شکوریراد: جرمی به نام فتنه نداریم / الله کرم: موسوی باید پاسخگو باشد
مناظره «سیر تحول دانشگاه قبل و پس از انقلاب» در مشهد با حضور حسین اللهکرم رئیس شورای هماهنگی انصار حزبالله و علی شکوریراد نماینده اصلاحطلب مجلس ششم برگزار شد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، حسین اللهکرم رئیس شورای هماهنگی انصار حزبالله دقایقی پیش در مراسم سیر تحول دانشگاه قبل و پس از انقلاب خطاب به علی شکوریراد نماینده اصلاحطلب مجلس ششم گفت: از آنجایی که شما یقه سفید هستید ابتدا مناظره را شما آغاز کنید.
شکوریراد با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: پیروزی انقلاب متعلق به مردم است و حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن تاییدکننده هیچ شخص و جناحی نیست.
اللهکرم با بیان اینکه برخی امروز به دنبال اتهام بنده هستند تصریح کرد: اصلاحطلبان خود خشونت را به دانشگاه کشیدند و جریان انحصارطلبی را به دانشگاه آوردند و امروز فکر میکنند با تعویض لباس کسی آنها را نمیشناسد.
وی خطاب به شکوریراد گفت: شما عدالتخواهی را با اشرافیگری عوض کردهاید و به سمت گفتمان لیبرال رفتهاید و کسی که از گفتمان انقلاب به سمت لیبرال برود راه برگشت ندارد.
رئیس شورای هماهنگی حزبالله خاطرنشان کرد: جریان صلح را موسوی، هاشمی و رضایی به امام تحمیل کردند و به نظر نمیرسد هیچ اصلاحطلبی امام را دوست داشته باشد.
شکوریراد با بیان اینکه اصلاحطلبان اللهکرم را از خیابان به پشت تریبون آوردهاند گفت: ما قدر افرادی نظیر اللهکرم را میدانیم اما صحبتهای ایشان راجع به اصلاحطلبان را تایید نمیکنیم.
وی نماز را مهمتر از حجاب دانست و بیان کرد: بنده به عنوان اصلاحطلب به مسئله حجاب بسیار اهمیت میدهم اما معتقد هستم که یک فرد بیحجاب به فردی که با حجاب است و اختلاس میکند شرف دارد.
شکوریراد ادامه داد: این درست نیست که ما افراد کراواتی را بد بدانیم و بگوئیم اینها از اسلام و دین خارج شدهاند.
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم خطاب به اللهکرم گفت: آیا شما حاضرید رفراندم جمهوری اسلامی را دوباره برگزار کنید که اگر حاضر نیستید و شهامت برگزاری را ندارید این عیب از اسلام و جمهوری نیست بلکه عیب به عملکردها مربوط میشود.
اللهکرم در واکنش به اظهارات شکوریراد که بیان کرده بود ما تو را از خیابان به پشت تریبون کشاندیم گفت: بله بنده و امسال بنده خیابانی و بیابانی هستیم اما اگر در بیابان بودهایم از کشور دفاع کردهایم و اگر در خیابان بودهایم به مفاسد اعتراض کرده و در خیابانها آتش و دود به راه نینداختهایم.
وی افزود: ما جرأت برگزاری رفراندم را داریم زیرا انتخابات ما و مراسم 22 بهمن ما در واقع به نوعی رفراندم است.
شکوریراد بیان کرد: دولت مهندس موسوی از سوی امسال آقای اللهکرم به کف اسلامی متهم میشود در صورتی که در شرایط تحریم در زمان دولت موسوی ایشان طوری عمل کردند که هیچ مستضعفی به خاطر گرسنگی از دنیا نرفت و به خاطر همین مسئله در سال 88 همین گروه مستضعفین طرفدار وی بودند.
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم با اشاره به اینکه عدهای پایشان به جبهه نرسیده اما اللهکرم ارادت خاصی به آنان دارد، خطاب به اللهکرم عنوان کرد: آیا شما از زندگی من خبر دارید که بنده را یقه سفید، به جبهه نرفته و مرفه خطاب میکنید که این ادعاهای شما ناصواب است و اگر شهامت داشته باشید در همین جلسه عذرخواهی میکنید.
وی در واکنش به این مسئله که موسوی در بحبوحه جنگ استعفا داده است افزود: من از استعفای ایشان دفاع نمیکنم اما فقط میدانم موسوی در اعتراض به بازسازی سیاستهای پس از جنک استعفا داده است.
اللهکرم در واکنش به اظهارات شکوریراد که باید از وی عذرخواهی کند عنوان کرد: شما که با مستضعفین بودید اما امروز از حالت عدالتخواهی در آمدهاید و با تکنوکراتها دست در دست شدهاید باید جواب دهید و شما که من را خیابانی خطاب میکنید باید توبه کنید.
وی افزود: آقای هاشمی در رأس اشرافیگری هستند و شما طرفدار ایشان و پسرشان هستید در صورتی که امروز هم معاون اول آن آقا و هم پسر این آقا باید دستشان قطع شود.
رئیس شورای هماهنگی حزبالله متذکر شد: طرفداران شما شعار مرگ بر آمریکا را به مرگ بر روسیه تبدیل کردهاند و سپس شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران و در نهایت هم مرگ بر اصل ولایت فقیه را مطرح میکنند اما ما نمیگذاریم علیه جمهوریت شورشی ایجاد شود.
شکوریراد بعد از اظهارات اللهکرم به حوادث کوی دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: بعداز حوادث کوی دانشگاه و حوادث سال 88 زندانها پر از دانشجویانی شد که ناخواسته مجبور شدند رنج زندان را تحمل کنند.
وی تصریح کرد: کمیتههای انضباطی زمانی شکل گرفت که افراد گمان میکردند دانشجو نباید به دادگاه فرستاده شود و رسیدگی به کارهایش باید در همین کمیتههای انضباطی صورت گیرد اما متاسفانه در زمان آقای احمدینژاد این کمیتهها به مکانی برای انتقال دانشجو به دادگاه و نهایت زندان تبدیل شد.
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم خاطرنشان کرد: چون احزاب اجازه فعالیت سیاسی نداشتند بار سیاسی به دوش دانشجو افتاد و دانشجویان مجبور شدند صدای جامعه باشند که متاسفانه هنوز شاهد حضور دانشجویان در زندانها هستیم و این نشان میدهد نظامی که دانشجو را زندانی کند دچار یک اشکال اساسی است.
اللهکرم در ادامه جلسه که پرسش و پاسخ دانشجویان بود خطاب به دانشجویی که به اللهکرم گفت شما چکارهاید که کنسرتها را سرکوب میکنید و برای وزارت ارشاد تصمیم میگیرید بیان کرد: انقلاب اسلامی ما در چارچوب اجرای حدود به امر به معروف و نهی از منکر من و شما برمیگردد که در وصیتنامه امام(ره) هم آمده که برای امر به معروف و نهی از منکر در چارچوب قوانین اسلامی به مسئولان تذکر داده شود پس بنابراین اگر من و شما تاخیر کنیم اسلام تاخیر نمیکند.
شکوریراد نیز در پاسخ و واکنش به اظهارات دانشجویی که بیان کرده بود دعواهای خود را به دانشگاه نیاورید چرا که مردم از دعوای شما خسته شدهاند گفت: مردم باید بر عملکرد مسئولان نظارت داشته باشند چرا که هیچ مسئولی نیست که در معرض خطا و فساد نباشد.
وی ادامه داد: آیا شما دانشجویان نمیخواهید بدانید 830 میلیارد دلار پول در دوران احمدینژاد کجا هزینه شده است و آیا میخواهید که ما صحبتهای خود را پشت درهای بسته مجلس انجام دهیم و به شما نگوییم که 22 میلیارد دلار که به صورت چمدانی رفته و برنگشته چه شده است پس اگر دانشجو بگوید به ما چه ربطی دارد این نشان دهنده معضل بزرگی در جامعه است.
شکوریراد متذکر شد: کمترین کاری که دولت آقای احمدینژاد کرده تقلب است.
وی در ارتباط با عاشورای سال 88 عنوان کرد: عاشورای 88 دروغ بزرگ صدا و سیما بود که به خورد مردم داد و اکثر صحنههای فیلمبرداری صحنهسازی شده بودند.
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم در ارتباط با پاره شدن عکس امام در 16 آذر عنوان کرد: ما تاکنون شاهد این مسئله نبودهایم که حتی در بدترین شرایط توسط مردم یا دانشجویان پاره شده باشد و این مسئله نیز صحنهسازی است.
اللهکرم در واکنش به اظهارات شکوریراد خاطرنشان کرد: موسوی در زمان انتخابات 36 هزار نفر سر صندوقها مسئول کرده بود که بنده با مسئول صندوق تبریز روز بعد انتخابات تماس گرفتم و ایشان به من گفت به ما گفتهاند اعلام تقلب کنید در صورتی که ما تقلب ندیدهایم.
وی خطاب به شکوریراد گفت: وقتی آقایان طرفدار آزادی شدند و عدالت را رها کردند اعتماد ما به آنان متزلزل شد در صورتی که پیش از این ما شما را افرادی انقلابی میدانستیم.
شکوریراد شکوفاترین دوران اقتصادی را دوران خاتمی عنوان کرد و افزود: دولت جدید نیز در شرایط خاصی شکل گرفته که زیر تیغ مجلس است و مجبور به اجرای سیاستهای آنان است که امیدواریم در انتخابات آتی اصلاحطلبان روی کار بیایند.
وی در واکنش به اظهارات دانشجویانی که موسوی را فتنهگر میخواندند اظهار داشت: موسوی هیچ زمانی مقابل ولایت فقیه نایستاده و ما در قوانین جرمی به نام فتنه نداریم و کلمه فتنه را شما از خودتان اختراع کردهاید.
اللهکرم به اظهارات شکوریراد واکنش نشان داد و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب همیشه مدافع آرای مردم بودهاند و همان طور که در سال 88 رای مردم را حقالناس خواندند و از آن دفاع کردند در زمان آقای روحانی نیز مدافع رای ایشان شدند.
وی در ارتباط با جرم موسوی خاطر نشان کرد: موسوی در تهران آرایش بیشتر از احمدینژاد بود و به همین علت اعلام زودهنگام برای پیروزی کرد که این مسئله درست نبود و همچنین وی موجب کشته شدن حدود 38 نفر نظیر نداآقاسلطان شد که بنده نیز میگویم سرویسهای جاسوسی این خانم را کشتهاند و عدهای گلوله نیروی انتظامی را موجب کشته شدن این فرد میدانند.
وی گفت: برخی همچون علی مطهری نظرشان این است که هم احمدینژاد و هم موسوی محاکمه شوند اما من میگویم موسوی بسترساز این مسائل بوده و باید پاسخگو باشد.
گزارش ایرنا از مناظره:
این روزها مشهد پایگاهی برای مناظره، گفت و گو و ابراز دیدگاههای چهره های سیاسی است.
در همین چارچوب ‘آنچه بر سر ما رفته است ‘موضوع مناظره میان ‘حسین الله کرم’ رییس شورای هماهنگی نیروهای حزب الله و ‘علی شکوری راد’ نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی بود که عصر روز دوشنبه در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مناظره دو فعال سیاسی دیدگاههای خود را در مورد سیر تحولات دانشگاهها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و عملکرد دولتها در قبال آن طرح کردند.
رییس شورای هماهنگی نیروهای حزب الله در این نشست گفت: در دنیا سه انقلاب بزرگ وجود دارد که انقلاب فرانسه، روسیه و انقلاب اسلامی ایران را شامل می شود.
‘حسین الله کرم’ افزود: انقلاب کبیر فرانسه بر مبنای بورژوازی، انقلاب روسیه بر پایه کارگری و پرولتاریا بود که یک تاکتیک داشت اما انقلاب اسلامی ایران عصیانی بر مدرنیته بود.
وی در تحلیل فضای دانشگاهی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی گفت: آن زمان دانشگاه دنبال توده مردم راه افتاده و امام خمینی(ره) را به عنوان رهبر یک حرکت بلامنازع پذیرفت و در پی آن انقلاب دوم و فتح لانه جاسوسی را رقم زد.
او افزود: پیش از آن در روز 22 بهمن مردم در مقابل کودتای ‘ژنرال هایزر’ آمریکایی و ارتش شاهنشاهی ایستادگی و دست بیگانگان را از انقلاب اسلامی کوتاه کردند.
این فعالی سیاسی ادامه داد: 22 بهمن روز دفاع از انقلاب اسلامی است و باید در این زمان محکم به دهان کسانی زد که می خواهند عوامل فتنه را از حصر خارج کنند، همچنان که بخشهایی را در دانشگاهها و جاهای دیگر در دست دارند.
وی در بررسی عملکرد دولتهای پس از انقلاب نیز گفت: همواره طرفدار دولت مستضعفین بوده ایم و همچنان نیز هستیم.
الله کرم افزود: دولت اول احمدی نژاد دولت مطلوب و مورد نظر ما است ضمن آنکه دولت شهید رجایی و بخشهای زیادی از دولت موسوی هم مورد تایید بود.
وی ادامه داد: در باب دولت بازرگان نیز از آنجا بدان نقد وارد است که اسلام را برای ایران می خواست اما ما ایران را برای اسلام می خواهیم.
او گفت: در این میان دولت هاشمی برای آنکه کشور را به سمت توسعه، نوسازی و بازسازی ببرد گرایش به سمت مدرنیزاسیون سریع داشت و آن را دنبال می کرد که ما مخالف آن بودیم.
رییس شورای هماهنگی نیروهای حزب الله افزود: در این نگاه و حرکت اصولی همچون ساده زیستی، عدالتخواهی و استکبارستیزی را به سمت لیبرالیزه شدن بردند، پولدار شدن و اشرافیگری ترویج شد و پول و اشرافیگری جایگزین ارزشها گردید.
وی گفت: آن زمان شاهد ترویج شکاف طبقاتی و نابرابریهای اقتصادی بودیم اما در دولت خاتمی نقدها بسیار است.
او افزود: در دولت خاتمی کار را به جایی رساندند که تحلیگرهای سازمان مجاهدین انقلاب آن را دوره ای دانستند که انقلاب خروج کرده و بازگشت به قبل دارد و طبقه متوسط مدرن به جای فریاد یا حسین، فریاد یا غرب یا غرب دادند.
الله کرم گفت: آن زمان دولت به ویژه در ماجرای تیر 78 از جریان دانشجویی به عنوان ابزار استفاده کرد و تا آنجا که منوچهر محمدیها و احمد باطبیها از آن بیرون آمده و امروز در خدمت رسانه های بیگانه قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: آنان تصور می کردند با فشار از پایین از طریق جریان دانشجویی و چانه زنی از بالا توسط رییس دولت می توانند در قدرت بمانند اما زمان چندانی طول نکشید که دانشجویان از جریان اصلاحات به دلیل همین استفاده ابزاری بریدند.
او گفت: چنانکه وقتی انحصارگرایی آقایان در مجلس ششم موجب شد دست به تحصن بزنند، دانشجویان با آنان همراه نشدند.
رییس شورای هماهنگی نیروهای حزب الله افزود: بسیجیان همواره از کشور و نظام دفاع می کنند، ما این کشور را همراه شما با خون به دست آوردیم و جلوی هر اقدام براندازانه می ایستیم و اجازه نمی دهیم شورشی علیه جمهوریت روی دهد.
نماینده اصلاح طلب مجلس ششم هم در این مناظره گفت: 22 بهمن زمان تجدید عهد ملت با آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی، شعار اصلی جمهوری اسلامی و شهدایی است که برای دستیابی به استقلال و آزادی از جان گذشتند و تجدید عهد با امام راحل است که روح جدیدی در ملت دمید و آنان را یکپارچه نمود و آنها هم حکومت پادشاهی را سرنگون کردند.
‘علی شکوری راد’ افزود: هنگام پیروزی انقلاب اسلامی دانشجوی سال اول رشته پزشکی بودم، آن زمان صحنه های هیجان انگیز بسیاری دیده ایم اما نخستین باری که امام خمینی(ره) را دیدم برایم بسیار دلنشین و هیجان انگیز بود از آن رو که در برابر فردی قرار داشتم که برای ما مظهر تمام آرمانها بوده و همچنان هم می باشد.
وی گفت: اگر کسی امام خمینی(ره) را به خوبی بشناسد دچار اشتباه در موضعگیری نسبت به ایشان نمی شود.
این فعالی سیاسی مدعی شد: امام راحل را دو دسته در این سالها تخریب کردند، گروهی که از ابتدا در مقابل امام(ره) و دشمنان وی بودند و او را بد معرفی کردند و عده ای هم دوستان نادانی که از امام راحل خیلی بد دفاع کردند و رفتارها، خشونتها، بدفکریها، فسادها و عملکردهای نادرست خود و نیز بی اعتناییها به مردم و عقلانیت را به حساب امام(ره) گذاشتند و جوان امروز ما را دچار توهم کردند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران بسیار اصیل بود و مردم در آن شرکت داشتند و واقعا خواست مردم و حرکتی مردمی بود که نظام پادشاهی را سرنگون کرده و نظام جمهوری اسلامی را برپا کردند.
شکوری راد با بیان اینکه به خواست مردم این نظام متصف به اسلام و متعلق به همه مردم است افزود: نظام جمهوری اسلامی در ‘شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی’ تعریف می شود بنابراین سالگرد پیروزی انقلاب هم متعلق به خود مردم است.
وی خطاب به دانشجویان گفت: اگر شما در سنی نبودید که انقلاب را درک کنید بطور قطع پدران و مادران شما در آن سهیم بوده اند و بیان می کنند که تا چه حد اخلاص و آرمان منشا حرکتهای آنان بوده است.
او افزود: انقلاب اسلامی متعلق به مردم است، باید متعلق به مردم بماند و سالگرد آن هم متعلق به مردم است لذا نباید عده ای این انقلاب را مصادر کننده و حضور مردم را در راهپیمایی 22 بهمن به حساب تایید خود بگذارند.
وی ادامه داد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن تایید هیچ شخص، جناح و فرد مسوولی نیست بلکه تایید حرکتی است که پدران و مادران شما با اخلاص و عمل صالح پایه گذاری کردند.
این فعال سیاسی در تشریح فضای دانشجویی دوران بعد انقلاب نیز گفت: آن زمان فضا برای دانشجویان کاملا باز و آزادیهای سیاسی نزدیک به مطلق بود.
وی افزود: آزادیها به حدی بود که همه گروههای سیاسی و تفکرات برای خود روزنامه، حزب و سازمان داشتند و به تناسب آن در دانشگاهها حضور یافته بودند.
شکوری راد گفت: این فضا تا سال 1360 ادامه یافت تا آنکه منافقین اعلام مبارزه مسلحانه علیه نظام اسلامی دادند و بعد از آن فضای سیاسی جامعه محدود و به تبع آن فضای سیاسی دانشگاهها هم تقریبا یکدست شد و انجمن اسلامی تنها تشکلی بود که اجازه فعالیت داشت.
وی ادامه داد: به مرور دفتر تحکیم وحدت به عنوان تشکلی سیاسی وارد عمل شد و با تشکیل جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز این فضا تغییر کرد.
او در تحلیل عملکرد دولتها هم با بیان اینکه مدل اقتصادی دولت موسوی برخاسته از انقلاب بود افزود: انقلاب اسلامی زمانی شکل گرفت که گفتمان جهان مارکسیستی بود اما انقلاب اسلامی در این گفتمان تحول ایجاد کرد و فضای کارگری و حمایت از طبقات ضعیف و مستضعف را با تکیه بر ارزشهای اسلامی محور قرار داد.
وی همچنین با بیان اینکه سیاستهای انقباضی اقتضاء دوران جنگ بود گفت: در دوره هاشمی سیاست تعدیل اجرا شد که نسبتا تند بود اما در دوره خاتمی این سیاست تعدیل دوباره تعدیل شد و روند توسعه ای که هاشمی اتخاذ کرده بود و طبقات ضعیف در آن تحت فشار قرار گرفته بودند تعدیل شد.
او شکوفاترین دوره اقتصادی بعد از انقلاب را دوره خاتمی ذکر و بیان کرد: با وجود آنکه شعار این دولت سیاسی بود اما بیشترین رونق اقتصادی در همین دوره بود.
شکوری راد ادامه داد: در این میان دولت روحانی دولتی نیست که خیلی چارچوبهای تعریف شده ای داشته باشد و دولتی اعتدال از مجموعه ای از سیاستهای اعتدالی دولت هاشمی و خاتمی برخوردار است که زیر تیغ افراطیون مجلس شورای اسلامی قرار دارد و ناچار است برخی سیاستهای خود را بدان سمت سوق دهد.
انتهای پیام