی‌مانده (با فرض دو هزار صحیح) به طرق مختلف وارد بازار شده و می‌بایست باقیمتی مصوب (با فرض ارز ۴۲۰۰ ) نهایتاً ۵۳۰۰ فروش برود که با نرخ‌های متعددی از این کاغذ برند اروپایی مواجه هستیم که آخرین قیمت آن تا ۱۸ هزار تومان است. به‌تازگی و در مذاکره نماینده شرکت مازندران با همان روزنامه دولتی نیز مبلغ ۱۸ هزار تومان مطرح‌شده است.

وی افزود: شرکت و مسئولان باید پاسخ دهند که فاکتورها چگونه ثبت می‌شوند؟ مابه‌التفاوت‌ها کجا می‌روند ؟ چرا یک شرکت دولتی واردکننده و قیمتی آزاد مطرح می‌کند ؟ بازیگر اصلی صحنه و مخل بازار کاغذ کیست ؟

افشاگری نمی‌کنیم همه‌چیز واضح است

مسعود داودی مدیرمسئول و سردبیر روزنامه بانی فیلم در بخش دیگری از برنامه تراز گفت: با توجه به مشکل گرانی کاغذ ابتدای سال ۹۷ (باوجود افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال قبل )کاغذ خارجی روزنامه کیلویی ۲ هزار و ۲۰۰ تومان بود، این قیمت به‌مرور افزایش یافت بطوریکه در شهریورماه ۹۷ به ۵ تا ۶ هزار تومان و پایان سال ۹۷ به ۱۳هزار و ۵۰۰ و الآن به مرز ۱۸ هزار تومان رسید .

وی گفت:  ۹ برابر شدن قیمت در کمتر یکسال با هیچ منطق اقتصادی قابل توجیه نیست. این کار ما را در چرخه‌ای کاملاً ویرانگر قرارداد و چاره‌ای جز کناره‌گیری باقی نماند. وی در خصوص شرکت‌های واردکننده کاغذ افزود : نزدیک به هشت ماه است که رسانه‌های مختلف روشنگری کردند که چطور ممکن است که به شرکتی نوپا که سابقه ثبت آن به ۶ یا ۷ ماه  هم نمی‌رسد چندصد هزار یورو پرداخت می‌شود و متأسفانه هیچ کالایی هم وارد نمی‌شود. بدیهی است که باید پاسخگو باشند ولی علی‌الظاهر که پاسخی ندادند و هیچ خبری مبنی برورود قوه قضاییه، دستگیری و… نیز تا کنون در رسانه ای منتشر نشده است.

داودی گفت: در بحث وزارت ارشاد نیز ما اصلاً موضع افشاگری نداریم، فکر کنید شما ماشین خود را کنار منزل و زیر دوربین مداربسته پارک کرده و آقایی با چهره‌ای کاملاً واضح ماشین را می‌دزدد . فیلم دوربین رو به پلیس می‌دهید. دیگر پیدا کردن آن دزد سخت و دشوار نیست. واقعیت این است که مسائل این‌قدر واضح و رو است؛چه افرادی که از بانک مرکزی در زمان آقای سیف برای واردات کاغذ پول و ارز دریافت کردند؟چه ضوابطی برای دریافت ارز داشتند؟ ارز دریافتی الان کجاست؟ اگر کاغذ تهیه‌شده کاغذ با چه مبلغی فروخته یا توزیع‌شده است؟

وی در خصوص توقف چاپ روزنامه بانی فیلم گفت: ما در سال ۹۸ و با فرض کاغذ کیلویی بالای  ۱۳ هزار تومان با فروشندگان کاغذ تماس برقرار کردیم و باکمال تعجب در اولین گفت‌وگو شنیدیم که قیمت کاغذ هنوز مشخص نشده است. قبلاً این حرف‌ها را درباره دلار شنیده بودیم ولی درباره کاغذ نه… این‌قدر این مسائل و بی‌ثباتی ادامه پیدا کرد و به سمتی رفت که متأسفانه ما کلاً این‌طرف سال نتوانستیم روزنامه را منتشر کنیم و هم‌اکنون در انتظار اقدام وزارت ارشاد در جهت تعدیل قیمت کاغذ هستیم.

داودی افزود: هم‌اکنون و با توجه به انتصاب آقای رئیسی بر ریاست قوه قضاییه شاهد اتفاقات خوبی هستیم، برگزاری دادگاه‌های علنی و شکستن تابوها (حتی باوجوداینکه فردی داماد یا پسر شخص صاحب‌منصبی هم باشد) نشان از قوت دستگاه قضا دارد. اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند افرادی بافکر و پس‌زمینه اختلاس ، نگران برخورد قوه قضاییه خواهند بود.

سیصد روزنامه نداریم، سیصد اسم داریم

مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق نیز در ادامه برنامه گفت: اولین مسئله بیرون از حوزه ارشاد و رسانه‌هاست و آن‌هم هنگامی است که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد، در این شرایط شرکت‌هایی خلق‌الساعه پیدا شدند که با استفاده از ارز دولتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار دریافت کردند تا کاغذ وارد کنند. در بررسی ما مشخص شد که دارای چند دفتر اجاره‌ای نزدیک بانک مرکزی هستند که حتی زودتر از موعد، اجاره‌بها هم پرداخته و جمع کرده بودند. این شرکت‌ها وجود داشتند، ارز دریافت کردند ولی کاغذی وارد نکردند و معلوم نیست کجا رفته‌اند.یک سال است در چندین شماره روزنامه شرق مفصل به این موضوع پرداختیم، اسامی شرکت‌ها ، افراد ،سوابق، حتی تغییر ماهیت برخی از این شرکت‌ها در حوزه کاری و … را در حد بضاعت خود پیگیری و چاپ کردیم ولی جواب قانع‌کننده‌ای دریافت نکرده و نمی‌کنیم . دیگر وظیفه دستگاه‌های نظارتی است که پیگیر و پاسخگو باشند.

رحمانیان افزود: مشکل دوم کارگروه کاغذ است. کارگروهی که در وزارت ارشاد تشکیل‌شده که وظیفه آن توزیع کاغذ و سهمیه‌بندی بین نشریات است. حال گروهی هستند که کاغذ دریافت می‌کنند و نشریه‌ای چاپ نمی‌کنند . کاغذ را بر اساس سهمیه دریافت و در بازار آزاد به فروش رسانده و سود می‌کنند ولی نشریاتی مثل ما که کاغذ را برای چاپ دریافت می‌کنند با کمبود کاغذ مواجه می‌شوند. ما در این فاصله این سهمیه تا سهمیه بعدی مجبوریم از این رسانه تا رسانه دیگر قرض کنیم تا دوباره سهمیه جدید دریافت کنیم.پس مشکل اصلی ما وزارت ارشاد است که یا اشراف کافی به مسائل ندارد و یا در صورت اشراف به‌گونه‌ای دیگر عمل می‌کند. امیدوارم همان عدم اشراف باشد اگر واقعاً بداند واقعاً نگران‌کننده است.

رحمانیان گفت: من وقتی با مدیران ارشاد درباره مشکلات یارانه و کاغذ و.. صحبت می‌کنم می‌گویند ما ۳۰۰ روزنامه داریم شما هم یکی از این مجموعه‌ها ، درصورتی‌که ما واقعاً ۳۰۰روزنامه نداریم ۳۰۰ اسم داریم. یارانه ، آگهی ، کاغذ و… بر اساس عناوین تقسیم، سهمیه‌بندی و تصمیم‌گیری می‌شود درحالی‌که ما ۳۰ روزنامه فعال هم نداریم .این مبنای غلط باعث این نوع سهمیه‌بندی است. برخی از این اسم‌های سهمیه‌ای، اصلاً چاپ نمی‌کنند یا محدود چاپ می‌کنند. برخی برای توجیه عملکردشان به دکه‌های نزدیک وزارت ارشاد توزیع می‌کنند ،به مدیران پیشنهاد دادم حتی جهت بررسی به همان دکه‌ها هم مراجعه کنند و تعداد را آماری بررسی کنند. متأسفانه مشکل در نظام توزیع کاغذ از سوی کارگروهی است که ارشاد تعیین کرده است.

برنامه تراز با اجرای محمود رضا قدیریان هرروز رأس ساعت ۱۰:۱۵ به مدت ۱۲۰ دقیقه به روی آنتن شبکه ایران کالا رفته و دغدغه‌ها و مطالبات مردم در حوزه اقتصاد، تولید و مصرف را بیان می‌کند. این برنامه با همکاری گروه رسانه‌ای تماس توسط حسین تورنگ تهیه و محتوی آن توسط مهدی جوزایی به‌عنوان سردبیر نگارش و توسط علی جزیی کارگردانی می‌شود.از دیگر عوامل این برنامه رسول جمشیدی مدیر روابط عمومی،هماهنگی و پشتیبانی، محمد آقامیری سرپرست گروه تولید و تدوین، فهیمه کاکاوند مجری کافه خبر ، علی کشاورز مشاور رسانه‌ای اشاره کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا