یادداشتی از مجید انصاری: فراتر از تهاجم به مطهری
معاون پارلمانی رئیس جمهور در یادداشتی درباره تعرض صورت گرفته به علی مطهری در شیراز گفت: اینکه هر کسی به سلیقه خود رفتار کند، کنسرت به هم بزند، مانع سخنرانی ها شود یا اینکه حلالی را حرام جلوه دهد قابل پذیرش نیست.
متن این یادداشت به نقل از سایت علی مطهری به شرح زیر است:
بعد از انتخابات ریاست جمهوری آرامش در کشور حاکم شده و نیروهای امنیتی و انتظامی تلاش کردهاند از حقوق شهروندی مردم دفاع کنند، البته هنوز نارساییهایی وجود دارد.
مثلاً هرچند، مطالبات مردم و تأکیدات مسئولان، بویژه رهبر معظم انقلاب، به مهار جریان های افراطی و خودسر انجامید، اما حادثه تهاجم به آقای علی مطهری در شیراز، زنگ هشدار را به صدا درآورد و نشان داد که جریان های خودسر و افراطی، همچنان ظرفیت تحرک دارند.
قابل پیش بینی است جریان های افراطی، خشونت گرا و خودسر که حیات سیاسی خود را در اقداماتی مانند حادثه شیراز می بینند، سعی کنند به بهانه هایی، دوباره وارد عرصه شوند. آنان در تلاش های تازه خود، دو هدف را دنبال می کنند؛ نخست تحت الشعاع قرار دادن موفقیت های دولت و دیگر ایجاد مانع در مسیر کسب موفقیت های بیشتر.
دولت از ابتدای فعالیت خود، به صورت جدی کوشیده است قانونمداری را بر روابط اجتماعی حاکم کند تا افراد، سخنان و نظرات خود را در چارچوب قوانین مطرح کنند. رئیس جمهوری اعتقاد راسخ دارد که همه مناسبات افراد با حکومت و نیز حکومت با افراد باید براساس قانون تعریف شود. اینکه هر کسی به سلیقه خود رفتار کند، کنسرت به هم بزند، مانع سخنرانی ها شود یا اینکه حلالی را حرام جلوه دهد قابل پذیرش نیست. در همین راستا رئیس جمهوری، منشور حقوق شهروندی را در آستانه تدوین نهایی دارند. باید در نظر داشت که اگر با رفتارهای خودسرانه مانند اتفاق شیراز مقابله نشود و رفتارهای غیرقانونی تکرار شود در کشوری با جمعیت نزدیک به ۸۰ میلیون نفری دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. بنابراین برقراری نظم و آرامش در گرو فصل الخطاب دانستن قانون توسط همگان است. حمله به آقای مطهری در آستانه روند رو به جلوی مذاکرات هسته ای است و یکی از انگیزه های مهاجمان، ابراز ناخرسندی از این وضعیت است و پیش بینی می شود با امضای احتمالی توافق هسته ای، ناخرسندها، تهاجم های مشابه بیشتری را مرتکب شوند.
از سوی دیگر، باید در نظر داشت سال آینده، سال انتخابات مجلس است. عده ای که به اندازه کافی مقبولیت اجتماعی ندارند، می پندارند با غبارآلود کردن فضا، امنیتی کردن جامعه و متشنج کردن عرصه سیاست خواهند توانست رقبا را از صحنه خارج و در فضای بی رقیب، برنده مسابقه تک نفره انتخابات باشند. بنابراین از هم اکنون دستگاه های اجرایی، شورای محترم نگهبان و مسئولان نظام در سطوح مختلف باید با همراهی یکدیگر جلوی جریان افراطی را بگیرند.
انتهای پیام