خرید تور تابستان

خیز اتاق ایران برای دولتی‌شدن!

رضا غیبی در گزارشی در روزنامه ی آرمان نوشت: تا انتخابات اتاق راهی باقی نمانده، روزهایی کمتر از انگشتان دو دست. به دست‌آوردن کرسی در پارلمان بخش خصوصی آرزوی این روزهای بسیاری از فعالان اقتصادی است، کرسی‌ای که به گفته خودشان هیچ نفع شخصی ندارد اما برای همین کرسی بی‌خیر، چند صد میلیون تومان هزینه می‌شود. از هزینه نامعقول و برگزاری یکی از بحث‌برانگیزترین انتخابات در دوره گذشته که بسیاری از اهل فن از آن به نیکی یاد می‌کنند. این روزها حضور چهره‌های شاخص و سرشناس شور و حال دیگری به انتخابات اتاق داده است؛ شور و حالی با چاشنی شک و تردید. از پسر معاون اول دولت اصلاحات که خاطرات اقتصادی وی کمی بیشتر از سن وی است گرفته تا پسر رئیس‌دفتر رئیس‌جمهوری که قصد دارد جای خالی پدر در پارلمان بخش خصوصی را پر کند. به این افراد برادر معاون اول دولت یازدهم را هم اضافه کنید تا متوجه جدی بودن تسخیر اتاق از سوی افراد نزدیک به دولت باشید. 
 
مهدی جهانگیری که در دولت قبلی نیز حکم گرفته بود و بعد از اتفاقاتی که پیش آمد به‌نوعی هم خود را از حلقه دولتی‌ها جدا کرد و هم از زیر ذره‌بین. حاج مرتضی عراقچی را فراموش نکنیم البته اگر منصف باشیم نمی‌توان به عراقچی‌ها برچسب دولتی بودن زد چرا که چند دهه قبل از مذاکرات هسته‌ای عراقچی‌ها برای خود اسم و رسمی در بازار داشتند. اما وقتی بحث انتقاد به میان می‌آید خیلی‌ها انصاف را کنار گذاشته و فقط انتقاد می‌کنند. در این جمع برادر سعید حدادیان هم هست. از کابینه حسن روحانی به‌جز برادر جهانگیری و پسر نهاوندیان، داماد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهوری هم هست. در بین چهره‌های سرشناس  نباید از محمدرضا بهزادیان غافل شد، چهره همیشه منتقد که به نظر می‌رسد دیگر آن شخصیت مستقل سابق نیست و به محمدرضا عارف نزدیک‌ شده است. این را ما نمی‌گوییم بلکه اتفاقات یک ماه اخیر آن را تائید می‌کند. چگونگی ثبت‌نام حمیدرضا عارف و جایگزین شدن وی با دختر بهزادیان را اگر در کنار روابط کاری عارف پسر و بهزادیان پدر قرار دهید به این نکته خواهید رسید. حمیدرضا عارف که تحصیلکرده غرب و فارغ‌التحصیل دانشگاه فلوریدای آمریکاست، ثبت‌نام پرحاشیه‌ای نیز داشت. کامل نبودن مدارک وی و تخلف ثبت‌نام کنندگان در ثبت نام وی سروصدای زیادی راه انداخت تا از نخستین روزهای آغاز کارزار انتخابات اتاق شاهد حاشیه و حرف و حدیث باشیم؛ حاشیه‌هایی که تمامی نخواهد داشت و به‌طور حتم بعد از برگزاری انتخابات بیشتر از هر زمان دیگری در مورد آن خواهیم شنید. چراکه چهره‌های نزدیک به دولت خود را آماده ورود به هیات نمایندگان کرده‌اند و در این هستند افرادی همچون پدرام سلطانی که شواهد نشان می‌دهد هنوز حاضر به بازی با بلیت کسی نشده است.  
 منابع مالی از کجا می‌آید
اما از هرچه که بگذریم سخن پول خوش‌تر است، آن هم پول‌های بی‌زبانی که این روزها باقاعده و بی‌قاعده هزینه می‌شوند. در اقتصاد ایران بخش خصوصی تعریف دیگری هم دارد این تعریف چیزی نیست جز «عابربانک». این خصلت به خودی خود کافی است تا افراد معلوم‌الحال هم فضایی برای عرض اندام داشته باشند. اتفاقی که در فوتبال رخ داده و به‌واسطه محبوبیت و زیر ذره‌بین بودن این رشته، اتفاقات آن به تصویر کشیده می‌شود اما در این حوزه چراغ خاموش کار می‌کنند افرادی از این دست. فقط کافی است سری به ستاد‌های شیک و مدرن انتخاباتی بسیاری از این کاندیدا‌ها یا ائتلاف‌های شکل گرفته بزنید تا به واقعیت ماجرا و ماهیت اصلی بسیاری از افراد نزدیک به فعالان محترم بخش خصوصی پی ببرید. هزینه‌های سرسام‌آور برای مهمانی‌های انتخاباتی هم که بماند. در این زمینه فقط این را بدانید که این روزها کمتر تالار، هتل و رستوران شاخصی پیدا می‌کنید که تا شب بعد از انتخابات میزبان کاندیداها نباشند. اما این هزینه‌ها چرا و از کجا تامین می‌شوند. در این زمینه اسدا… عسگراولادی به نفوذ دولتی‌ها در اتاق بازرگانی اشاره کرده و می‌گوید: درحال حاضر، هم نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی حضور دارند و هم عده‌ای از درون دولت و موسسات دولتی که خود را بخش خصوصی می‌دانند. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین عنوان کرد: عده‌ای به اسم بخش خصوصی وارد اتاق بازرگانی شده‌اند درحالی که قبلا در وزارتخانه و یا بخش‌های دولتی فعالیت می‌کردند و در پنج یا شش سال اخیر از دولت جدا شده‌اند. عسگراولادی افزود: آنها درحال حاضر صاحب شرکت‌های تجاری شده‌اند ولی ما آنها را جز بخش خصوصی نمی‌دانیم ولی با این حال طبق قانون جز بخش خصوصی‌اند. وی با انتقاد از کاندیداتوری برخی از افراد در انتخابات دوره هشتم به نسیم تصریح کرد: برخی از دولتی‌ها و موسسات صنعتی دولتی و همچنین عده‌ای از سوی بانک‌ها برای حضور در انتخابات اتاق بازرگانی کاندیدا شده‌اند که به هیچ‌وجه جز بخش خصوصی به حساب نمی‌آیند. عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: ما توقع داریم که صاحبان کارت بازرگانی به شایستگانی رای دهند که صد درصد از بخش خصوصی باشند. عسگراولادی از نحوه تبلیغات برخی از کاندیداها انتقاد کرد و گفت: برخی از کاندیداها که اعلام کرده‌اند از بخش خصوصی هستند، درحال حاضر هزینه‌های سنگینی به پشتوانه بانک‌ها برای تبلیغات صرف می‌کنند و مهمانی‌های آنچنانی برگزار می‌کنند که ما آنها را بخش خصوصی واقعی نمی‌دانیم. به هر حال خوب یا بد انتخابات اتاق با این سبک و سیاق در جریان است. ما هم منتظر می‌مانیم تا چهار سال بعد عملکرد اتاق را بررسی کنیم؛ عملکردی که بسیاری بر این باورند سیاست‌های آتی اقتصادی و سیاسی دولت از دل آن بیرون خواهد آمد و برای همین است که اتاق برای دولتی‌شدن خیز برداشته است. 
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا