«انتساب دیکتاتوری به رییس مجلس نسبت ناروانی است»
نماینده لنجان تاکید کرد: انتساب دیکتاتوری به رئیس مجلس نسبت ناروانی است که با هیچ یک از اصول تقنین در قانون اساسی انطباق نداردو
به گزارش ایلنا، محسن کوهکن در واکنش به اظهارات نصرالله پژمانفر نسبت به سخنانی به رئیس مجلس گفت: انتساب دیکتاتوری به رئیس مجلس نسبت ناروانی است که با هیچ یک از اصول تقنین در قانون اساسی انطباق نداشته و در مقام تصمیمگیری جمعی، امکان تحقق ندارد و مجلس، جای ناسزاگویی نیست.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اعمال حاکمیت از طریق دستگاه اجرایی صورت میگیرد و نظام اداری و مالی در اختیار رئیسجمهور است و رؤسای مجلس با توجه به مکانیزم قانون اساسی و آییننامه داخلی اساسا امکان انشاء حکم ندارند بنابراین نسبت ناروایی که یکی از نمایندگان مجلس به رئیس قوه مقننه داد، با اخلاق سازگاری نداشته و برداشت فردی و نامتعارف از جایگزین نقد شده است.
وی افزود: بهترین ملاک برای سنجش رفتار روسای مجلس در ادوار گوناگون آن است که خودمان را جای آنها بگذاریم و ببینیم که اگر ما به جای آنها بودیم چگونه عمل میکردیم.
کوهکن با اشاره به خط القای انحصارگرایی که از سوی عدهای نسبت به جلسه سران قوا و نمایندگان قوه مقننه در این جلسه دنبال میشود، تصریح کرد: در جلسه سران قوا تنها رئیس مجلس حضور ندارد بلکه رئیس مرکز پژوهشها و رئیس دو کمیسیون اقتصادی و بودجه هم جلسه شرکت میکنند. در ضمن باید توجه داشت که وقتی شخصی به نمایندگی از یک جمع در جلسهای شرکت میکند امکان هماهنگ کردن تمامی تصمیمات را جای جمعی که منتخب آنهاست ندارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال نماینده یک شهرستان این امکان را ندارد تا تک تک تصمیمات خود را با مردم آن شهر به اشتراک بگذارد؛ همچنان که بنده نماینده منتخب شهرم در کمیسیون آییننامهام اما نمیتوانم تصمیماتم را با اعضای شهری که روز اول انتخابم کردهاند، هماهنگ کنم. همچنین رؤسای کمیسیونها و یا نمایندگان ناظر مجلس در شوراها و مجامع نمیتوانند بابت تک تک آرایی که میدهند از همه نمایندگان نظر بخواهند و تصمیمات خود را حسب مورد به موکلان خود یا معاونت نظارت مجلس گزارش میدهند تا برآیند آن قابل ارزیابی باشد.
کوهکن با بیان اینکه نمایندگان عضو جلسات سران قوا خلاف قانون رفتار نکردهاند، ادامه داد: این که هر نمایندهای از انتخابکنندگان خود مشورت بگیرد مطلوب و ایدهآل است اما اگر بخواهیم روی محور تفاهم پیش برویم باید ریل حرکتمان آییننامه باشد و در جایی که آییننامه ساکت است رویههای جاری در مجلس باشد.
وی ضمن رد اظهارات یکی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که روز گذشته رئیس مجلس را دیکتاتور خطاب کرد، گفت: نسبتهای ناروا و ادبیات نامتعارف برازنده نمایندگی نیست و برای تفاهم باید به قانون و میثاقنامههایی که بر مبنای رویهها شکل گرفته توجه داشت تا ادبیات و منطق گفتوگو در مجلس کمرنگ نشود.