تفاهم نامهی فرهنگی از زادگاه تا بارگاه شمس تبریزی
با حضور فرماندار و شهردار کلانشهر تبریز و فرماندار و شهردار خوی تفاهمنامهی فرهنگی از زادگاه تا بارگاه شمس تبریزی منعقد شد.
به گزارش دریافتی انصاف نیوز، در آیین عقد این تفاهمنامه که در فرمانداری شهرستان خوی و با حضور فرماندار و شهردار و رییس شورای اسلامی شهر تبریز و اعضای هیئتمدیره موسسه تولیت آرامگاه شمس تبریزی و نمایندگان مردم خوی در شورای اسلامی شهر برگزار شد، دکتر رحیم شهرتی فر، فرماندار شهرستان تبریز گفت: امیدواریم با عقد تفاهمنامه فرهنگی «زادگاه تا بارگاه شمس» شاهد توسعه همکاریهای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بین شهرهای خوی و تبریز باشیم.
وی افزود: در حال حاضر 59 سازمان مردمنهاد فعال در تبریز وجود دارد که با ایجاد ارتباط مابین سازمانهای مردمنهاد خوی و تبریز میتوان شاهد انتقال تجربیات ارزشمند این سازمانها باشیم.
دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه اظهار داشت: در جهت توسعه بارگاه شمس تبریزی باید برای برگزاری همایشها، تورهای گردشگری و ایجاد کارگروههای تحقیقی مشترک برنامهریزی شود.
وی گفت: برای ساخت بارگاه شمس تبریزی در خوی نیازمند مشارکت مردمی و بخش خصوصی هستیم؛ که شورای شهر تبریز و شهرداری این شهر آماده انتقال تجربیات خود در این زمینه به موسسه تولیت آرامگاه شمس تبریزی است.
صادق نجفی شهردار تبریزی در این مراسم گفت: اگر بخواهیم تبریز را به یک شهر توسعهیافته تبدیل کنیم باید سایر شهرهای همجوار تبریز هم توسعهیافته شوند تا از مهاجرت به تبریز جلوگیری شود.
وی افزود: با ایجاد تورهای خوی و تبریز گردی میتوان شرایط مساعدی را برای توسعه و ساخت مجموعه آرامگاه شمس تبریزی فراهم کرد.
حجتالاسلام شکوری امامجمعه شهرستان خوی و عضو هیئتمدیره تولیت شمس تبریزی نیز در این آئین با اشاره به تأثیرگذاری تبریز در دوران انقلاب اسلامی گفت: منطقه آذربایجان زادگاه افراد شاخص و شناختهشده زیادی است و باید از افرادی هم چون علامه امینی که ولایت امیرالمؤمنین را بهصورت علمی تثبیت کردند، بهعنوان یکی از شخصیتهای برجسته خطه آذربایجان یادکرد.
دکتر حسین سیوانی فرماندار شهرستان خوی و رئیس هیئتمدیره تولیت شمس تبریزی در این مراسم وجود بارگاه شمس تبریزی در خوی را ظرفیت بسیار مهمی برای منطقه آذربایجان عنوان کرد و گفت: آذربایجان یکی از ستونهای کشور ایران اسلامی است و تبریز بهعنوان قطب آذربایجان و ایران نقش مهمی ایفا میکند و در تاریخ خوی میتوان به دلبستگی حیاتی، اقتصادی و عاطفی مابین مردمان هر دوخطه پی برد.
فرماندار شهرستان خوی با اشاره به این که آذربایجان غربی منطقه رشدنیافته است نه توسعهنیافته تصریح کرد: با اولویت قرار دادن توسعه و ساخت بارگاه شمس تبریزی و مرز استراتژیک رازی در خوی، میتوان بخش زیادی از رشدنیافتگی استان و بهویژه خوی را جبران کرد.
محبوب تیزپازنیاری شهردار شهر خوی نیز در این جلسه اظهار داشت: موضوع توسعه فعالیتهای فرهنگی تولیت آرامگاه شمس تبریزی سبب میشود تا پتانسیلهای فرهنگی هر دو. شهر تبریز و خوی موردبررسی قرار گیرد.
این عضو هیئتمدیره تولیت آرامگاه شمس تبریزی گفت: خوی شهر پرآوازه و پر تمدن است که میتوان از آن بهعنوان گالری تاریخی یادکرد و باید برای توسعه فرهنگی آن تلاش کرد.
سید فتاح کبیری مدیرعامل تولیت شمس تبریزی و رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز گفت: شهرستان خوی از دیرباز مهد علم و فقاهت و عرفان بوده است. این شهر بهعنوان زادگاه آیتاللهالعظمی خویی و وجود پوریای ولی بهعنوان اسطوره پهلوانی و شمس تبریزی بهعنوان مظهر عرفان اسلامی سرزمین خوبی هاست.
وی شهر تبریز را نیز مهد تمدن ایران و آذربایجان عنوان کرد و گفت: در تاریخ ایران اسلامی شهر تبریز همیشه سرآمد شهرها بوده است و عقد اخوت و وابستگی تبریز و خوی تاریخی دیرین دارد.
در پایان این مراسم تفاهمنامه «از زادگاه تا بارگاه شمس» با متن ذیل توسط مسئولان دو شهر امضا شد.
باسمهتعالی
تفاهمنامه فرهنگی
ارتباط دیرینه فرهنگی و اجتماعی میان شهرهای قدیمی میهن اسلامی و آئینها و آداب مشترک میان آنها میتواند زمینهساز تعامل هرچه بیشتر وهم افزایی ظرفیتها و قابلیتها برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و صنعت گردشگری در منطقه باشد.
رابطه معنوی میان تبریز بهعنوان قبله عارفان و زادگاه شمس تبریزی و دارالصفای خوی که تن خاکی آن نگارین جان افلاکی را در برگرفته و با تربت سرخاب پیوند داده است، فرصتی فراهم نمود تا تفاهمنامهای در تاریخ 5/12/93 بهمنظور معرفی عرفان اسلامی و ایرانی و نقش و جایگاه شمس تبریزی در این زمینه میان فرمانداری شهرستان تبریز و شهرداری کلانشهر تبریز از یکسو و فرمانداری شهرستان خوی و شهرداری خوی از سویی دیگر در (5) بند به شرح زیر تنظیم و امضاء گردد:
1- تبادل اطلاعات تاریخی به استناد متون و اسناد قدیمی درزمینهٔ موضوع.
2- طرح پیشنهاد جهت برگزاری همایشها و برنامههای هنری مرتبط و برنامهریزی مشترک برای اجرای بهینه آنها.
3- ترغیب مراکز علمی، فرهنگی و پژوهشی در هر دو شهرستان به امر بررسی و ارائه دستاوردهای تازه در موضوعات عرفانی.
4- تشویق ادبا و هنرمندان جهت پردازش به موضوع و خلق آثار هنری در این زمینه.
5- بهرهگیری از ظرفیتهای صنعت گردشگری در هر دو شهر و هدایت آنها جهت جلبتوجه ایرانگردان جهانگردان خارجی به جاذبههای عرفانی با همکاری ارگانهای ذیربط.
رحیم شهرتی فر حسین سیوانی اصل
فرماندار شهرستان تبریز معاون استاندار و فرماندار شهرستان خوی
صادق نجفی محبوب تیزبازنیاری
شهردار کلانشهر تبریز شهردار خوی
گلباران آرامگاه شمس تبریزی از دیگر برنامههای این آیین بود که حاضران با حضور در مزار شمس تبریزی و نثار فاتحه به برنامههای خود پایان دادند.
انتهای پیام