خرید تور تابستان

سومین ماه گفتار تولیت شمس تبریزی برگزار شد

سومین ماه گفتار تولیت آرامگاه شمس تبریزی در محل صحن شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد.
به گزارش دریافتی انصاف نیوز، در این مراسم که به همت تشکل مردم نهاد “ خانه دانش و فرهنگ زریاب “ با حضور جمعی از اساتید، شعرا و فرهنگ دوستان برگزار گردید دکتر محمد باقر محسنی با موضوع “تاثیر قران و حدیث در کلیات شمس تبریزی “به ایراد سخنرانی پرداخت. 
استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: ادبیات به عنوان یک رشته هنری برای برای تجلی ماهرانه به یک سری چاشنی‌هایی نیاز دارند تا خود را بیش از هر رشته دیگری در معرض تماشای تیزبینان قرار دهد. در این میان، شعرا و نویسندگانی که بیش از دیگران ذائقه علمی و عرفانی دارند مشتاقتر از بقیه دلی به دریای پرگوهر قرآن و احادیث می‌زنند که از آن میان می‌توان به عارف نامی و مست می‌لایزالی – ملای رومی- اشاره کرد. 
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: مولانا جلال الدین بلخی هرگز شعر و شاعری را شغل و حرفه خود نمی‌دانست بلکه به نظر او شعر بهترین ابزار بیان عواطف درونی و احساسات بشری بوده و از آن برای ارائه تجربیات فکری و افکار بلند عرفانی کمک گرفته است. وی تاکید کرد: مولوی سالکی راستین بود که پیوسته از دو چشمه فیاض قرآن و حدیث سیراب می‌شد و بنا به تعبیر زیبای نویسنده “ سر نی “ آشنایی او با قرآن هم از جهت لزوم استفاده متصوفه از آیات وحی در انتساب سخنان خود به کلام خدا و هم از جهت سابقه اشتغال خانوادگی وی به وعظ و تذکیر بوده است. 
دکتر محسنی با اشاره به اینکه مولانا در استفاده از انواع روش‌های شعری از آیات و احادیث استاد بوده است افزود: مولانا گاه عین یک آیه یا حدیث را درون بیت بصورت اقتباسی به کار برده، گاه قسمتی از آیه یا حدیث را ماهرانه نگین انگشتری سروده‌هایش نموده و گاه با عنایت به احاطه اش بر آیات و احادیث پیامهای شعری خود را با مفاهیم قرآنی و اسلامی آذین بسته و بصورت تلمیح و تضمین کلام خویش را آراسته است. 
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مصادیق متعدد استفاده مولانا از آیات و احادیث خاطرنشان کرد: مولانا گاه چنان با قدرت نمایی و هنرمندی، فارسی و عربی و متن و حدیث یا آیه را در هم می‌آمیزد که اصل در فرع گم می‌شود که از آن جمله می‌توان به غزل 1948 با مطلع “ بانگ‌اید هرزمانی زین رواق آبگون آیت انا بنیناها و انا موسعون “ اشاره کرد. 
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا