خرید تور نوروزی

سورنا ستاری: فرهنگ نفتی خطرناک است

‘سورنا ستاری’ معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: آنچه که خطرناک است فرهنگ نفتی و فرهنگ بچه پولداری است که به واسطه وجود نفت برای ما ممکن است اتفاق بیافتد. اگر می‌خواهیم استعدادها را در درون کشور حفظ کنیم باید از این فرهنگ دوری کنیم و یک محیط را برای رشد استعدادها فراهم کنیم.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در شورای اقتصاد مقاومتی خوزستان که امروز (دوشنبه ۲۰ خرداد) در اهواز برگزار شد با بیان اینکه ایران کشوری پولدار است، اظهار کرد: در تاریخ چند هزار ساله ایران هیچگاه به اندازه امروز در بحث آموزش و پژوهش هزینه نشده است. بودجه کشور بر سه پایه دفاع، آموزش و بهداشت قرار دارد و در این زمینه هیچگاه به اندازه امروز در بحث آموزش هزینه نکرده‌ایم.

وی افزود: اینکه چرا در کشور با وجود این حجم از هزینه کرد در بحث آموزش اما اشخاص سرآمدی مانند ابوعلی سینا به وجود نیامده اند به دلیل آن است که این مساله نیازمند یک اکوسیستم و محیط است. پول برای این محیط مؤثر است اما قطعاً در جایگاه پنجم یا ششم اثرگذاری است و عوامل مهمتری از پول بر روی این اکوسیستم اثرگذار خواهند بود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه کیفیت پول نیز در محیط رشد افراد اثرگذار است، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم از پژوهش محصولی بدست آوریم نباید از پول دولتی استفاده کنیم. پژوهش زمانی محصول می‌دهد که بخش قابل توجهی از بودجه آن توسط بخش خصوصی تأمین شود. در این زمینه هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که بیش از یک یا ۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در بخش پژوهش هزینه کند.

ستاری عنوان کرد: اگر تصور می‌شود که می‌توان از پژوهشی که بودجه آن به صورت ۱۰۰ درصدی توسط دولت تأمین می‌شود، محصولی بدست آورد قطعاً این تصور اشتباه است. در این زمینه زمانی موفق خواهیم بود که بخش قابل توجهی از هزینه‌های پژوهشی کشور توسط بخش خصوصی تأمین شود.

وی در خصوص عملکرد پارک‌های فناوری ادامه داد: پارک‌های موفق کشور، پارک‌هایی هستند که نسبت هزینه کرد بخش خصوصی به دولتی در آنها ۸ به یک است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه نفت چیز خوبی است، گفت: آنچه که خطرناک است فرهنگ نفتی و فرهنگ بچه پولداری است که به واسطه وجود نفت برای ما ممکن است اتفاق بیافتد. اگر می‌خواهیم استعدادها را در درون کشور حفظ کنیم باید از این فرهنگ دوری کنیم و یک محیط را برای رشد استعدادها فراهم کنیم.

ستاری با اشاره به اینکه در فرهنگ نفتی هر پیشرفتی با پول اتفاق می‌افتد، گفت: اینکه برخی از جوانان به فکر خروج از کشور هستند فقط مساله مالی و پول نیست بلکه آنها احساس می‌کنند که وقتشان در کشور تلف می‌شود و محیط برای آنها فراهم نیست.

وی با بیان اینکه ابتدا باید مفهوم توسعه را در استان خوزستان تعریف کنیم، عنوان کرد: اینکه فکر می‌کنیم اشتغال و نوآوری با پول به وجود می آیند صحیح نیست و همه این مسائل به دلیل وجود فرهنگ نفتی در درون کشور و استان خوزستان است. زمانی می‌توانیم در خوزستان اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم که همه مسئولان بخواهند اقتصادی جدا از نفت داشته باشند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه که باعث رشد و توسعه یک استان می‌شود، ظرفیت‌های بومی آن استان است و ما نیز بر روی این ظرفیت‌های بومی برای رشد و توسعه تاکید داریم. اقتصاد دانش بنیان بر پایه این ظرفیت‌های بومی شکل می‌گیرد و رشد می‌کند و باید به این ظرفیت‌ها توجه ویژه کرد.

ستاری با بیان اینکه باید زاویه حرکت را در بسیاری از موضوعات تغییر دهیم، گفت: بسیار خوشحال هستم که همه به دنبال این مساله هستند و اگر همه بخواهند قطعاً شرایط بهبود پیدا می‌کند و مسائل حل خواهد شد. همدلی از هر چیزی مهم‌تر است و باید به آن توجه کرد. در خوزستان باید به کارآفرینی توجه و محیط برای شخص کارآفرین مهیا شود تا آن شخص بتواند به تولید شغل بپردازد.

وی با اشاره به نقش توسعه‌ای دانشگاه در جوامع ادامه داد: دانشگاهی که نتواند کوچه کنار خود را درست کند، قطعاً نمی‌تواند در جامعه اثرگذار باشد و مشکلات آن جامعه را حل کند. در داخل مدل‌های موفقی از نقش دانشگاه و شتاب دهنده‌های کسب و کار داریم که نیاز است از تجربیات موفق آنها استفاده شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا