«دو راه ساده» برای مقابله با فساد
«محمد آقازاده»، روزنامهنگار در یادداشتی تلگرامی نوشت:
سالها پیش در روزنامه ایران با مصاحبه ها و یادداشتهایی هم در دولت هاشمی و هم در دولت خاتمی نسبت به افزایش فساد هشدار دادم ولی گوش شنوایی در دو دولت نیافتم . در آن زمان بر این نکته انگشت گذاشتم افزایش نهادهای نظارتی نه تنها گسترش فساد را متوقف نمی کند بلکه آن را پیچیده و زیر زمینی می کند و چون در اعماق ریشه می دواند به آسوده گی تکثیر و فراگیر می شود و زمانی انفجاری ظهور و بروز می یابد که برای درمانش همه احساس خواهند کرد خیلی دیر شده است.
امروز هم باور دارم مجازات شدید افراد فاسد و غارتگر لازم و ضروری است ولی جلوی رشد شتابان فساد را نمی گیرد چرا که این ویروس آنچنان فراگیر شده که لاجرم هیچ گوشه سالمی را باقی نگذاشته است .همان موقع نوشتم تنها دو راه ساده برای رفع این مشکل وجود داد که هیچکدام شان نه آن موقع و نه امروز جدی گرفته نشدند. راه اول شکستن حلقه انحصاری مدیریت بر کشور ، اصلاح فرایندها اداری و کاهش اختیار مدیران برای حذف ویژه خواری است . این راه حل جواب نمی دهد اگر مطبوعات آزاد ، شجاع و دشمن رانت خواری فرصت نظارت همگانی را بر اداره امور فراهم نکند.
امروز اخباری به گوش می رسد رانت خواران برای روزنامه ها و مجلاتی که هرگز منتشر نمی شوند و مخاطب ندارند از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد سالهاست یارانه ها و سهمیه کاغد سود آور می گیرند و روزنامه هایی که منتشر می شوند هم به جای آنکه محل افشای حقیقت باشند تبدیل به بنگاه تجاری شده اند که از ناشران تا شبه خبرنگاران خبر و تحلیل شان را با قیمت مناسب به فروش می رسانند . یعنی رسانه ها بجای آنکه چون نمک از فساد جلوی کنند خود تبدیل به نمک گندیده شده اند . تا وضع رسانه ها به این اسفباری است فساد چون جت های مافوق صوت آنچنان می تازد که حتی به چشمهای تیزبین قدرت تعقیب شان را نمی دهد
راستی آنها که مثل محمد خاتمی قهر کردن با صندوقها را انحلال ملت می دانند چرا بعد از بیست سال یک کلمه از این فساد فراگیر سخن نمی گویند چون صندوقهای رای برای بسیاری از اعضای این جناح دسترسی به همین رانتخواری است.
انتهای پیام