تشخیص ادبیات چاروادری توسط جواد لاریجانی
جواد لاریجانی معتقد است بسیاری از اصلاحطلبان پس از رحلت امام(ره) سکولار شدند زیرا به گفته خودشان علاقه آنها به امام(ره) علاقه کاریزما بود اما علقه ما تنها شخصیت کاریزمای امام و رهبری نبوده بلکه بر اساس اعتقاد است.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه که در اجلاس سراسری دبیران استانهای حزب موتلفه اسلامی سخن میگفت اظهار داشت: در تفکر سیاسی معاصر دنیا سوال این است که آیا انسان حق دارد کسی دیگر را مسلط بر خود کند و این حق فاجعه سکولاری است. بر اساس تفکر اسلامی حق نداریم کسی را بر خود مسلط کنیم و سیطره مشروعیت را خدا مشخص کرده است و منحصر در معصومین است و در زمان غیبت نیز فرمول موقتی برای ان وجود دارد.
لاریجانی گفت: خداوند متعال را شاکریم که در زمانی زندگی کردیم که حاج حبیب الله عسگر اولادی بودند و فعالیت های سیاسی را از ایشان فرا گرفتیم. منش ایشان رفتار خوب بود که متاسفانه امروز در میدان عمل سیاسی کمتر دیده می شود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: مرحوم عسگر اولادی با پیشگامی در مبارزه و فعالیت سیاسی- اسلامی، نه تنها تشکیلاتی را پیشبرد بلکه نسل امروز باید با خصوصیات ایشان آشنا شود و یاد بگیرد که عمل سیاسی و فردی و جمعی چگونه باشد.
وی حزب موتلفه اسلامی را سابقه دار ترین حزب جمهوری اسلامی دانست و بیان داشت: این حزب در کشاکش بحران ها دچار انحراف نشد که مساله بسیار مهمی است و باید با واکاوی این مساله بدانیم چرا هیچگاه دچار انحراف نشده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: حزب موتلفه اسلامی هیچگاه نون به نرخ روز خور نبوده است و باید حرکت و فعالیت این حزب برای نسل جوان بازگو شود تا بدانند نمونه مدل خوب رفتاری چگونه است.
وی در ادامه با تاکید بر تعریف و شناخت اصولگرایی گفت: موضوع اصولگرایی نباید هیچگاه فراموش شود و تنها با گفتن اصولگرا، اصولگرا نمی شویم بلکه مهم رفتار و عمل بر مبانی معیارهای اصولگرایی است. موتلفه اسلامی از روز اول تاسی خود اصولگرا ی مبتنی بر راه اهل بیت(ع) بوده است.
لاریجانی با تاکید بر تحلیل فضای سیاسی امروز کشور و محور فعالیت جریان اصولگرایی بیان داشت: موضوع سیاسی ما باید قابل طرح، دفاع و مشتری پسند باشد در این جریان سیاسی نباید مطالب سیاسی گفته شود که ربط سیاسی ندارد.
وی افزود: اگر شخصی سخنی بگوید و احساس ربط کردن نکند به دو دلیل است یکی اینکه وضعیت را خوب نمی شناسد و دوم اینکه راحت طلب است و می خواهد نه سیخ و نه کباب نسوزد.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی تصریح کرد: گفتمان ما باید محتوا داشته باشد و حرف حساب بزند و در غیر اینصورت بهتر است ساکت باشیم.
وی با اشاره به مواضع برخی اصلاح طلبان اظهار داشت: بخشی از اصلاح طلبان می گویند آقای هاشمی رفسنجانی خیلی خوب است، اینکه یک جریان سیاسی حرفی برای گفتن نداشته باشد و کفگیر اش ته دیگ خورده باشد می گوید فلان فرد خوب است. بحث ما خوبی و بدی نیست بلکه عملکرد افراد در زمینه های مختلف است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: حزب موتلفه اسلامی هیچگاه فرد محور نبوده و نیست اما اصلاح طلبان همیشه فرد محور هستند، روزی می گفتند کسی کمترین تفاوت نظر با امام (ره) داشته باشد از خط امام خارج است و همه ما را خارج شده حساب می کردند اما امروز وضعیت بسیاری از آنها مشخص است.
لاریجانی تصریح کرد: بسیاری از اصلاح طلبان پس از رحلت امام (ره) سکولار شدند زیرا به گفته خودشان علاقه آنها به امام(ره) علاقه کاریزما بوداما علقه ما تنها شخصیت کاریزمای امام و رهبری نبوده بلکه بر اساس اعتقاد است.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه باید در مقابل انحراف بصیرت داشت گفت: در طول تاریخ انحراف همواره وجود داشته اما باید در مقابل انحراف مراقب بود. جریان اصولگرایی مبنا و اصولی دارد و هر کسی از آن خارج شود منحرف شده است. یکی از ارکان بصیرت این است که جریان انحرافی را با ملاک بشناسیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ضمن انتقاد از ادبیات سیاسی کشور اظهار داشت: ادبیات سیاسی افت کرده است و چارواداری شده است و انهایی که ژست مدرنیته می گیرند بیشتر ادبیات چارواداری دارند. اینکه منتقدان را کم عق بنامیم و بگوییم در خط نتانیاهو هستند از فحش بدتر است. ادبیات نازل سیاسی بسیار بد است و در این موضوع باید از مقام معظم رهبری یاد گرفت که جدای از اینکه ولی امر مسلمین هستند یک عالم دینی مظهر اخلاق می باشند.
وی افزود: باید از آیت الله العظمی خامنه ای یاد بگیریم که ادبیات ایشان با مخالفین اش چگونه است. مرحوم عسگر اولادی نیز همواره ادب و اخلاق را رعایت می کرد و هیچ گاه ندیده بودیم که بیان اش از ادب خارج شود. آن مرحوم با دشمنان خود با نهایت ادب برخورد می کردند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه بصیرت شاه کلید است گفت: همانطور که امام خمینی(ره) موضوع ولایت فقیه را رونمایی کردند رهبری در فتنه موضوع بصیرت را رونمایی کردند که موضوع بسیار مهمی است. در ادبیات اصولگرایانه ، بصیرت باید شاه کلید باشد. در ادبیات اسلامی بصیرت مبنایی قوی است و خداوند متعال اساس دعوت به اسلام را بر اساس بصیرت قرار داده اند. بصیرت چراغ تفقه در دین است.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی با تاکید بر اینکه سیطره ولایت مهمترین تئوری برای آزادی انسان است گفت: مکتب اهل بیت(ع) مکتب آزادی انسان ها است. برخی ها اصولگرایان را متهم می کنند که اینها می خواهند آزادی را محصور کنند که اینطور نیست. آزادی از نظر ما و اسلام با آزادی از نظر هابرماس متفاوت است.
لاریجانی فهم درست وضعیت و اینکه چه مسئولیتی داریم را از دیگر ارکان داشتن بصیرت نامید و اظهار داشت: در جریان فتنه حتی برخی متدینین دچار گمراهی شدند و در تشخیص وضعیت و وظیفه اشتباه کردند. یکی دیگر از ارکان بصیرت نیز قیام به موقع است زیرا برخی درست تشخیص می دهند اما برای آن قیام نمی کنند.
وی ادامه داد: دوستان در حزب موتلفه اسلامی همچون مرحوم عسگر اولادی و بادامچیان در قبل از انقلاب وظیفه خود را تشخیص دادند و برای انجام وظیفه به موقع قیام کردند و امروز نیز قیام برای انجام وظیفه به موقع کم هزینه تر از گذشته نیست. موتلفه اسلامی امروز نیز پای وظیفه ایستاده و این الگویی برای گفتمان اصولگرایی است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خو با اشاره به مبانی نظری مکتب اهل بیت گفت: عدم انسداد دین اولین پایه مکتب اهل بیت (ع) است زیرا دین هیچگاه کهنه نمی شود.
وی افزود: جهان شمولی اسلام دیگر پایه مبانی اهل بیت است. اسلام مختص عرب و عجم نیست بلکه برای کل بشریت است.. نسل امروز ما فراموش نکنند چه تجربه ای در مقابله با دشمنان داریم.
لاریجانی همچنین با اشاره به سبک زندگی اظهار داشت: نحوه زندگی و توسعه مدنی شامل رفتارهای ما در زندگی خصوصی و عمومی است و باید مسائل فرهنگی جامعه را جدی بگیریم زیرا بی فرهنگی متاسفانه زیاد است. انسان مسلمان باید بداند چگونه نحوه زندگی اش را و رفتار اش را تنظیم کند.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی تصریح کرد: مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی مطالب مهمی فرمودند که وظیفه اصولگرایان این است آن را دنبال کنند، امروز نسل جوان اصولگرا نسلی است که تحصیلات عالیه دارد و باید این نحوه سبک زندگی را زنده کند.
انتهای پیام