خرید تور تابستان

هشدار به تبدیل نهادهای دانشجویی به ارگان حزبی

معاون تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از آفات جنبش دانشجویی را گرفتار شدن در بازی های سیاسی و تبدیل شدن نهادهای دانشجویی به ارگان های حزبی و جناحی خواند.
سیدمحمدتقی قریشی در گفتگو با خبرنگار انصاف نیوز درباره ی نقش تشکل های دانشجویی در تحقق آرمان های جنبش دانشجویی گفت: تشکل های دانشجویی در فعالیت هاشان باید به دو نکته ی مهم توجه داشته باشند؛ نخست اینکه تمام مسایل سیاسی و اجتماعی را در سه سطح ایران، منطقه و  بین الملل با دقت رصد کنند و پیرامون این مسایل تحلیل داشته باشند و دوم اینکه عنصر زمان شناسی و موقعیت شناسی را در فعالیت هایشان رعایت بکنند، البته زمان شناسی به معنی محافظه کاری و عافیت طلبی نیست بلکه به معنی شناخت حدود و متناسب با زمانه سخن گفتن است.
وی با اشاره به نقش تشکل های دانشجویی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی اظهار داشت: جنبش دانشجویی در انقلاب دو نقش پر رنگ داشت: یکی قبل از شروع نهضت امام خمینی در سال 42 و با حرکت هایی مثل 16 آذر  سال 32 که در آن هنگام جنبش دانشجویی تازه تاسیس شده بود و در آغاز راه بود و دیگری نقش مهم جنبش دانشجویی در انقلاب که همان انتقال گفتمان انقلاب اسلامی به توده‌های مردم بود، به طوری که همواره این دانشجویان بودن که با شناخت و آگاهی و درک مناسب از شرایط اجتماعی و تاریخی خود سخنان امام (ره) و بزرگان و اندیشمندان را به اقشار مختلف جامعه انتقال می دادند. سابقه ی جنبش دانشجویی و مجموع اقدامات آن از بدو تاسیس تاکنون باعث شده خاصیت ضد استبدادی، ضد استکباری و عدالت طلبی در جنبش دانشجویی نهادینه شود.
وی با بیان اینکه دانشجو باید آرمانگرا باشد گفت البته در مساله ی آرمانگرایی باید از آفت های این امر یعنی گرفتار در احساسات و هیجانات شدن پرهیز کرد و لازمه ی این امر احترام و توجه به خرد جمعی در تصمیم گیری ها و بالا بردن ظرفیت نقدپذیری و شنیدن صدای مخالف در کنش های سیاسی است، اگر چنین آفت هایی به کنترل در نیاید قطعا آسیب های جدی در سطح اول متوجه جوان و سپس جامعه خواهد شد. شاید یکی از مناسب ترین تبیین ها از نحوه ی فعالیت دانشجویان و تشکل های دانشجویی را در این جمله ی مقام معظم رهبری بتوان یافت که فرمودند: حرفتان را صریح بزنید؛ آنچه را که میزنید، از دل بزنید؛ و اگر چنانچه معلوم شد که اشتباه است، سریع پس بگیرید.  
وی همچنین یکی دیگر از آفات جنبش دانشجویی را گرفتار آمدن در بازی های سیاسی و تبدیل شدن نهادهای دانشجویی به ارگان های حزبی و جناحی دانست و افزود: اینکه دانشجو و جنبش دانشجویی پیش قراول جامعه باشد الزاماتی دارد که یکی از مهمترین آنها گره نزدن استقلال جنبش دانشجویی به منافع باندی و حزبی است. شما تعبیر شهید بهشتی را ببینید که می فرماید: دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود؛ آیا چنین تعبیری از دانشجو با پیروی از منافع امروز و فردای یک حزب و جناح سیاسی سازگار است؟
قریشی افزود: در رابطه با تشکل هایی که با پرچم اسلام فعالیت می کنند این یک نیاز جدی است که ما به عنوان اعضای چنین تشکل هایی همواره به شناخت دینی و اعتقادی خود بیافزاییم، قطعا کار فرهنگی و سیاسی در یک تشکل اسلامی بدون مطالعه و تحقیق و عمل به قرآن و نهج البلاغه و دستورات دینی عبث و بیهوده است و نتیجه اش افتادن به ورطه ی افراط و تفریط است. همانگونه که تجربیات تلخ جنبش دانشجویی هم موید این مساله است و تاریخ جنبش دانشجویی نشان داده که عمیق نشدن در مسائل و حتی عدم آگاهی پیرامون اطراف یک مساله می تواند یک حرکتی که مخلصانه شروع شده است را به انحراف بکشاند.
قریشی تاکید کرد احیای اخلاق اسلامی یکی دیگر از وظایفی که متاسفانه در فضای امروز دانشگاهها و جامعه کم رنگ شد و  بیم آن میرود که بی اخلاقی و عدم توجه به ارزش های انسانی به یک رویه در دانشگاهها و بالتبع جامعه ی ما تبدیل شود. لذا دانشگاهیان باید وظیفه ی خطیر خود در قبال نسل های آینده را با جدیت و دقت بیشتری پیگیر باشند، همانطور که ما در بیانات امام و  مقام معظم رهبری بارها تاکید بر وظیفه ی انسان سازی دانشگاهها می بینیم و این وظیفه دارای دو جنبه ی دانشجویی و ساختاری در دانشگاه هاست. لذا تشکل های دانشجویی به عنوان یکی از مهمترین بازیگران عرصه ی فرهنگ وظیفه دارند با رعایت موازین قانونی، انسانی و شرعی در اجرای این مهم بکوشند.
معاون تشکل های سیاسی دانشگاه آزاد ضمن بیان قوانین و آیین نامه های مرتبط با راه اندازی تشکل های دانشجویی گفت: چیزی که مسلم است هیچ چیز نباید استقلال تشکلها را در بحث فعالیت هایشان از بین ببرد، لذا قانون، تدوین مرامنامه ی هر تشکل را به اعضای موسس آن تشکل واگذار کرده است و هر تشکلی در چارچوب قوانین موجود مرامنامه ای تدوین می کند که پس از طی مراحل تایید باید به آن وفادار باشد. شاید برخی به قوانین موجود اشکالاتی داشته باشند اما اینکه قانون گذار تدوین مرامنامه و اساسنامه ی تشکلهای دانشجویی را به اعضای آن واگذار کرده است خود نشان دهنده ی دو هدف مهم قانون گذار است: یکی اینکه فعالیت های دانشجویان در یک قالب و شیوه ی خاص محدود نشود و دیگری اینکه صرف تشکیل نهادهای مختلف دانشجویی به معنی پذیرش چند صدایی و تضارب آرا در محیط دانشگاه است.
وی در پایان با اشاره به سبقه ی دانشگاه آزاد و پیشرفت های حاصله در طول عمر این نهاد علمی فرهنگی آموزشی، ابراز امیدواری کرد که دانشگاه آزاد اسلامی بتواند نقشی مهم و موثر  در گفتمان سازی انقلاب اسلامی ایفا کند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا