ترامپ و نوستالژی کمپین انتخاباتی | گزارش تحلیلی CNN
به نوشتهی CNN رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دارد کم کم به نقطه اوج نزدیک میشود. آنهم در حالیکه تاکنون بیش از انگشتان دو دست از دموکراتها از اشتیاقشان به حضور در رقابت ریاستجمهوری گفتهاند، اما در این سوی میدان جمهوریخواهان هنوز گزینه نهاییشان را رو نکرده بودند؛ که بالاخره سهشنبه شب گذشته این اتفاق افتاد و گزینه نهایی جمهوریخواهان هم در انتخابات ۲۰۲۰ مشخص شد و او کسی نیست جز دونالد ترامپ که میکوشد حضورش را در کاخ سفید چهار سال دیگر تمدید کند.
به گزارش شفقنا از سیانان؛ پرزیدنت دونالد ترامپ با ایراد سخنرانی در فلوریدا رسما کارزار انتخابات ۲۰۲۰ را آغاز کرد. سخنرانی عجیبی که رسانههای غربی از مناظر مختلفی آن را مورد تحلیل قرار دادهاند. آنچه در سطور بعدی میآید، تحلیلی است که استفن کالینسون کارشناس سیانان بر مراسم اعلام حضور ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ نوشته و از طریق گفتههای ترامپ شانس و میزان موفقیتش را در انتخابات مورد بررسی قرار داده است.
پرزیدنت دونالد ترامپ سهشنبه شب گذشته بزرگترین نمایش سیاسی جهان را اجرا کرد. نمایشی برای اعلام رسمی حضورش در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۰؛ که تحلیلگران سیاسی آن را نمایش تکرار سیاستهای ستاد انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ نام گذاشتند. در حقیقت دونالد ترامپ تمام کارهایی را که در سال ۲۰۱۶ منجر به پیروزیاش در انتخابات شده بود، در شب اعلام رسمی آغاز کارش در مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۰ تکرار کرد. سیاستی که باعث شد رسانهها برنامه سهشنبه شب او در فلوریدا را «شنا کردن در حوضچه نوستالژی» بخوانند. در واقع ترامپ در گردهمایی هوادارانش در فلوریدا دوباره به هیلاری کلینتون حمله کرد، رسانهها و بهقول خودش «فیکنیوز»ها را از دم تیغ گذراند، یکبار دیگر با سخنانش مهاجرهراسی را موجب شد و البته انتخاب غیرقابل پیشبینی و شوکآور خودش را در انتخابات گذشته مورد ستایش و تجلیل قرار داد. در یک جمله، بهگفته رسانهها «ترامپ درست مانند سال ۲۰۱۶ رفتار کرد».
ترامپ پیش چشمان جماعتی پرتعداد یکبار دیگر وعدههایی پرشمار به هوادارانش داد. قولها و وعدههای جسورانه و جذاب و در عینحال پوپولیستی و عوامفریبانه که خیلیها بر این باورند میتوانند او را دوباره در انتخابات پیشرو نیز به پیروزی برسانند.
اما در عین حال مراسم آغاز کارزار انتخاباتی ستاد دونالد ترامپ برای انتخابات سال ۲۰۲۰ برای عدهای نیز نشانههای دیگری در خود داشت. درواقع برخی بر این عقیدهاند ترامپ با گفتههایش در این مراسم این خطر را به جان خرید که رگ غیرت رقبا و دشمنانش را جنبانده و آنها را با هم متحد کرده و در نهایت رئیسجمهوری تکدورهای باشد.
آغاز رسمی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در اورلاندو فلوریدا، در کنار اولین بحثهای دموکراتها که هفته آینده برگزار خواهد شد، رقابت انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ را به سطح جدیدی ارتقا میدهد. سطحی که میتواند مشخص کند و بهروشنی بگوید که آیا این احتمال وجود دارد که رایدهندگان آمریکایی یک بار دیگر به نامتعارفترین و البته نفاقافگکنترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا رای دهند یا نه.
در مراسم سهشنبه شب برای لحظاتی چنین بهنظر میآمد که ترامپ میخواهد با تکرار شعار محوری کمپین رونالد ریگان، «صبح در آمریکا» که در سال ۱۹۸۴ به انتخاب مجددش ختم شد، تمام خرابکاریهایش در چهار سال گذشته را از اذهان و افکار مردم بزداید. درواقع انگار او داشت وردی را تکرار میکرد که در سال ۱۹۸۴ رونالد ریگان را دوباره به کاخ سفید رسانده بود: «آیا تو در حال حاضر بهتر از چهار سال پیش نیستی؟»، که بل مطلب را درباره مفهوم کمپین ترامپ آشکار میکند.
ترامپ با اشاره به اینکه آمریکای حال حاضر «شاید بهترین اقتصاد تاریخ آمریکا» باشد که موفق به ایجاد میلیونها شغل جدید، فزایش قابل ملاحظه تولید و دستمزدها و… شده، گفت: «کشور ما نسبت به چهار سال پیش پررونقتر، موفقتر و قدرتمندتر شده و دارد به سوی قلههایی بلندتر پیش میرود. اقتصاد آمریکا مایه حسرت همه دنیا شده است و تا وقتی که این گروه را بر سرکار نگه دارید، راهی فوقالعاده پیش رو خواهیم داشت. آینده آمریکا هرگز روشنتر و بهتر از امروز نبوده است». درواقع ترامپ همه زورش را زد تا شاید بتواند چهار سال دیگر هم در کاخ سفید بماند.
لفاظیهای ترامپ البته همراه بود با حملات به افراد و سیاستهای مختلف. موضوعی که نشان میداد ترامپ فکر میکند راه و روشی که دو سال و نیم پیش او را به کاخ سفید رساند، باز هم قادر به این کار خواهد شد. او گفت: «ما این کار را یکبار کردیم، حالا میخواهیم یکبار دیگر هم این کار را بکنیم و اینبار البته باید کار را تمام کنیم».
دونالد ترامپ البته با گفتههایش درباره مهاجران و تصویرهای حیرتانگیزی که از آنها بهعنوان جنایتکاران بالقوه و نابودکنندگان اقتصاد آمریکا ترسیم کرد، رسانهها را نیز به چالش کشید. او همچنین یکبار دیگر پای ای.میلهای هیلاری کلینتون را به کمپین انتخاباتیاش باز کرد و دموکراتها را متهم به ویران کردن کشور کرد. ترامپ درباره پرونده ارتباط ستادش با روسها هم گفت که در مورد بازرس ویژه رابرت مولر، «پرونده را برده» و در مورد ممنوعیت سقط جنین هم دموکراتها را متهم کرد که «موافق شکافتن رحمهای مادران و بیرون کشیدن جنینها هستند».
حملات و تهاجمات ترامپ به افراد و جریانات دیگر در حقیقت ادامه استراتژی سیاسی منحصربهفردی بود که او در دو سال و نیم اخیر در کاخ سفید پیش گرفته و در تمام این مدت نیز مایه خشنودی و موفقیت او بوده است. روشی که در اوایل مراسم پسر دونالد ترامپ، یعنی دونالد ترامپ جونیور هم بهکار گرفت و با ترور شخصیتی جو بایدن، مهمترین کاندیدای دموکراتها نشان داد که این رویه برای نزدیکان و هواداران ترامپ به یک رویه جاری تبدیل شده است.
خوشبختی و امنیت
صحبتهای ترامپ را البته خیلی از کارشناسان مستقل و چپ و حتی جمهوریخواهان کلاسیک، پوپولیستی، نژادپرستانه و ملیگرایانه خواندند. صفتهایی که درباره اقدامات او در دو سال و نیم اخیر بارها و بارها بهکار رفته است؛ در مواردی چون انتصاب قضات دیوان عالی کشور و سیاستهای مبارزه با مواد مخدر، انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به شهر اورشلیم، خروج از توافق برجام، وعده رسمی ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا برای آزادی کوبا و ونژوئلا خواهد جنگید، و البته حمایت از برنامههای فضایی آمریکا و ارسال فضانوردان به مریخ.
حالا ترامپ که برخلاف دیگر روسای جمهوری که خسته و فرسوده پای به کمپین انتخاب دوبارهشان میگذارند، بهسان یک ستاره راک که میخواهد بهترین آهنگهایش را اجرا کند، به عرصه رقابت وارد شده است، بهگفته بسیاری از کارشناسان سیاسی شانس زیادی برای انتخاب مجدد دارد و اصلیترین دلیل شانس زیاد او این است که او هیچگاه کمپین انتخاباتیاش را رها نکرده و از آن فاصله نگرفته است. به باور کارشناسان سیاسی ترامپ از همان اوان ورود به کاخ سفید راه و روشی را دنبال کرده که اکنون نشانهاش را در کمپین جدیدش هم میبینیم. در و.اقع دونالد ترامپ در مراسم اعلام حضورش در کارزار ریاستجمهوری درست طبق همان سیاست و استراتژی پیش رفت که الان دو سال و نیم است آن راه را میرود. او از همان راه و روش و سبکوسیاق منحصربهفرد و اغلب تاریکی استفاده کرد که وجه غالب سیاستهای او را شکل میدهند. او یکبار دیگر تبحرش را در رفتار با هواداران و جمعیت پرشماری که پیرامونش جمع آمده بودند به اثبات رساند. یکبار دیگر تکرار میکنیم او جوری پای به میدان رقابت گذاشت که انگار هنوز سال ۲۰۱۶ است و ترامپ نیز همچنان آن کاندیدای تازهنفس و با انگیزهای است که به میدان آمده تا شگفتی بزرگی بر پا کند.
این نوع رفتار و سبکوسیاق انتخاباتی البته ریسکهایی نیز دارد. ریسک از دیت دادن هواداران- همان اتفاقی که در انتخابات میان دوره کنگره شاهد بودیم و باعث شد بیشتر صندلیها به دموکراتها برسد. اما موضوع این است که دونالد ترامپ هیچوقت خود را یک جمهوریخواه کلاسیک ندانسته و درواقع شکست انتخابات میاندوره را شکست خود نمیداند. از این رو هم هست که چنین تازهنفس و تهاجمی کارزارش را آغاز کرده است.
انتهای پیام