خرید تور نوروزی

وزیر خارجه روسیه: آمریکا به دنبال نابودی همه پیمان‌های موشکی است

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در همایش جوانان این کشوربا عنوان محدوده مفاهیم به تبیین سیاست های روسیه در حوزه های مختلف پرداخت و گفت که آمریکا به دنبال آن است تا تمام پیمان های موشکی را از بین ببرد و در واقع واشنگتن قصد نابودی سیستم کنترل تسلیحات را دارد.

به گزارش ایرنا سرگئی لاوروف در این همایش که در منطقه سولنیچنوگورسک در حومه مسکو برگزار شد، افزود: آمریکا طرح های خود برای استقرار تسلیحات در فضا و نیز استقرار موشک های کوتاه و میانبرد پس از نابودی پیمان منع کننده این نوع موشک ها در منطقه آسیا و اقیانوس آرام را اعلام کرده است.

وی توضیح داد که  می توان در کل با مسئولیت کامل گفت آمریکا سیاست نابودی کل سیستم کنترل بر تسلیحات و همه سیستم تامین کننده ثبات راهبردی بین المللی را در پیش گرفته است.

لاوروف یادآورشد که آمریکا می داند که چین به پیمان منع کننده موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد نمی پیوندد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: مقام های آمریکایی در مورد پیمان استارت۲ که اعتبار آن در سال ۲۰۲۱ بسر می رسد نیز می گویند که این پیمان کهنه شده است.
پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد سال ۱۹۸۷ میان واشنگتن و مسکو امضا شد.

‘میخاییل گورباچف’ آخرین رهبر شوروی و ‘رونالد ریگان’ رئیس جمهوری وقت آمریکا این پیمان را در طول جنگ سرد که جهان به دو اردوگاه شرق و غرب تقسیم شده بود، امضا کردند و طرفین متعهد شدند در جهت حذف موشک های هسته با برد کوتاه (از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر) و همچنین موشک های هسته ای میان برد (۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر) اقدام کنند و در آینده نیز اقدام به تولید، آزمایش و گسترش این موشک ها نکنند.

ایالات متحده و ناتو مسکو را متهم می کنند که با اقدام به تولید، آزمایش و گسترش این موشک ها عملا پیمان مورد بحث را زیر پا گذاشته، اتهامی که همواره از سوی روسیه رد شده است با این وجود آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به تازگی روسیه را مسبب پایان یافتن این پیمان خوانده و اعلام کرده آلمان در این موضوع کنار متحد خود (ناتو) می ماند.

پیمان استارت۲ یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی پیمان دو جانبه میان آمریکا و روسیه است.

دمیتری مدودف و باراک اوباما رئیسان ‌جمهوری وقت روسیه و آمریکا روز هشتم آوریل سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار و پیمان استارت-۲ برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور را امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه دارند حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک را مستقر کنند که حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال ۲۰۰۲ است و اعتبار این پیمان در سال ۲۰۲۱ به پایان می رسد.

مذاکرات روسیه و ژاپن به بن بست نخورده است

وزیر امور خارجه روسیه همچنین به روند مذاکرات میان روسیه و ژاپن اشاره کرد و گفت که مذاکرات به بن بست نخورده است اما موضع توکیو مانع امضای این موافقت نامه بین روسیه و ژاپن می شود.

لاوروف افزود: شرکای ژاپنی ما نمی خواهند نتایج جنگ دوم جهانی را بپذیرند و به این وسیله مانع امضای این موافقت نامه می شوند.

وی یادآورشد  که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و آبه شینزو نخست وزیر ژاپن سال گذشته توافق کرده بودند که مذاکرات در این مورد را بر اساس بیانیه مشترک سال ۱۹۵۸ شوروی سابق و ژاپن فعالتر کنند.

سایه مالکیت چهار جزیره جنوبی کوریل بر روابط اقتصادی و سیاسی توکیو و مسکو و همچنین برنامه سفر رئیس جمهور روسیه به ژاپن که قرار است اواخر سال جاری میلادی انجام گیرد، سنگینی می کند و انتظار می رود مقامات ژاپنی این موضوع را در جریان مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» بار دیگر مطرح کنند.

مسکو پیشتر هم اعلام کرد که حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نیست و نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی دیگر از اسناد موید این واقعیت است.

جزایر کوریل جنوبی از یک سو به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و نیز ذخایر آبزیان و از سوی دیگر واقع شدن در اقیانوس آرام از موقعیت راهبردی برای روسیه و ژاپن برخوردار است.

جزایر کوریل، همچنین محل ورود زیردریایی های روسیه به اقیانوس آرام شده است از این رو اهمیت راهبردی نظامی برای مسکو پیدا کرده است بنابراین به نظر نمی رسد روس ها قید آن را بزنند.

ادامه استقرار نظامیان روس در این جزایر که پنج هزار نفر هستند، سبب شده دو کشور قرارداد صلح امضا نکنند. از نوامبر سال ۲۰۱۰ که «دمیتری مدودف»رئیس جمهوری وقت روسیه از جزایر کوریل بازدید کرد، مناقشه توکیو و مسکو بر سر این جزایر وارد مرحله ای جدیدی شد که تا امروز ادامه داشته است.
روسیه در انزوا نیست

وزیر امور خارجه روسیه گفت: سخن گفتن مبنی بر اینکه تلاش های آمریکا و اتحادیه اروپا برای منزوی کردن روسیه نتیجه داده است، جدی نیست.

وی افزود: مواضع روسیه بر دکترین سیاست خارجی کشور مبتنی شده است که در آن بر ضرورت تامین حداکثر شرایط مناسب خارجی برای توسعه و پیشرفت کشور تاکید شده است.

لاوروف ادامه داد: برای این منظور از ما خواسته می شود تا محیط پیرامونی امن برای فدراسیون روسیه و شرایط حداکثری مناسب برای شهروندان روس در سراسر جهان و فعالیت بازیگران اقتصادی مان تامین کنیم.

آمریکا و اتحادیه اروپا پس از حوادث اوکراین در سال ۲۰۱۴  که به الحاق کریمه به روسیه و وقوع مناقشه در مناطق روس نشین دونباس انجامید دهها بسته تحریمی در مورد روسیه وضع کردند.

روسیه مخالف آزادشدن گل و حشیش در جهان است

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت: روسیه مانع از آن خواهد شد تا مواد مخدر سبک (گل و حشیش) در جهان آزاد شود.

وی ادامه داد: ما اقدامات آن کشورهایی را که مواد مخدر سبک از جمله گل و سایر مواد را آزاد می کنند همان طور که در کانادا و برخی کشورهای اروپایی رخ داد محکوم می کنیم.

لاوروف توضیح داد که به دنبال اقدامات غیرمسئولانه اروگوئه، کانادا و گرجستان و سیاست دولت هلند در عرصه کنترل بر مواد مخدر ممکن است چالشی دیگر برای جامعه جهانی بوجود آید که از جهان عاری از مواد مخدر دفاع می کند.

وزیر خارجه روسیه افزود: اجرای این گونه ایده ها، نقص قوانین بین المللی در این عرصه را تشدید می کند و یکی از اصول مناسبات بین المللی به نام اصل لزوم قراردادها را زیر سوال می برد.

به گفته لاوروف، بر اثر این مساله، کارایی همکاریهای بین المللی در عرصه مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز کاهش می یابد و منجر به افزایش قاچاق این مواد در کشورهای همسایه ازجمله کشورهایی خواهد شد که منصفانه مفاد کنوانسیون مبارزه با مواد مخدر را اجرا می کنند.

روسیه روادید الکترونی صادر می کند

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: مسکو تا ۱۸ ماه دیگر روادید الکترونی برای شهروندان خارجی برای سفر به این کشور صادر می کند.

وی افزود: این اقدام به توسعه گردشگری ازجمله گردشگری اکولوژیکی در روسیه کمک می کند.
ل

اوروف یادآوشد که در مناطق خاور دور روسیه، روادید الکترونی برای خارجیان صادر می شود.

به گفته وزیر خارجه روسیه ، اکنون ۹۵ کشور با روسیه موافقت نامه بدون روادید دارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا