بیانیه ی انتظارات دانشجویان اصلاح طلب قم از رییس جمهور
«شورای هماهنگی دانشجویان اصلاحطلب استان قم» همزمان با سفر دکتر روحانی رییس جمهور به استان قم، در بیانیه ای انتظارات خود را از رییس جمهور و دولت مطرح کرد.
متن کامل بیانیهی ارسالی به انصاف نیوز، در پی می آید:
بسمالله الرحمن الرحیم
إن الله لایتغیر ما بقومٍ، حتی یغیروا ما باَنفُسِهم.
اکنونکه کاروان تدبیر و امید در چهاردهمین سفر استانی به دیار علم و فقاهت، شهر مقدس قم رسیده است، ضمن عرض خیرمقدم و خوشامدگویی به رییسجمهور محبوب و همراهان نکات مصلحانهای که در ادامه میآید برخی از مهمترین مطالبات قاطبهی مردم و جوانان و دانشجویان به ویژه حامیان شما- جوانان و دانشجویان اصلاحطلب- قم که در انتخاباتی که گذشت منش اعتدال را بر سایر گفتمانها ترجیح دادند به شرح ذیل است:
1- همانگونه که مستحضرید، مردم قم همپای سایر ملت ایران، با اختلاف قابلتوجه و معناداری گفتمان اعتدال و اصلاحطلبی را برگزیدند. پیام آشکار انتخاب مردم قم تحقق شعارهای دولت است و توقع عقلایی اقشار مختلف قم مخصوصاً حامیان گفتمان اعتدال و اصلاحات که با حمایت اکثریت قشر دانشجو و جوان همراه بوده است؛ این است که عملکرد و سیاستهای اجرایی مسئولین استانی در راستای پیگیری اهداف و مطالبات دولت تدبیر و امید و آرمانهای ملت باشد. با توجه به اوضاع موجود علیرغم تلاشهای مکرر دولت کماکان شاهد تنگنظریهای سابق در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، دانشگاهی و سیاسی هستیم؛ که به برخی از موارد زیر همچون انتخاب و یا ابقای روسا و مسئولین دانشگاهی و استانی که یا منصوب دولت قبل بودند و یا با تفکر و سیاستهای دولت برخاسته از رأی مردم همخوانی ندارند.
2- همانگونه که مخالفان دولت تدبیر و امید بهدرستی دریافتند نقطهی قوت و مهمترین سرمایهی اجتماعی دولت فعلی؛ ایجاد و افزایش امید و نشاط اجتماعی در سطح جامعه است، این اقلیت تمامیتخواه با برداشتهای سلیقهای و کوته فکرانه از احکام و قوانین در مسائل فرهنگی-اجتماعی و سیاسی و سعی در حفظ شرایط گذشته به دنبال ایجاد تشنج و دلسردی در سطح جامعه هستند. حال این سؤال، ذهن پرسشگر ما را به خود مشغول میکند که دولت یازدهم چه برنامهای برای بهکارگیری و حفظ پایگاه اجتماعی خود و فعالین مدنی در برابر تندبادها و ناملایمات اقتدارگرایان نامتجانس با آرمانهای امام و شهدای انقلاب در نظر دارد؟!
3- عدم همراهی مسوولین اجرایی و دانشگاهی در صدور مجوز و یا همکاری با انجمنهای علمی و نخبگان و تشکلهای اصلاحطلب و از سوی دیگر قرار دادن تمام امکانات بیتالمال و دولتی در اختیار تشکلهای مخالف دولت درحالیکه خود بعضاً نهتنها باسیاستهای فرهنگی – خارجی و اقتصادی دولت ناهماهنگ و مخالفاند بلکه تمام توان خود را برای به زمین زدن و شکست برنامههای مذکور دولت یازدهم بکار میبندند. برخوردهای سلیقهای و احضارهای مکرر دانشجویان به کمیتههای انضباطی و حراست، ایجاد مشکلات عدیده برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اشکالتراشی و برچسبهای مختلف به کاندیداها یا اعضای شوراهای صنفی و تشکلهای منتقد و درنهایت رد صلاحیت ایشان؛ باعث بقای همان فضای یکطرفه و مسموم سابق خواهد شد و این خلاف وعدهها و مطالبات جنابعالی است.
4- شایانذکر است قریب به 60 مؤسسهی آموزش عالی در سطح استان وجود دارد و این تعدد بالای مؤسسات آموزش عالی، ظرفیت بسیار مطلوبی را برای ایجاد اتحادیهها و مجامع دانشجویی همانند سایر صنوف و اقشار ساخته است که متأسفانه تاکنون نه مسوولین دانشگاهی و نه استانی از این پتانسیل مثبت برای ارتقای جایگاه خود و شهر مقدس قم بهره نبردهاند.
5- اشتغال به تحصیل بیش از چهار میلیون دانشجو در کشور و علم به این نکته که مهمترین و تأثیرگذارترین اقشار حامی و فعال شما در ستادهای انتخاباتی و همچنین حامیان دلسوز و پیگیر برنامههای دولت متبوعتان قشر دانشجو و جوانان تحصیلکرده و فرهیخته هستند و متقابلاً همچنان که بارها جنابعالی بر فضای آزاد آکادمیک و غیرامنیتی دانشگاهها وعده دادهاید و در طی دو سال گذشته در مجامع دانشجویی و دانشگاهی حاضر شدهاید و صراحتاً بر پایبند بودن دولت بر ادامهی راه و مسیر وعده دادهشده در مورد دانشگاه سخن راندهاید؛ این انتقاد و سؤال بسیار اساسی به برنامه ریزان سفر و اطرافیان جنابعالی وارد است که چرا در دیار علم و فقاهت دیداری اختصاصی با دانشجویان همانند طلاب نداشتهاید و در جمع صمیمانهی این طیف از جامعه حضور نیافته و بهپای صحبتها و درد دلهای آنان ننشسته و آنها را خودی فرض نکردهاند؟ و حتی همانند سایر سفرهای استانی دیداری تجمیع شده شامل ایثارگران و نخبگان و فرهیختگان و برگزیدگان نداشتهاید و برنامهریزان سفر تنها به دیدار ایثارگران و برگزیدگان که غالباً حوزوی و مقامات بودهاند اکتفا کردند؟! این در حالی است که جنبش دانشجویی، همواره جنبشی مستقل از جریانات سیاسی است و خود را وامدار هیچ حزب و جناحی نخواهد دانست.
6- همانگونه که حضرتعالی در روز استقبال شاهد حضور پرشور مردم در استقبال از کاروان تدبیر وامید بودهاید؛ قطعاً متوجه شدهاید که جوانان و دانشجویان قم اکثراً حامی گفتمان اعتدال و اصلاحات هستند. حضور پررنگ و تأثیرگذار تشکلهای همسو، خود مؤید این موضوع است و این خود با نگاه افراطیون رفراندومی بزرگ در قم در انتخاب خواست اکثریت مردم در برابر اقلیتی بود که باید قانونا و شرعاً به خواستهای آنان نیز توجه شود. اگرچه جنابعالی در قم با بیش از 200 هزار رأی با اختلاف بالایی نسبت به سایر کاندیداها در قم رأی نخست را آوردید که تأییدکنندهی این نکته است که درصد قابلتوجهی از مردم یا موافق سیاستهای اعلامی از سمت شما بودهاند و یا حداقل مخالفتی با سیاستهای اعلامی نداشتهاند، اکنون این سؤال مهم مطرح میشود که چرا باید در چنین استانی که حمایتهای اکثریت مرجعیت معظم تقلید و مردم را پشت سرخود دارد، وجهالمصالحهی دولت قرار گیرد؟
7- و در آخر نکتهی بسیار مهمی که مطالبهی بسیاری از دانشجویان، اساتید، تشکلها و فعالین دانشجویی است؛ مطرح میکنیم و آن تخصیص بودجههای کم دانشگاههاست، علیالخصوص اعتبار طرحهای تملک و دارایی و عدم اختصاص بودجههای پژوهشی برای حمایت از طرحها و ابداعات و تحقیقات و پایاننامههای دانشجویان و گرنتهای اعضای هیأتهای علمی و عدم هماهنگی لازم و درعینحال خلأهای قانونی برای ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت که باعث خودکفایی دانشگاهها از لحاظ مالی نیز میشود. این وضعیت مالی مؤسسات آموزشی متعلق به وزارتین در حالی است که مؤسسات آموزشی متعلق به حوزههای علمیه علیرغم داشتن درآمدهای مستقل و دریافت کمکهای ارگانهای مردمنهاد و مردمی، بودجههای بسیار بیشتری از جانب دولت در اختیار دارند؛ که خواستار ایجاد توازنی منطقی بین نهادهای آموزشی دانشگاهی و حوزوی هستیم که عمل به این نکته، عمل به سیره و تأکیدات امام خمینی (ره) و مراجع معظم تقلید و بزرگان دین و همچنین فرمایشات رهبری انقلاب مبنی بر حفظ و تلاش جهت استقلال و مردمی بودن حوزههای علمیه داشتهاند نیز هست.
باورم نیست ز بدبختی ایام هنوز قصهٔ غصه که در دولت یار آخر شد.
و من الله التوفیق
شورای هماهنگی دانشجویان اصلاحطلب استان قم
انتهای پیام