حرکت «پول های کثیف»
ایران نوشت: موضوع ورود پول های کثیف به عرصه قدرت و سیاست این روزها در بین افکار عمومی، رسانه ها و محافل سیاسی دنبال می شود.
پس از هشدار وزیر کشور درباره احتمال ورود بخش هایی از گردش مالی قاچاق مواد مخدر به عرصه انتخابات که از آن به عنوان پول های کثیف یاد کرد، علی اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهوری هم به جریان ها و اشخاصی اشاره کرد که با پول های کثیف می خواهند درآوردگاه های سیاسی سال 94 شرکت کنند.
ترکان با بیان اینکه نمی گذاریم عده ای با پول های کثیف در سال 94 به پیروزی برسند، اعلام کرد: هر جا نیاز به افشا باشد این کار را می کنیم.
از سوی دیگر مجلسی ها از وزیر کشور خواسته اند تا درباره طرح موضوع پول های کثیف شفاف تر سخن بگوید و اگر مدرک و سندی وجود دارد اعلام کند.
رحمانی فضلی اخیراً از آمادگی برای توضیح درباره این پول ها در جلسه غیر علنی مجلس خبر داده، اما بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه گفته است: خوب است وزیر کشور در جلسه علنی مجلس در این باره توضیح دهد تا مردم هم در جریان این موضوع قرار گیرند، زیرا مجری انتخابات خود مردم هستند.
مؤید صدر حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده خوی در همین زمینه با روزنامه ایران گفت وگو کرد.
موید صدر از اطلاعاتی خبر می دهد که هشدارهای ترکان مشاور ارشد رئیس جمهوری را تأیید می کند.
س: آقای صدر هشدار وزیر کشور را چقدر جدی می دانید؟
ج: یکی از رموز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی ایران، مردمی بودن آن است که در انتخابات مختلف و حضور مردم در راهپیمایی ها نمود پیدا می کند. هر چند مردم نسبت به برخی مسائل همچون گرانی، بیکاری، برخی ناهنجاری ها و تبعیض ها انتقادهایی دارند اما خود را بیگانه با حاکمیت نمی دانند و این یک دستاورد بزرگ برای نظام محسوب می شود. با این حال آسیب جدی که معطوف به این سرمایه است، سازماندهی آوای انتخابات به شکل های غیر قانونی و غیر معمول است. متأسفانه در سال های گذشته به دلیل آشفتگی ها و بی نظمی های حاکم بر مدیریت های اجرایی، کانون های ثروتی در گوشه و کنار کشور شکل گرفته است. ورود همین کانون های ثروت های شبهه دار و غیر قانونی به عرصه قدرت و سیاست آسیب زاست.
س: توضیح دهید که این کانون ها چگونه شکل گرفته اند و این ثروت های بادآورده چگونه تجمیع شده است؟
ج: این ثروت ها منشأ مختلف دارند. یکی از مهم ترین آنها سوء استفاده از التهابات ارزی در سال های گذشته بود. مثلاًبرخی ها ارز دولتی برای واردات کالاهای خاص دریافت کردند اما آن کالا را وارد نکردند یا کالا را وارد کردند اما به قیمت آزاد فروختند.
عده ای هم به واسطه ارتباطات خاص و به اسم تنظیم بازار ارز دولتی گرفتند ولی آن را به قیمت آزاد فروختند مانند انحصار واردات کالاهای خاص و واردات خودروهای لوکس، تجارت های نفتی برخی اشخاص مرتبط با مدیران و مسئولان وقت و رانت ها و رشوه هایی که گاهی از ناحیه دادن مجوز برای ساخت و سازهای غیر قانونی از دیگر راه های تجمیع پول های کثیف بوده است. اما از همه خطرناکتر پول هایی است که منشأ قاچاق دارد اعم از قاچاق دارو، کالا، سوخت یا مواد مخدر که وزیر کشور هم به آن اشاره و اعلام آمادگی کرده برای توضیح در این خصوص به مجلس بیاید.
بنابر این در حوزه های مختلف امکان سوء استفاده برای ویژه خواران وجود داشته و به گواه اسناد و مدارک موجود، پرونده هایی که رسیدگی شده یا در دست بررسی است، این سوء استفاده ها انجام و پول های زیادی به دست عده ای خاص افتاده است.
س: آیا معتقدید صاحبان این پول های بادآورده قصد ورود به عرصه سیاست و قدرت را دارند؟
ج: به نظر من یکی از پیامدهای خطرناک تجمیع این پول ها که به نظام هم آسیب می زند، ورود آنها به عرصه قدرت و سیاست و مشخصاً انتخابات است. این پول ها در عرصه انتخابات قدرت تأثیرگذاری دارد و در صورت توجه نداشتن لازم به آن، اصل رقابت مردمی را تحت الشعاع قرار می دهد. بنابر این به نظر من بر همه کسانی که به تمامیت ایران و حفظ نظام اعتقاد دارند واجب است که دست در دست هم و با تبعیت از بیانات رهبری و تأکید ایشان بر مبارزه با مفاسد اقتصادی، از حاکمیت پول در سرنوشت کشور و احتمال خرید و فروش رأی در انتخابات جلوگیری کنند.
س: آیا اطلاعات خاصی دارید که این کانون های ثروت های بادآورده قصد ورود به انتخابات را دارند؟
ج: بله، آنها این کار را شروع کرده اند. اخباری که از گوشه و کنار کشور می رسد، نشان می دهد سازمان دهی هایی از طرف صاحبان ثروت های نامشروع در حال شکل گرفتن و تکمیل شدن است برای اینکه در مجلس جای پا پیدا کنند. ممکن است این جای پا محدود به چند کرسی باشد یا اینکه بتوانند برای ورود تعداد قابل توجهی به مجلس موفق شوند. به نظر می رسد شورای نگهبان باید نسبت به هزینه کرد ها و منابع مالی نامزدهای انتخابات توجه ویژه داشته باشد. اگر افرادی با ثروت هایی که منشأ آنها مشخص نیست وارد عرصه شده و از افراد یا فهرست هایی حمایت می کنند، این نشان دهنده آن است که زمینه برای سوء استفاده های بزرگتر در آینده فراهم می شود.
س: به نظر شما این اقدامات برای تأثیرگذاری بر انتخابات به صورت شخصی و در حد افراد است یا اینکه به صورت سازماندهی شده و با برنامه ریزی مشخص و جریانی است؟
ج: کمک های شخصی در قالب اینکه برخی مثلاً مغازه یا خودرو خود را در اختیار ستاد یک نامزد می گذارند همیشه بوده و فکر نمی کنم مشکلی داشته باشد ولی وقتی افراد یا جریان هایی هزینه های گزافی را تقبل می کنند و مثلاً دیده می شود در یک حوزه انتخابیه 100 هزار نفری پول های چند صد میلیونی و میلیاردی هزینه می شود این کمک ها شبهه دار است و به معنای آن است که آن نامزد در صورت ورود به مجلس آزادگی و استقلال خود را پیش فروش کرده است. من الان نمی توانم اسم این افراد و جریان هایی را که دارند در سراسر کشور کار می کنند بگویم ولی اطلاعات ما نشان می دهد به صورت جدی دارند کار می کنند. دستگاه های ذی ربط باید تحرکات انتخاباتی را رصد کنند. من از استان های مختلف خبرهایی دارم که برخی از مقامات دولت قبل دارند با برنامه ریزی های خاص جلسات انتخاباتی تشکیل می دهند و منابع مالی خوب و قابل توجهی هم دارند و تحت عنوان کمک به ایتام و مساجد و زنان بی سرپرست و امور خیریه. پول هایی را هزینه می کنند.
س: ادعاهای رحیمی معاون اول رئیس جمهوری سابق مبنی بر پرداخت پول به 170 نامزد انتخابات مجلس هشتم هم اگر ثابت شود جزو همین پول های کثیف است؟
ج: بله، اگر ثابت شود آن هم پول ناسالم است بخصوص که منشأ آن هم محل اشکال بوده است. با این حال برخی هم این وسط با انتشار یک فهرست کذایی که در آن افرادی با سلایق فکری مختلف جزو دریافت کنندگان پول از رحیمی معرفی شده اند، قصد غبارآلود کردن فضا را دارند تا در چنین شرایطی تشخیص سره از ناسره مشکل شود. به نظرم آنها همچنین می خواهند تخلفات مالی در جامعه و در رده های مدیریتی را عادی جلوه دهند تا قبح چنین کارهایی از بین برود. این عده با این کارها می خواهند حاشیه امنی هم برای متخلفان بزرگ درست کنند. ادعاهای آقای رحیمی باید حتماً بررسی شود تا مانع از ظلم در حق انسان های پاکی شود که چنین پول هایی را نگرفته اند. دستگاه های نظارتی باید نسبت به انتشار فهرست های کذایی در فضای مجازی حساس باشند و اسامی کسانی را که پول گرفته اند اعلام کنند.
انتهای پیام