خرید تور تابستان

نشست هم اندیشی اصلاح طلبان سیستان

نشست اصلاح طلبان سیستان پس از سالها باری دیگر در شهرستان زابل برگزار شد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از سایت محلی نی زار، در این نشست که بدون هیچ گونه تبلیغاتی صورت گرفت جمع قابل توجهی از اصلاح طلبان فعال منطقه ی سیستان حضور یافتند.
همایش اصلاح طلبان سیستان عصر روز پنجشنبه شانزدهم بهمن ماه در محل تالار خانه ی معلم زابل تشکیل شد. در این همایش که شخصیت های شناخته شده ی اصلاح طلب حضور داشتند دکتر محمدتقی رخشانی طی سخنانی ضمن گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی و بررسی شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به عنوان اصلی ترین شعار انقلاب اسلامی گفت: آنچه از ارزیابی عملکرد جمهوری اسلامی در سی و شش سال گذشته به دست می آید این است که در مجموع نظام برآمده از انقلاب در حدی موفق بوده است که ما به عنوان کسانی که با انقلاب حکومت شاه را ساقط کردیم امروز به عنوان اصلاح طلب همچنان از جمهوری اسلامی دفاع می کنیم و تلاش داریم تا ضعف ها، نارسایی ها و احیاناً انحرافات آن را اصلاح کنیم.
وی افزود: به طور طبیعی در هر جامعه ای گروه های مختلفی حضور دارند که در آرمان های اساسی آن جامعه مشترک هستند اما برای تحقق آن آرمان ها سلیقه ها، برنامه ها و راه های متفاوتی را پیشنهاد می کنند. این تنوع احزاب و جناح های سیاسی را در کشورها به وجود می آورد و رقابت و صندوق رأی جایگاه هر یک را معلوم می کند. در جامعه ی ما هم پس از یکی دو سال کوران انقلاب عملاً در کشور دو جناح سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا شکل گرفت که برای رسیدن به کرسی های قدرت با یکدیگر رقابت می کنند اما متأسفانه گاه قوانین خوب جمهوری اسلامی در قانون اساسی به شکل سلیقه ای تفسیر و تعریف و اجرا می شود که این مسئله مشکلاتی را به وجود می آورد و از سوی دیگر گاه اصول رقابت سیاسی رعایت نمی شود در حالیکه دیدگاه اصلاح طلبان جذب افراد حتی مخالفان است دیدگاه اصولگرایان حذف افراد حتی منتقدان است و این تفکر هم رقابت سیاسی را با چالش های مختلف مواجه می کند و هزینه ی فعالیت سیاسی را بسیار بالا می برد. همه می دانیم که در قانون اساسی همه ی آنچه به عنوان دموکراسی نامیده می شود آمده است. دموکراسی تنها رای گیری و شرکت مردم در تظاهرات و انتخابات نیست. دموکراسی یعنی قانون اساسی، تفکیک قوا، احزاب سیاسی فعال، مطبوعات آزاد، انتخابات آزاد، حاکمیت اکثریت، حفظ حقوق اقلیت دولت مسئول و پاسخگو که در نگاه برخی از اصولگرایان اصولاً انتخاب و رای مردم تزئینی است و دموکراسی منفور و بر مبنای همین تعریف هم با احزاب، مطبوعات، انتخابات، اکثریت و اقلیت برخورد می شود. امیدواریم در شرایطی که به دوران بلوغ جمهوری اسلامی نزدیک می شویم به تعاریف منطقی از دموکراسی و ارکان آن برسیم و همه ی جناح ها برای پیشرفت و توسعه ی کشور تلاش کنند.
رخشانی در ادامه با اشاره به دولت تدبیر و امید گفت: دولت آقای روحانی اگر چه برآمده از رأی اصلاح طلبان است اما دولت اصلاح طلبان نیست و ما هم از این دولت توقعات مشخصی داریم لذا حمایت ما از دولت، حمایت منتقدانه است یعنی با تمام قوت از دولت حمایت می کنیم و هر کجا هم در عملکرد دولت ضعف ببینیم انتقاد می کنیم. در داخل استان هم رویکرد ما به مدیریت استان همین است یعنی علی رغم نقدهایی که به روش و منش مدیریت استان داریم اما قدردان زحمات و تلاش های آنها هستیم و با تمام توان از آنان حمایت می کنیم.
وی تأکید کرد: تحلیل ما این است که مهمترین و بهترین شکل حمایت از دولت، سامان دهی مجلسی اصلاح طلب و همگام دولت است. بنابراین رویکرد ما به انتخابات مجلس، شرکت فعال، گسترده و با تمام توان است که منجر به انتخاب ۹ نماینده ی اصلاح طلب برای مجلس بشود و این همت و هماهنگی تمام اصلاح طلبان استان را می طلبد.
در ادامه حاضران جلسه به طرح دیدگاه های خود پرداختند؛ ابتدا احمد شهرکی مسرور گفت: با توجه به جایگاهی که قومیت و طوایف در استان دارند و با عنایت به عدم حضور احزاب سیاسی لازم است که افراد واسطه ای نقش احزاب را در میان طوایف ایفا کنند که باید برای آن برنامه ریزی بکنیم.
مهندس علایی در ادامه ی سخنان شهرکی مسرور گفت: قطعاً شخصیت های مؤثر و متنفذی داریم که بتوانند به جای احزاب نقش رابط را ایفا کنند وی افزود: متأسفانه در عمل دولت هیچگونه برنامه ی منسجمی برای جریان سازی اجتماعی نمی بینیم و گاه شاهد هستیم که صدای پنج نفر بلندتر از صدای عموم مردم است.
علایی در ادامه یادآور شد: مطالبات مردم سیستان گسترده است آنهم به دلیل شرایط مرگ و زندگی از حساسیت بیشتری برخوردار است که لازم است دولت و مسئولان استانی به این مطالبات پاسخ هایی در خور بدهند تا امید در دل مردم زنده بماند.
حبیب یعقوبی یکی دیگر از حاضران در جلسه بود که بر کارآمد بودن گزینه های انتخابات تأکید کرد و گفت: در گذشته اصلاح طلبانی در سمت نمایندگی بوده اند که متأسفانه نتوانستند اقدامات مؤثری انجام دهند.
محمد رضایی گفت: لازم است که در میان خواسته ها و مطالبات گوناگون یکسانی به وجود بیاوریم و درخواست های واحد در سیستان داشته باشیم. پراکندگی خواسته ها، نیروها را هم پراکنده می کند.
سخنگوی بعدی جلسه آریا نوری جنگی بود، وی ضمن تعریف اصلاح طلبی گفت: اصلاح طلبی یعنی اینکه ما برای کشور و انقلاب دلسوزتریم تا دیگران اما معنای این حرف آن نیست که همیشه مثال مادر و دایه باشد و کنار بمانیم. امروز متأسفانه به نام اعتدال است و به کام دیگران، این پرسش هنوز برای ما بدون پاسخ است که چرا از گزینه های مناسب اصلاح طلب در مدیریت ها استفاده نمی شود و مردم می گویند هنوز دولت احمدی نژاد در قدرت است.
جهانتیغ به عنوان سخنگوی بعدی جلسه خواهان دعوت از مدیران اجرایی غیرسیاسی برای شرکت در جلسات شد و همچنین افزایش تعداد جلسات را خواستار گشت.
چاری در اظهارنظر خود گفت: جناح مقابل هر چه می خواهد می گوید و رعایت هیچ کس و هیچ خط قرمزی را نمی کند اما ما را که با رعایت حرمت ها و حریم ها می خواهیم اظهارنظر کنیم دعوت به صبر می کنید. در بحث انتخابات آنان گزینه های خود را مشخص کرده اند و جلسات انتخاباتی برگزار می کنند اما ما نگران معرفی کاندیداهای خود هستیم. به نظرم باید جدی تر وارد عرصه بشویم.
سخنگوی بعدی جلسه مهندس راشکی گفت: اصلاحات یعنی حذف کجروی ها و تشکیل جامعه ی آرمانی، جامعه ی مطلوب با فرمانداران و مدیران بی اعتقاد به سیاست های دولت تحقق نمی یابد، اگر مدیران دولت قبل با برنامه ها و سیاست های دولت هماهنگ بوده اند که نمی توانند سیاست ها و برنامه های مخالف آن را اجرا کنند و اگر می گویند خود را تطبیق می دهند که دولت باید بداند با کسانی که بر مبنای جهت وزش باد حرکت می کنند نمی تواند جامعه مطلوب بنا کند.
هادی کیخا ضمن تأئید سخنان مهندس راشکی گفت: مدیریت در سیستان هیچ نسبتی با اصلاح طلبان و دولت تدبیر و امید ندارد، برای این بزرگواران احترام قایل هستیم اما شرایط اقتضائات جدیدی دارد که همه باید بپذیریم.
وی ادامه داد: گاهی گفته می شود اگر آب بیاید مشکلات حل می شود، این طور نیست، مدیریت توانا می تواند مشکل آب را هم حل کند. وی افزود: ما باید دولت را نقد کنیم. ما از آقای استاندار گلایه داریم چطور فرزندانمان جنوب استان همه مستقر شده اند که جای تشکر دارد اما در شمال استان این اتفاق با تأخیر طولانی همراه است.
میرشکار سخنگوی دیگر جلسه بود که ضمن گلایه از مدیران انتصابی گفت: متأسفانه در مواردی دوستانی که به عنوان مدیر دولت تدبیر و امید منصوب می شوند نسبت به نیروهای همفکر خود در ادارات بی اعتنا هستند وی در ادامه خواهان افزایش تعداد جلسات به منظور هماهنگی بیشتر نیروهای اصلاح طلب شد. در پایان جلسه دکتر سیدالحسینی طی سخنانی گفت: دوستان نگران نباشند علی رغم آنچه در ظاهر به نظر می رسد و تبلیغ می کنند مردم سیستان با افکار و رفتار اصلاح طلبان میانه ی خوبی دارند که نمونه ی آن رأی به آقای دکتر روحانی است. وی افزود: گزینه های مجلس را زیاد کنید و با هم آهنگی بر روی افراد مشخص تمرکز کنید، موفقیت دور از دسترس نیست.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا